MTBVV 360 - Maraton Vipavska dolina
Avtor Uroš Breški   
nedelja, 01 maj 2016

 

V soboto 30.04. smo se v Ajdovščini zbrali ljubitelji gorsko kolesarskih maratonov. Na maratonu, v organizaciji ŠD Tura se nas je na 3. razdaljah zbralo cca 150 kolesarjev! Na izbiro smo imeli 30, 50 in 80km trase in tudi KK DJAK smo imeli na vseh razdaljah svoje predstavnike, ki smo posegli tudi po lepih rezultatih! Barve kluba smo zastopali Mitja Klavora, Blaž Dodič, Denis Dodič, Gorazd Štrukelj, Matej Rijavec in Uroš Breški.

 

 

 

Preberite več...
 
4 Islands 2016
Avtor Uroš Breški   
petek, 22 april 2016

 

 

To pomlad je en bolj aktivnih članov KK DJAK Denis Dodič, ki je minule dni nadeljeval svojo "hrvaško turnejo" in nastopil na etapni dirki 4 Islands! Znova se je izkazal in v ekipi z hrvaškim kolesarjem Vrban Milanom izboril 3. mesto v 45+ kategoriji! Ko se je odpočil, je strnil svoje vtise!

 

Prejšnji teden se je končala etapna dirka 4 islands, tokrat še številčnejša kot prejšnje leto. Na startu je bilo 210 dvojic iz 25 držav,  največ okrog 20 iz Slovenije. tokrat sem barve našega kluba zastopal žal sam .V ekipi sem bil z Vrban Milanom iz BK Crikvenica . V kategoriji 45 + sva osvojila 3. Mesto. Zaostala sva le za rusko dvojico ter slovensko navezo - Robič-Kuzma.

 

Preberite več...
 
Kamenjak rocky trails 2016
Avtor Uroš Breški   
torek, 05 april 2016

 

 

  

 

 

V nedeljo ja bil v Istri maraton Kamenjak rocky trails ( Premantura pri Puli).Na startu je bilo več kot  350 tekmovalcev kateri so morali prevoziti 22, 42 oz 62 km odvisno od kategorije, od tega tudi  dva Djakovca Mitja Klavora in Dodič Denis. Na kamniti progi je Mitja dosegel 10 mesto v kategoriji M1, Denis pa je zmagal v kategoriji M3 pred njegovim partnerjem za tekmo 4 otoki. 

Letos je bilo v Premanturi manj zvenečih imen kod lani,absolutni zmagovalec je bil Čeh Lami Michal, od Slovencev je bil najboljši Boškin na 12 mestu. Med ženskami je bila najboljša Tanja Žakelj, odlično pa je odpeljal tudi Matjaž Budin, ki je zmagal v M1.

 

   

 

 
Prve dirke 2016
Avtor Pinosa   
ponedeljek, 28 marec 2016

Sezona se je začela in naši člani že pridno nabirajo tekme. Začeli smo s tekmo na krasu s Kras krosom, kjer je bila kar pisana udeležba in med 490 tekmovalci je bilo kar 9 članov našega kluba z lepimi rezultati. Še isti dan se je začela tudi Enduro sezona s tekmo v okolici Trsta, kjer se je preizkusil naš novi član kluba. Štirje člani  so se udeležili tudi prve Xc tekme v sezoni v Vrtojbi - tradicionalno XC dirko za SloXCup. Že prihodnji vikend pa nas čaka maraton Colio&Brda s startom in ciljem v Dobrovem v Goriških brdih. Ekipa na cestnih kolesih pa pridno trenira in čaka april in prve prave dirke. Brevetaši pa so počasi meljejo svoje zastavljene cilje in ekstremne razdalje.

Več na Facebooku in v galeriji slik... 

 
Sezona 2015 je končana
Avtor Pinosa   
nedelja, 22 november 2015

Tako kot se je sezona začela se je tudi končala – enkratno. Sezona 2015 je za nami in v kolesarskem klubu DJAK smo zelo ponosni in veseli, saj smo tudi sezono 2015 odpeljali odlično. Klub se lahko pohvali z rezultatsko najuspešnejšo sezono, saj so naši člani dosegali daleč najboljše rezultate do sedaj.

 

Uroš Breški je postal evropski prvak v 24 urnem MTB kolesarjenju, in za piko na i osvojil še izjemno 2. mesto na ekstremni etapni dirki v Braziliji - Brasil Ride ter še kopico odmevnih rezultatov. Kar dve stopnički višje kot lani pa je napredovala Nina Jug, ki je pobrala skoraj vse, kar se je dalo v slovenskem pokalu na cestnih dirkah, vzponih in kronometrih in tako prvič osvojila pokal Slovenije v kategoriji ženske A. Uspeh je dopolnil tudi Tomaž Čefuta, ki je postal državni prvak na gorskih vzponih v kategoriji amaterjev  in z drugim mestom v skupnem seštevku slovenskega pokala v disciplini XC v isti kategoriji, kjer mu je ena tekma odsotnosti zaradi poškodbe izmaknila zmago v pokalu. Izredne rezultate so dosegali še Denis Dočić na gorskih maratonih, med katerimi izstopa 5. mesto na »monster maratonu« Salzkammergut Trophy (210 km/7100 vm) in na maratonu 3EPIC s 3. mestom v kategoriji ter Srečo Križnič in Sašo Čosić z lepimi rezultati na MTB maratonih. Ob najbolj vidnih uspehih, pa so se odlično borili in tekmovali tudi ostali člani kluba in vsakemu posebej iskreno čestitamo.

 

V 2015 pa smo se po organizacijski plati posvetili kolesarskemu dnevu v Novi Gorici ter drugemu vzponu na Sveto Goro in tudi tukaj smo presegli vsa pričakovanja. Organizirali odmevno prireditev, ki je v center Nove Gorice v lepem vremenu, privabila preko 160 kolesarjev (Vzpon, Brevet in Otroški kros). Vse zasluge za uspešno organizacijo pa priadajo vsakemu, ki je kakor koli stal ob strani in nam pomagal.

 

Še enkrat Bravo, Bravo vsem skupaj, naše misli so že usmerjene v sezono 2016.

 

 Sezona 2015

 
MTB Parenzana
Avtor Uroš Breški   
sobota, 03 oktober 2015

 Pretekli vikend se je v Istri odvijala 20 MTB Parenzana V petek in sobota je bila na sporedu etapna dirka, 32km/360 m in 41 km z/557m ter v  nedeljo MTB maraton Parenzana Cube z dvema trasama -  MTB Clasik 73km/2100 m ter Small 53 km/1200m.

Obeh tekem  se je tradicionalno udeležil Denis Dodič in na etapni dirki je osvojil skupno 26 mesto ter  zmago v kategoriji M3. V nedeljo pa  na MTB Parenzana small zasedel skupno 15 mesto in 3. mesto v kategoriji M3.

Na svoji prvi tekmi je bil tudi Blaž Dodič  vendar  se v blatu ni znašel ter odstopil,v nedeljo pa je na rekreativni Parenzani, kjer se meri  čas vzpona iz Porteportona do Vižinade osvojil 3. mesto v svoji kategoriji!

 

 

Denis: To je bila moja 18 Parenzana! Prvi dan je bilo veliko blata tako da smo morali tudi po ravninah peš zato  je bila proga res težka, v soboto in nedeljo pa je bilo blata manj kot smo ga pričakovali,tako da smo lahko uživali  tekmovanju!

 

Preberite več...
 
6h Bibione - Bibone Bike Trophy
Avtor Uroš Breški   
nedelja, 27 september 2015

Včeraj 27.9. se je v obalnem mestecu Bibione, v okviru Bibione Bike Trophya  odvijal šest urni XC - 6h Bibione! Na priblžno 7 km krogu smo se preizkušali solisti, prav tako pa tudi ekipe po 2, 3 in 4 tekmovalcev! Proga je bila speljana ob morju, z kar nekaj ciklokros odsekov, kjer je bilo med trakovi polno pospeševanj in zavijanj. V SOLO OPEN je Urošu Breškiju 160km. 21. krogov zadostovalo za 5. mesto med solisti!

 

 

 

 

Preberite več...
 
Vzpon na Sv. Goro 2015
Avtor KK DJAK   
petek, 21 avgust 2015

          
 

 

KOLESARSKI KLUB DJAK

v sodelovanju z mestno občino NOVA GORICA,
prireja

v soboto, 19.9.2015 KOLESARSKI DAN

(100km Brevet, Vzpon za PSLO, predavanje-gorske etapne dirke in otroški Kros)

 

Osrednja prireditev bo kolesarsko rekreativno tekmovanje s cestnimi kolesi v disciplini vzpon, veljaven za točkovanje v pokalu Slovenije

 

VZPON NA SVETO GORO

 

Datum tekmovanja:    sobota, 19.09.2015

Start tekmovanja:  ob 12:00 uri

Organizator:    Kolesarski klub DJAK, NOVA GORICA 

Kraj tekmovanja:  
- start tekmovanja: NOVA GORICA - pred stavbo mestne občine
- cilj tekmovanja: Sveta Gora nad Novo Gorico

 

Disciplina:        
* vzpon (uphill) - kolesarsko tekmovanje s kolesi v disciplini vzpon; 

Tekmovanje:

* je odprtega tipa za vse rekreativne kolesarje;
 

Opis:
* Zaprta vožnja v spremstvu policije bo od starta pred občino Nova Gorica do vznožja vzpona v Solkanu, cca. 2,5 km. V Solkanu naprej od križišča za Sveto Goro bo leteči start. Pot se nadaljuje do odcepa pri gostilni na Prevalu kjer se zavije za Sveto Goro in nadaljuje do vrha. Skupaj je 8,4 km proge. Višinska razlika je 570 m. Trasa proge je asfaltirana.

 

Startnina:
Po pravilniku OMR – 16€ - plačilo na dan tekmovanja.

Prvih 150 prijavljenih prejme promocijski paket.

 

Prijave:

Preko portala:  WWW.PRIJAVIM.SE   (do 18.9.2015 do 12. ure)

Na dan tekmovanja od 9:30 ure do 11.30 ure pred občino Nova Gorica.

 

 RAZPIS

REZULTATI 2015 

 

 

Prva izvedba kolesarskega vzpona na Sveto Goro je kljub slabemu vremenu uspela in to je bil motiv, da se v klubu potrudimo še enkrat in izpeljemo tekmo tudi v letu 2015. Prekrasen vzpon bo izziv za vsakogar. Že uvodni del vzpona bo kolesarje razporedil. Selekcijo in najmočnejšega pa bodo določili najstrmejši odseki vzpona, ki dosežejo tudi 20% naklona. Vzpon bo pokazal kdo je ohranil najboljšo pripravljenost čez vroče poletje. Sam vzpon pa naj bo izziv tudi drugim, saj se trud poplača s prelepimi razgledi, ki segajo od Triglava do morja, prekrasne cerkve sv. Marije, ter klancu, ki bo vsakemu močneje pognal kri po žilah. Merjenje časov bo potekalo od vznožja vzpona v Solkanu do vrha Sv. Gore. Premagati bo potrebno 570 višinskih metrov v dolžini 8.4 km (5,5 km vzpona - s popolno zaporo ceste).

Nahitrejši na prvi izvedbi vzpona na Sveto Goro je bil Matjaž Marinko (KD Alpe) s časom 21m:19s. 

 

 

1. vzpon v medijih

galerija 2014

 

 

 

 TRGOVINA IN SERVIS MOTORNIH ŽAG IN KOSILNIC

TRGOVINA IN SERVIS MOTORNIH ŽAG IN KOSILNIC

 

 

100 km BREVET - TRI SVETIŠČA

 

BREVET BO IZPELJAN KOT KLUBSKI IZLET !!!

 

Kolesarski dan bomo začeli že ob 8.00 uri s startom na 100 kilometerski BREVET "TRI SVETIŠČA".

Brevet je netekmovalno kolesarjenje, kjer je potrebno odpeljati traso po navodilih organizatorja  oz. po pripravljeni

vozni knjigi - ROAD BOOK in je potrebno požigosati kartonček na kontrolnih točkah.

Na BREVET-u -  TRI SVETIŠČA bo potrebno mimo treh znanih romarskih svetič- SVETA GORA, LIG in STARA GORA  ali CASTELMONTE v Italiji. Trasa je dolga 108 km z okrog 2000 metri višinske razlike.

Vožnja na Brevetu ni varovana in vask kolesar vozi po cestnoprometnih predpisih in na lastno odgovornost.

 

OPIS TRASE(.pdf)

 

ROAD BOOK - POTNA KNJIGA

 
 

KOLESARSKI DAN – MALI OTROŠKI KROS

(sobota, 19.9.2015 -  popoldan )

 

Mali otroški kros bo popestritev kolesarskega dne, kjer bodo otroci od 3. do 10. leta starosti v 4. kategorijah tekmovali s kolesi v malem kros krogu – poligonu  po travniku pred Mestno občino Nova Gorica. 

 

 Prijave na dan prireditve od 14:30 -15:20 - brezplačno.

 

- vsak prijavljeni otrok prejme simbolično darilo organizatorja

- prvi trije v kategoriji prejmejo medalje

 

 Štiri starostne kategorije:

 

1.     START ob 15.30 : 3-4 leta  - 1. mali krog (skupna kategorija)

2.     START ob 15:45 : 5-6 let  - 2. kroga (kategorija dečki in deklice)

3.     START ob 16:00 : 7-8 let  - 3. krogi (kategorija dečki in deklice)

4.     START ob 16:20 : 9-10 let  - 4. krogi (kategorija dečki in deklice)

 

Ob 16.45 je predvidena podelitev medalj za najhitrejše tri v posamezni kategoriji.

 

 

 

 
3EPIC MTB Marathon di Cadore
Avtor Uroš Breški   
sreda, 12 avgust 2015

 

 

 

  soboo 05.09. se je v Auronzo di Cadore odvijala prva izvedba MTB Marathona z pomenljivim imenom 3EPIC! Na dveh trasah - 86km 3400 v.m. in 53km z 2200v.m. je bilo prijavljenih skoraj 3000 tekmovalcev, vendar je deževno vreme marsikoga odvrnilo od nastopa! Dež pa ni ustavil DJAKovca DENISA DODIČ in UROŠA BREŠKIJA! Z maratonom sta dobro opravila in Denis je osvojil odlično 3.mesto v kategoriji in 69. absolutni rezultat, ter s tem samo potrdil, da je postal pravi maček za dolge preizkušnje, Urošu pa je 45. skupno mesto zadostovalo za 7. mesto v kategoriji!

Uspešno sa odpeljala tudi borca Primoža s sosednjega DešFleša  - Gulin in Ladava!

Ladava je na dolgi trasi  osvojil 43 v kategoriji, Gulin pa na krajši 15. mesto

Naj omenim še Goričana Cristiana Poberaia, ki se bo v paru z Urošom Breškijem pomeril drugi mesec na BRASIL RIDE. Na kratki razdalji je dosegel absolutno 4. mesto in 1. mesto v kategoriji!

 

Preberite več...
 
Salzkamergut Trophy 2016 - strecke A
Avtor Uroš Breški   
četrtek, 16 julij 2015

V soboto 11.07. je član KK DJAK Denis Dodič opravil z enim najdaljiših MTB maratonov v svetu Salzkamergut trophy in dosegel odlično uvrstitev -  79 v skupni razvrstitvi in pa 5 mesto v kategoriji!! Tako je za Srečkom Križničem, ki je maraton opravil 2013, tudi drugi član našega kluba, ki se lahko pohvali, da je finisher tega "monster" maratona!

Po tekmi je strnil misli...

 

 

To soboto sem se udeležil  mtb maratona Salzkammergut  Trophy  " strecke A" 211,3 km 7112 višincev, ki nekateri ga nekateri ne  smatrajo kot maraton, ampak kot ekstremna preizkušnja. Ta je bi tudi glavni cilj moje sezone. Organizacija na nivoju, dan prej tehnični pregled bicikla prijava, nikjer nobenega čakanja.

Start tekme ob 5 petih zjutraj  je pomenilo da sem moral skupaj s spremljavalno ekipo vstati že sredi noči.Potreben je bil bogat zajtrk in še zadnje priprave.
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 31 - 40 od 327

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor