ETM 2018 - MALI OTROŠKI KROS
Avtor Pinosa   
ponedeljek, 24 september 2018

Petkovo popoldne in toplo sončno vreme je bil povod, da je kar lepo število otrok s starši uživalo na travniku pred mestno občino. Djakovci smo skupaj z MONG organizirali dogodek v sklopu evropskega tedna mobilnosti, ki se že 5. leto zapored razvije v zelo zanimivo druženje in tudi športni boj naših malih kolesarjev. Travnik pred mestno občino postane skoraj pol kilometra dolg poligon zavite trase z bol ali manj ostrimi ovinki. Cilj dogodka ni zgolj tekmovanje in kros tekma, ampak predvsem vzpodbujanje otrok za zdrav način preživljanja prostega časa na kolesu in druženje na prostem, kjer za srečo in veselje otrok ni potrebno imeti najmodernejše tehnologije. Skoraj 50 otrok se je v petih kategorijah od najmlajšega s komaj 4. leti pa do 12. let starih fantičkov in deklic podalo na progo in so z vso močjo potiskali po travniku do cilja. Starši in drugi prisotni smo do konca vzpodbujali otroke in na koncu smo vsi ponosni stisnili naše najmlajše bodisi za prvo ali pa zadnje mesto.

 

Še enkrat več smo dokazali, da smo lahko skupaj zelo uspešni in zato en velik HVALA vsem udeležencem in seveda vsem, ki ste pomagali na dogodku. 

 

 

 

 foto: Miha Markič

  

Galerija KK Pantal (by Miha Markič)

 

Galerija KK DJAK (by Matej Pinosa)

  

 
OTROŠKI KOLESARSKI KROS 2018
Avtor Pinosa   
torek, 18 september 2018

ETM 2018

 

 

Kolesarski klub DJAK bo tudi v letu 2018 sodeloval z Mestno občino Nova Gorica v sklopu projekta Teden mobilnosti. Klub bo aktivno sodeloval pri spodbujanju in osveščanju ljudi v zdrav način življenja ter promoviral uporabo kolesa kot ekološko prevozno sredstvo. V petek, 21.9.2018 bomo pred stavbo mestne občine Nova Gorica organizirali mali kolesarski kros. 

 

-        Na travniku pred mestno občino pa bomo pripravili –5. OTROŠKI KOLESARSKI KROS, ki bo namenjen otrokom do 12. leta starosti. Otroci se bodo v 5. kategorijah borili po progi in poligonu na travniku. Najboljši bodo nagrajeni s spominskimi medaljami. Cilj dogodka je vzpodbujanje kolesarjenja in druženja na prostem.

 

PRIJAVE ZA KROS SPREJEMAMO od 14:30 do 15:45 - na prijavnem pultu. Prvih 50 prijavljenih otrok prejme praktično darilce.

 

KATEGORIJE:

START

KATEGORIJA

16:00

Otroci do 4 leta starosti - 1 mali krog (dovoljeno spremstvo)

16:15

Dečki in deklice od 5 in 6 let - 2. kroga (samostojna vožnja)

16:30

Dečki in deklice 7 in 8. let - 3. krogi

16:45

Dečki in deklice 9 in 10 let - 4. krogi

17:00

Dečki in deklice 11 in 12 let - 5 krogov

17:30

podelitev


 V PRIMERU DEŽJA BO PRIREDITEV ODPOVEDANA.

 

GO 

 
Valamar Terra Magica
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 17 september 2018

 

 

 Pretekli vikend se je v Rabcu odvijal MTB maraton Istra Terra Magica. Prelepo, še poletno vreme, morje, težka in zahtevna kamnita trasa so bili recept za močno mednarodno udeležbo in popolen ter naporen dan za vse ljubitelje te discipline. Organizator je pripravil tri trase in na vsaki smo imeli predstavniki KK DJAK tudi svojega prestavnika. Na najdaljši razdalji (70km) je med elito nastopil Lenart Noč, ki je bil četrti, zmgala pa je Diego Cargnelutti. Uroš Breški se je pomeril na srednji (50km) trasi in bil tako absolutno kot v kategoriji drugi, zmagal pa je Marin Deković. Denis Dodič se je preizkusil na krajši (20km) trasi, a mu je dobro uvrstitev preprečila predrta guma.

 

Naš najmočnejši prestavnik Lenart je po dirki strnil misli:

Zopet september in zopet Valamar Terra Magica. Tokrat start v lepem sončnem vremenu. Po krajšem odseku ravnine smo zavili v klanec, ki ni bil strm, ampak zahteven za kolesarje ki so vozili HT kolesa. Na polovici prvega klanca mi je padla prvič veriga iz verižnika. Nato sem uspel ujeti nazaj tekmovalca na tretjem mestu. Nekaj časa je vozil za menoj, po 1h40' pa sem ostal sam. Preostanek dirke sem vozil sam na tretjem mestu in ob tem imel VELIKO težav z verigo (padanje iz verižnika) in samim terenom, ki je bil definitivno prevelik zalogaj za moje kolo. Izgubljal sem na vzponih (peš), spustih (šel zelo počasi) po ravnini pa sem imel večkrat sedež v riti kot pnevmatiko na terenu. 700m pred ciljem pa mi je padla veriga še v peto iz verižnika in takrat sem izgubil 3.mesto. Kljub dobremu počutje tega nisem uspel prenesti v dober rezultat; morda pa je čas za novo kolo.

 

Uroš pa:

Trasa, ki je polna kamnja, razritih makedamov in zavitih trailov je prava receptura za težko dirko. Po dolgem času sem vozil tekmo, kjer me dan po dirki bolj bolijo roke kot noge. Tekma hitra, brez taktiziranja, na polno.....mislim, da sem s traso dobro opravil, čeprav mi ustrezajo daljše proge. 

 

Sezona se je že dobro prevesila v drugo polovico, pred nami pa je še nekaj lepih prireditev, kjer bom tudi DJAKovci imeli svoje predstavnike. 

 

 

 

 

 

 
Po poteh Erazma Predjamskega
Avtor Uroš Breški   
torek, 04 september 2018

 

 

 

V soboto se je v Belskem odvijal MTB maraton Po poteh Erazma Predjamskega. Kljub slabemu vremenu se je na startu zbrala kar pisana množica kolesarjev, med njimi tudi dva člana KK DJAK. Oba sta, vsak na svoji razdallji (Lenart 50km, Denis 30km) dosegla absolutno 2. mesto in zmagala v kategorijah , Po maratonu je Lenart povedal:

 

 V soboto 1.9.18 sem se prvic do sedaj udeležil gorsko kolesarskega maratona po poteh Erazma Predjamskega.

Vremenska napoved je bila slaba vendar ne preslaba, da ne bi mogli odpeljati lepega kroga po poteh Erazma.
Kmalu po startu sem spoznal, da nekaterim ta dirka veliko pomeni zato sem se odločil, da se osredotocim na sebe in moje slabo počutje. Trasa je bila zanimiva, ne nevarna vendar težka
če ti ne gre. Na polovici dirke sva tako v ospredju ostala samo še dva. Nekajkrat sem mu solidarnostno ponudil pomoč, ga počakal in tako zakljucil lep maraton.
Na koncu mi rezultat ni bil primarnega pomena, vazno mi je bilo dirkati in to kljub slabemu vremenu.
Vse pohvale gredo organizatorju ki se je potrudil in uspel izpeljati prireditev kljub slabemu vremenu.
 
 

 
 
 
Fužine 2 sea - MTB maraton
Avtor Lenart Noč - Uroš Breški   
ponedeljek, 27 avgust 2018

 

Preteklo soboto se je v Fužinah odvijalo drugo poglavje Husqarna Adria Bike Series maratonov. Klub slabi vremenski napovedi se nas je zbrala pestra druščina kolesarjev iz različnih držav. Mednjimi smo bili tudi trije člani KK DJAK - Lenart Noč in Uroš Breški, ki sva se odločila za EPIC različico ter Denis Dodič, ki se je zabaval na EASY varijanti. Lenart je domov odnesel absolutno zmago, prav tako je zmagal Denis v svoji kategoriji, sam pa sem zasedel 5. mesto v kategoriji. Glede na to, da sem predrl na prvem spustu gumo, je bilo kaj več nedosegljivo. 

Organizator nam je pripravil traso, ki bi jo sam nekako razdelil v tri dele. Makedamski prvi del, potem drugi panoramski, kamniti del, ki je bil tehnično tudi bolj zahteven z razglednim povratkom na  planoto ter zadnji lažji povratek v cilj.

Zaključno dejanje serije bo oktobra na Krku!

 

Lenart je po dirki strnil misli:

 

Po daljšem tekmovalnem premoru sem se odločil oditi na tekmo F2S katera je "najtežja" v sklopu dirk, ki jih organizira Adria Bike.

Dirka je potekla od Fužin do Crikvenice in nazaj do Fužin.

Na startu mi je družbo delal klubski kolega Uroš. Po 20' dirke je prišel prvi klanec in z njim tudi prva selekcija. V ospredju smo ostali trije tekmovalci. Kasneje sta zardi nase počasnje voznje priklučila še dva. Med tem časom nam ni bilo prizaneseno z dežjem, tako, da je bil spust proti Crikvenici zelo nevaren!. Na tem spustu sem imel veliko težav s pedali (odpenjanje), kontrolo kolesa (prepolne gume) in nenazadnje z defektom zadnje gume. Pri popravilu plašča sem opazil, da polovico dirke vozim z odtegnjeno čeljustjo zadnje zavore (obroč se skoraj ni vrtel). V Crikvenici mi je na srečo na pomoč priskočil kolega Peter Zupančič (hvala). 

Ko sem vse težave odpravil pa sem lahko nadaljeval v svojem tempu. 10km pred ciljem sem dohitel prva dva tekmovalca in v zadnjem gozdno tehničnem delu odšel zmagi naproti.

V cilju zadovoljen z drugo polovico dirke, še bolj pa ob zavedanju, da je bila ta proga izključno za polno vzmetena kolesa jaz pa sem dirkal na "hardtailu". Čas bi bil lahko bolji sigurno za 10 min. 

Pohvale organizatorju, jaz pa že pogledujem proti novim dirkam in polnovzmetenemu kolesu 😊.

 

Zgleda, da bo drugi del sezone še zelo zanimiv, saj bo v bližini še kar nekaj zanimivih prireditev!

 

 

 
 
 
Tekme XCM - LENART NOC
Avtor Lenart Noč   
torek, 21 avgust 2018

1. 16.6.18 SELLA RONDA HERO.

86 km in 4500 m

Na tekmo sem odšel sam, dan prej. Na dan tekme je bilo pred startom kar hladno. Garmin mi je pokazal 7 stopinj. Torej je bilo potrebno startati z ''hladnim'' motorjem. Prvi klanec sem odpeljal z rezervo na drugem in tretjem pa z mislijo, da sem sam na progi brez pomoči na feed zone in techical zone. Na koncu končal v času 5h22min. Z rezultatom sem pa nisem zadovoljen. Vesel zato, ker sem prvič po dolgem času nisem imel zdravstevnih težav, ne pa zaradi tega, ker sem puščal čas na okrepnih postajah.
 
 Sella Ronda 2018 -  LENART NOČ
  
2. 23.6.18 KITZ ALP BIKE

90 km in 3800 m

Dirke katere sem se zelo veselil. Letos je bilo istočasno tudi Avstrijsko državno prvenstvo v xcm. Štart na prvi klanec v dolžini več kot 1km višinske razlike je bil porazno zanič. Potem sem imel na prvem spustu še defekt. Moral sem ves prvi spust v dolžini 5km odpeljati na pol prazni gumi. Izguba časa velika. Prebil gumo na bočni strani. Od tega trenutka naprej ko nisem imel več kaj izgubiti je šlo kot po tirnicah. Na koncu zasedel 13. mesto. Ob zavedanju kje bi lahko končal, razpoloženje ni bilo ravno dobro :-) Za zmagovalcem Daniel Geismayer zaostal 37 min.
 
KITZ ALP BIKE 2018 - LENART NOC
 
 
3. 14.7.18 SALZKAMERGUT TROPHY

119,5 km in 3848 m. Končal na 5.mestu.

Super dirka, dobro počutje, vendar se je še enkrat več pokazalo, da brez prave pomoči na progi težko posežeš po zmagi. Zopet sem bil sam in ustavljanje na progi te hočeš nočeš oddalji od konkurence. Za četrtim mestom zaostal 3 sekunde, tretjim 3 min, drugim 9 min, za prvim 13 min. 
 
XCO Samobor in Črni Vrh
Avtor Jerica Antler   
četrtek, 05 julij 2018

 

V nedeljo, 17. 6. 2018, se je odvijal gorskokolesarski kros, tik čez mejo, v starem hrvaškem hrvaškem naselju, Samobor.

Dirke, v skupini U11, se je udeležil tudi Jurij Antler za KK DJAK. Na startu je bilo 26 tekmovalcev, ki so imeli pred seboj 4 kroge zahtevne trase. Organizacija je bila pod okriljem domačega kluba BBK Šišmiš.

Antler J. je po uspešnem startu ves čas vozil okoli 8. mesta, a mu je v zadnjem krogu mesto »ušlo« ter na koncu tekmo zaključil na zadovoljivem 11.mestu (14`50``).

Na pedala je pritisnil tudi na tekmi XCO Črni Vrh, a žal tekme ni zaključil. Važen je trud in borba.

 

Antler 

 
Festina 24h evropsko prvenstvo
Avtor Uroš Breški   
sreda, 06 junij 2018

Pretekli vikend, od 2. do 3. junija sem imel ponovno priliko se preizkusit v 24 urnem dirkanju. Na Slovaškem, v Nižnih Kamencah se je odvijalo evropsko prvenstvo. Pomerili smo se solo jezdeci, dvojice in štirice v različnih starostnih kategorijah.

Sam sem letos prestopil v 45+ kategorijo, kjer sem si po dobri vožnji  privozil drugo mesto v kategoriji in osmo v skupnem seštevku. Zaostal sem samo za Srečkom Križničem, ki je v naši kategoriji postal evropski prvak!  Po tem, ko je imel Srečko z perfektno vožnjo neulovljovo prednost, tretji pa je podpisal kapitulacijo že sredi noči in se razvrtitev ne bi mogla več spremenit, sem tudi zaradi dežja prekinil vožno dve uri pred iztekom tekme!

 

 


 

Preberite več...
 
Carso Trail
Avtor Uroš Breški   
sobota, 12 maj 2018

Ponovno smo se ljubitelji dolgih mtb preizkušenj zbrali na Carso Trailu, ki se je letos začel v Marini Juliji. Ob 8:30 smo se odpravili na avanturo dolgo 302km (5500 v.m.) kolesarji vseh kalibrov z različnimi taktikami, plani in željami a tudi vsi z istim namenom..imeti se fajn.

Tudi tokrat sem kilometre delil z Srečkotom. Plan je bil konstanta vožnjo z čim manj postanki. Tako sva z kratkimi postanki in dvema "pasta party" na Colu in v Plavah tudi trail spravila pod streho kot prva ob 2.42  Super dan , kjer je na preizkušnji telo, glava, tehnika in izkušnje. Služilo nam je tudi vreme, kar je na tako dolgih preizkušnjah še en velik plus. Ponovno sem se vozil po sicer bolj ali manj poznanih krajih in ko ponovno zberem vtise se šele zavedam  v kako čudovitih in raznolikih krajih živim.

Carso Trail sicer ni tekmovanje, v pravem pomenu besede. Je predvsem avantura, ki je ni za podcenjevat. Lahko je velik izziv in želja ga odplejat v enem kosu, lahko je potovanje, bikepacking....vsak si lahko priredi svojim željam in okusom. In prav to je čar traila!

 

 

 
MTB Slavnik 2018
Avtor Uroš Breški   
sobota, 12 maj 2018

V nedeljo 6.5. smo se ljubitelji MTBja ponovno zbrali pod Slavnikom, v Kozini na drugi izvedi maratona. Ponovno preleep trase, treh dolžin 82, 53 in 29 km so zadovljile kolesarje različnih okusov in različne pripravljenosti. Z maratonom smo se spoprijeli tudi 4 člani KK DJAK in tekmovanje tudi uspešno zaključili. Na najkrajši 29km se je boril Matej Pinosa in zmagal v kategoriji 40+, na srednji trasi je Samo Gomboc zasedel 32. mesto. Z najdaljšo, krajevsko traso pa sta se spopadla Lenart Noč in Uroš Breški, ki sta zasedla 2 in 3 mesto v kategorji 40+.

 

 

Ekipa organizatorjev MTB Slavnika, je pokazala, da se da že tako lepo prireditev še dodelati in so maraton vzdignili še na višji nivo. O tem priča 518 zadovljnih izrazov na obrazih temkovalcev. Precejšnja zaslugu gre tudi lokalni bajkerskem zanesenjaku Denisu Dodiču, tudi članu našega kluba, ki nam je ponovno naplel čudovite km po njegovih poteh!

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 11 - 20 od 332

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor