Tekme XCM - LENART NOC
Avtor Lenart Noč   
torek, 21 avgust 2018

1. 16.6.18 SELLA RONDA HERO.

86 km in 4500 m

Na tekmo sem odšel sam, dan prej. Na dan tekme je bilo pred startom kar hladno. Garmin mi je pokazal 7 stopinj. Torej je bilo potrebno startati z ''hladnim'' motorjem. Prvi klanec sem odpeljal z rezervo na drugem in tretjem pa z mislijo, da sem sam na progi brez pomoči na feed zone in techical zone. Na koncu končal v času 5h22min. Z rezultatom sem pa nisem zadovoljen. Vesel zato, ker sem prvič po dolgem času nisem imel zdravstevnih težav, ne pa zaradi tega, ker sem puščal čas na okrepnih postajah.
 
 Sella Ronda 2018 -  LENART NOČ
  
2. 23.6.18 KITZ ALP BIKE

90 km in 3800 m

Dirke katere sem se zelo veselil. Letos je bilo istočasno tudi Avstrijsko državno prvenstvo v xcm. Štart na prvi klanec v dolžini več kot 1km višinske razlike je bil porazno zanič. Potem sem imel na prvem spustu še defekt. Moral sem ves prvi spust v dolžini 5km odpeljati na pol prazni gumi. Izguba časa velika. Prebil gumo na bočni strani. Od tega trenutka naprej ko nisem imel več kaj izgubiti je šlo kot po tirnicah. Na koncu zasedel 13. mesto. Ob zavedanju kje bi lahko končal, razpoloženje ni bilo ravno dobro :-) Za zmagovalcem Daniel Geismayer zaostal 37 min.
 
KITZ ALP BIKE 2018 - LENART NOC
 
 
3. 14.7.18 SALZKAMERGUT TROPHY

119,5 km in 3848 m. Končal na 5.mestu.

Super dirka, dobro počutje, vendar se je še enkrat več pokazalo, da brez prave pomoči na progi težko posežeš po zmagi. Zopet sem bil sam in ustavljanje na progi te hočeš nočeš oddalji od konkurence. Za četrtim mestom zaostal 3 sekunde, tretjim 3 min, drugim 9 min, za prvim 13 min. 
 
XCO Samobor in Črni Vrh
Avtor Jerica Antler   
četrtek, 05 julij 2018

 

V nedeljo, 17. 6. 2018, se je odvijal gorskokolesarski kros, tik čez mejo, v starem hrvaškem hrvaškem naselju, Samobor.

Dirke, v skupini U11, se je udeležil tudi Jurij Antler za KK DJAK. Na startu je bilo 26 tekmovalcev, ki so imeli pred seboj 4 kroge zahtevne trase. Organizacija je bila pod okriljem domačega kluba BBK Šišmiš.

Antler J. je po uspešnem startu ves čas vozil okoli 8. mesta, a mu je v zadnjem krogu mesto »ušlo« ter na koncu tekmo zaključil na zadovoljivem 11.mestu (14`50``).

Na pedala je pritisnil tudi na tekmi XCO Črni Vrh, a žal tekme ni zaključil. Važen je trud in borba.

 

Antler 

 
Festina 24h evropsko prvenstvo
Avtor Uroš Breški   
sreda, 06 junij 2018

Pretekli vikend, od 2. do 3. junija sem imel ponovno priliko se preizkusit v 24 urnem dirkanju. Na Slovaškem, v Nižnih Kamencah se je odvijalo evropsko prvenstvo. Pomerili smo se solo jezdeci, dvojice in štirice v različnih starostnih kategorijah.

Sam sem letos prestopil v 45+ kategorijo, kjer sem si po dobri vožnji  privozil drugo mesto v kategoriji in osmo v skupnem seštevku. Zaostal sem samo za Srečkom Križničem, ki je v naši kategoriji postal evropski prvak!  Po tem, ko je imel Srečko z perfektno vožnjo neulovljovo prednost, tretji pa je podpisal kapitulacijo že sredi noči in se razvrtitev ne bi mogla več spremenit, sem tudi zaradi dežja prekinil vožno dve uri pred iztekom tekme!

 

 


 

Preberite več...
 
Carso Trail
Avtor Uroš Breški   
sobota, 12 maj 2018

Ponovno smo se ljubitelji dolgih mtb preizkušenj zbrali na Carso Trailu, ki se je letos začel v Marini Juliji. Ob 8:30 smo se odpravili na avanturo dolgo 302km (5500 v.m.) kolesarji vseh kalibrov z različnimi taktikami, plani in željami a tudi vsi z istim namenom..imeti se fajn.

Tudi tokrat sem kilometre delil z Srečkotom. Plan je bil konstanta vožnjo z čim manj postanki. Tako sva z kratkimi postanki in dvema "pasta party" na Colu in v Plavah tudi trail spravila pod streho kot prva ob 2.42  Super dan , kjer je na preizkušnji telo, glava, tehnika in izkušnje. Služilo nam je tudi vreme, kar je na tako dolgih preizkušnjah še en velik plus. Ponovno sem se vozil po sicer bolj ali manj poznanih krajih in ko ponovno zberem vtise se šele zavedam  v kako čudovitih in raznolikih krajih živim.

Carso Trail sicer ni tekmovanje, v pravem pomenu besede. Je predvsem avantura, ki je ni za podcenjevat. Lahko je velik izziv in želja ga odplejat v enem kosu, lahko je potovanje, bikepacking....vsak si lahko priredi svojim željam in okusom. In prav to je čar traila!

 

 

 
MTB Slavnik 2018
Avtor Uroš Breški   
sobota, 12 maj 2018

V nedeljo 6.5. smo se ljubitelji MTBja ponovno zbrali pod Slavnikom, v Kozini na drugi izvedi maratona. Ponovno preleep trase, treh dolžin 82, 53 in 29 km so zadovljile kolesarje različnih okusov in različne pripravljenosti. Z maratonom smo se spoprijeli tudi 4 člani KK DJAK in tekmovanje tudi uspešno zaključili. Na najkrajši 29km se je boril Matej Pinosa in zmagal v kategoriji 40+, na srednji trasi je Samo Gomboc zasedel 32. mesto. Z najdaljšo, krajevsko traso pa sta se spopadla Lenart Noč in Uroš Breški, ki sta zasedla 2 in 3 mesto v kategorji 40+.

 

 

Ekipa organizatorjev MTB Slavnika, je pokazala, da se da že tako lepo prireditev še dodelati in so maraton vzdignili še na višji nivo. O tem priča 518 zadovljnih izrazov na obrazih temkovalcev. Precejšnja zaslugu gre tudi lokalni bajkerskem zanesenjaku Denisu Dodiču, tudi članu našega kluba, ki nam je ponovno naplel čudovite km po njegovih poteh!

 
April 2018
Avtor P.Antler in M.Pinosa   
ponedeljek, 16 april 2018

Po dolgi zimi je končno prišlo toplo sonce in na ponedeljkov praznik, 2.4.2018, se je ponovno začela sezona tekem za SLO CUP.
Biljenski griči so nam postregli z atraktivnimi progami, kjer so tekmovalci lahko pokazali svoje spretnosti in pripravljenost. Za KK Djak sta tekmovala Jurij Antler v skupini U 11 in Gregor Gergolet v skupini amaterjev. V mlajši skupini je bilo na startu kar 33 tekmovalcev. Start je bil uspešen, a pred prvim vzponom se je pojavila težava z verigo, ki se mu je snela in gruča sotekmovalcev je vsa oddrvela naprej. To se je na progi ponovil še dvakrat. A iznajdljivost in vztrajnost sta bili veliki, zato je Jurij pogumno zavrtel pedala in na koncu prišel v cilj kot 15. Gregor se je pogumno podal na skoraj povsem novo zasnovano težko progo in obdelal krog manj kot zmagovalec A. Bravin  (UC Caprivesi) ter zasedel 17. mesto.
Kot pravijo "zmaga je na strani pogumnih"  drži in že se pripravlja na naslednjo tekmo,ki bo 22. 4. 2018 v Završnici.
 
XC Griči 
 
Celotna galerija slik TUKAJ 
 
V Premanturi prva maratonska preizkušnja sezone tudi za našega novega člana Noč Lenarta. Na maratonu Kamenjak Rocky trails 2018, ki šteje za točke UCI kategorije C3 je po okrevanju poškodbe poskušal tudi Lenart. V konkurenci med več kot 80. prijavljenimi Elite tekmovalci je dosegel 44. mesto s 16 minutami zaostanka po 60. kilometrih zahtevne, kamnite trase v Istri.
 
Cestno dirko Slap-Lože v organizaciji KK Izvir Vipava je dobro odpeljal Sergej Jug. Na znani krožni dirki se je boril v kategoriji Master F ter po odpeljanih 10 krogih dosegel 6. mesto. Zmagal je Žavbi Andrej (TUŠ Team)
 
 
 
 
 
 
VI. Kras Kros 2018
Avtor Pinosa   
nedelja, 11 marec 2018

Na otvoritveni dirki sezone 2018 na 6. kras krosu s startom in ciljem v Mirnu se je v hladnem in deževnem vremenu zbralo več kot 250 gorskih kolesarjev, ker je vsekakor pohvalno. Letošnjo traso sta organizatorja Aleš Ca.racing in DEŠ FLEŠ obrnila v nasprotno smer od prejšnjih 5. izvedb, ker je bila dobrodošla novost. Na dirki je iz našega kluba sodeloval Uroš Breški - KK-DJAK in je kot vedno odlično dirkal po blatni in spolzki progi in prišel na skupno 15. mesto in 3. tretje v kategoriji. 

Zmagalo je ponovil lanskoletni zmagovalec Diego Cargnelutti (Willler Force 7C MTB team) pred Gregorjem Kranjcem iz Calcit bike team-a.

 

  Uroš na prvem klancu 

 

 

Čestitke udeležencem in organizatorju.  

 

Nekaj fotografij pa tukaj .

 

 

 
Brasil Ride 2017
Avtor Uroš Breški   
petek, 27 oktober 2017

 foto: Rosita Belinky

 

V Braziliji se je 15. oktobra začel Brasil Ride 2017. Po dveh letih sem se ga ponovno udeležil s starim soborcem Cristianom Poberaiem. Spet sva preizkusila v kategoriji MASTER, kjer sva po zapletih in razpletih dosegla lepo tretje mesto.

Preberite več...
 
Bled Bike Festival
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 28 avgust 2017

To nedeljo, 27.08. sem se udeležil še enega gosko kolesarskega maratona z 102km in 2700 vm vzpona, ki se je odvijal na Bledu v sklopu Bled Bike Festivala. Maraton, katerega je start in cilj tik ob blejskem jezeru te je vodil po  Mežakli, slikoviti Radovni in Pokljuki ter hribih na obeh straneh Save Bohinjke.

 

 

foto Bled Bike Festival

 

 

Preberite več...
 
Salzkammergut trophy 2017 - Strecke A
Avtor Uroš Breški   
torek, 18 julij 2017

V soboto 15.07.2017, je bila v Bad Goisernu vsakoletna masovna MTB veselica. Dogodki so se odvijali praktično cel vikend in udeleženci smo lahko zbirali različne dolžine prog, tekmovanje v DH z  monocikli ter tudi dirko z gravel kolesi! Sam sem si že leta ogledoval dolgo, vsega spoštovanje vredno 211km različico z 7000 vertikalnimi metri vzpenjanja in letos je zgleda napočil čas, da obkljukam tudi ta "monster" maraton!

 

 

 

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 11 - 20 od 327

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor