Festina 24h evropsko prvenstvo
Avtor Uroš Breški   
sreda, 06 junij 2018

Pretekli vikend, od 2. do 3. junija sem imel ponovno priliko se preizkusit v 24 urnem dirkanju. Na Slovaškem, v Nižnih Kamencah se je odvijalo evropsko prvenstvo. Pomerili smo se solo jezdeci, dvojice in štirice v različnih starostnih kategorijah.

Sam sem letos prestopil v 45+ kategorijo, kjer sem si po dobri vožnji  privozil drugo mesto v kategoriji in osmo v skupnem seštevku. Zaostal sem samo za Srečkom Križničem, ki je v naši kategoriji postal evropski prvak!  Po tem, ko je imel Srečko z perfektno vožnjo neulovljovo prednost, tretji pa je podpisal kapitulacijo že sredi noči in se razvrtitev ne bi mogla več spremenit, sem tudi zaradi dežja prekinil vožno dve uri pred iztekom tekme!

 

 


 

Preberite več...
 
Carso Trail
Avtor Uroš Breški   
sobota, 12 maj 2018

Ponovno smo se ljubitelji dolgih mtb preizkušenj zbrali na Carso Trailu, ki se je letos začel v Marini Juliji. Ob 8:30 smo se odpravili na avanturo dolgo 302km (5500 v.m.) kolesarji vseh kalibrov z različnimi taktikami, plani in željami a tudi vsi z istim namenom..imeti se fajn.

Tudi tokrat sem kilometre delil z Srečkotom. Plan je bil konstanta vožnjo z čim manj postanki. Tako sva z kratkimi postanki in dvema "pasta party" na Colu in v Plavah tudi trail spravila pod streho kot prva ob 2.42  Super dan , kjer je na preizkušnji telo, glava, tehnika in izkušnje. Služilo nam je tudi vreme, kar je na tako dolgih preizkušnjah še en velik plus. Ponovno sem se vozil po sicer bolj ali manj poznanih krajih in ko ponovno zberem vtise se šele zavedam  v kako čudovitih in raznolikih krajih živim.

Carso Trail sicer ni tekmovanje, v pravem pomenu besede. Je predvsem avantura, ki je ni za podcenjevat. Lahko je velik izziv in želja ga odplejat v enem kosu, lahko je potovanje, bikepacking....vsak si lahko priredi svojim željam in okusom. In prav to je čar traila!

 

 

 
MTB Slavnik 2018
Avtor Uroš Breški   
sobota, 12 maj 2018

V nedeljo 6.5. smo se ljubitelji MTBja ponovno zbrali pod Slavnikom, v Kozini na drugi izvedi maratona. Ponovno preleep trase, treh dolžin 82, 53 in 29 km so zadovljile kolesarje različnih okusov in različne pripravljenosti. Z maratonom smo se spoprijeli tudi 4 člani KK DJAK in tekmovanje tudi uspešno zaključili. Na najkrajši 29km se je boril Matej Pinosa in zmagal v kategoriji 40+, na srednji trasi je Samo Gomboc zasedel 32. mesto. Z najdaljšo, krajevsko traso pa sta se spopadla Lenart Noč in Uroš Breški, ki sta zasedla 2 in 3 mesto v kategorji 40+.

 

 

Ekipa organizatorjev MTB Slavnika, je pokazala, da se da že tako lepo prireditev še dodelati in so maraton vzdignili še na višji nivo. O tem priča 518 zadovljnih izrazov na obrazih temkovalcev. Precejšnja zaslugu gre tudi lokalni bajkerskem zanesenjaku Denisu Dodiču, tudi članu našega kluba, ki nam je ponovno naplel čudovite km po njegovih poteh!

 
April 2018
Avtor P.Antler in M.Pinosa   
ponedeljek, 16 april 2018

Po dolgi zimi je končno prišlo toplo sonce in na ponedeljkov praznik, 2.4.2018, se je ponovno začela sezona tekem za SLO CUP.
Biljenski griči so nam postregli z atraktivnimi progami, kjer so tekmovalci lahko pokazali svoje spretnosti in pripravljenost. Za KK Djak sta tekmovala Jurij Antler v skupini U 11 in Gregor Gergolet v skupini amaterjev. V mlajši skupini je bilo na startu kar 33 tekmovalcev. Start je bil uspešen, a pred prvim vzponom se je pojavila težava z verigo, ki se mu je snela in gruča sotekmovalcev je vsa oddrvela naprej. To se je na progi ponovil še dvakrat. A iznajdljivost in vztrajnost sta bili veliki, zato je Jurij pogumno zavrtel pedala in na koncu prišel v cilj kot 15. Gregor se je pogumno podal na skoraj povsem novo zasnovano težko progo in obdelal krog manj kot zmagovalec A. Bravin  (UC Caprivesi) ter zasedel 17. mesto.
Kot pravijo "zmaga je na strani pogumnih"  drži in že se pripravlja na naslednjo tekmo,ki bo 22. 4. 2018 v Završnici.
 
XC Griči 
 
Celotna galerija slik TUKAJ 
 
V Premanturi prva maratonska preizkušnja sezone tudi za našega novega člana Noč Lenarta. Na maratonu Kamenjak Rocky trails 2018, ki šteje za točke UCI kategorije C3 je po okrevanju poškodbe poskušal tudi Lenart. V konkurenci med več kot 80. prijavljenimi Elite tekmovalci je dosegel 44. mesto s 16 minutami zaostanka po 60. kilometrih zahtevne, kamnite trase v Istri.
 
Cestno dirko Slap-Lože v organizaciji KK Izvir Vipava je dobro odpeljal Sergej Jug. Na znani krožni dirki se je boril v kategoriji Master F ter po odpeljanih 10 krogih dosegel 6. mesto. Zmagal je Žavbi Andrej (TUŠ Team)
 
 
 
 
 
 
VI. Kras Kros 2018
Avtor Pinosa   
nedelja, 11 marec 2018

Na otvoritveni dirki sezone 2018 na 6. kras krosu s startom in ciljem v Mirnu se je v hladnem in deževnem vremenu zbralo več kot 250 gorskih kolesarjev, ker je vsekakor pohvalno. Letošnjo traso sta organizatorja Aleš Ca.racing in DEŠ FLEŠ obrnila v nasprotno smer od prejšnjih 5. izvedb, ker je bila dobrodošla novost. Na dirki je iz našega kluba sodeloval Uroš Breški - KK-DJAK in je kot vedno odlično dirkal po blatni in spolzki progi in prišel na skupno 15. mesto in 3. tretje v kategoriji. 

Zmagalo je ponovil lanskoletni zmagovalec Diego Cargnelutti (Willler Force 7C MTB team) pred Gregorjem Kranjcem iz Calcit bike team-a.

 

  Uroš na prvem klancu 

 

 

Čestitke udeležencem in organizatorju.  

 

Nekaj fotografij pa tukaj .

 

 

 
Brasil Ride 2017
Avtor Uroš Breški   
petek, 27 oktober 2017

 foto: Rosita Belinky

 

V Braziliji se je 15. oktobra začel Brasil Ride 2017. Po dveh letih sem se ga ponovno udeležil s starim soborcem Cristianom Poberaiem. Spet sva preizkusila v kategoriji MASTER, kjer sva po zapletih in razpletih dosegla lepo tretje mesto.

Preberite več...
 
Bled Bike Festival
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 28 avgust 2017

To nedeljo, 27.08. sem se udeležil še enega gosko kolesarskega maratona z 102km in 2700 vm vzpona, ki se je odvijal na Bledu v sklopu Bled Bike Festivala. Maraton, katerega je start in cilj tik ob blejskem jezeru te je vodil po  Mežakli, slikoviti Radovni in Pokljuki ter hribih na obeh straneh Save Bohinjke.

 

 

foto Bled Bike Festival

 

 

Preberite več...
 
Salzkammergut trophy 2017 - Strecke A
Avtor Uroš Breški   
torek, 18 julij 2017

V soboto 15.07.2017, je bila v Bad Goisernu vsakoletna masovna MTB veselica. Dogodki so se odvijali praktično cel vikend in udeleženci smo lahko zbirali različne dolžine prog, tekmovanje v DH z  monocikli ter tudi dirko z gravel kolesi! Sam sem si že leta ogledoval dolgo, vsega spoštovanje vredno 211km različico z 7000 vertikalnimi metri vzpenjanja in letos je zgleda napočil čas, da obkljukam tudi ta "monster" maraton!

 

 

 

Preberite več...
 
Finale 24h WEMBO world solo MTB championship
Avtor Uroš Breški   
torek, 06 junij 2017

2. junija je bilo v Finale Ligure svetovno prvenstvo v endurance MTB 24h kolesarjenju, kjer je član KK DJAK Uroš Breški osvojil 5. mesto. Po dirki je strnil vtise:

 

 

V nedeljo smo se dodobra zdelani a z dobrimi rezultati vrnili iz Finale Ligure, kjer so se iz petka na soboto odvijali boji za naslove svetovnih prvakov v 24 urnem solo MTB vzdržljivostnem kolesarjenju, prav tako pa so se za noslove borile tudi dvojice.

Preberite več...
 
Carso Trail 2017
Avtor Uroš Breški   
sobota, 13 maj 2017

V petek 12.05. je bil v Trstu na začetku kolesarske stez G. Cottur start malo drugačnega, za naše konce posebnega CARSO TRAILa

Kaj je Carso Trail? Ni dirka, pa čeprav si vsak želi, da bi postavil čim boljši čas. Je avantura, lahko je celo turizem. Vse je odvisno od cilja, taktike, načina kako boš ta 350km event z 5300 višinci odpeljal! Ni okrepčevalnic, je GPX track, ki te vodi. Je kolesarjenje podnevi, lahko tudi ponoči. Vsekakor pa je za vsakega prvovrstna avantura!

 

 

 

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 11 - 20 od 325

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor