Kras Kros 2017
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 13 marec 2017

 Včeraj, v nedeljo 12.03. se je na kraški planoti nad Mirnom odvijal že 5. Kras Kros. Prelepa sončna nedelja je na start privabila preko 500 tekmovalcev iz Slovenije, italije, Hrvaške in Avstrije! Trasa je bila že tradicionalna, z majhno spremembo, temperature pa optimalne za preganjanje po krasu!

 

 

Absolutni zmagovalec je postal Cargnelutti Diego z odličnim časom 1:34:37, na startu pa so bili tudi štirje člani KK DJAK

Uroš Breški je zasedel absolutno 15. mesto (3. v kategoriji), Samo gomboc je bil absolutno 182., Gorazd Štrukelj pa 303. Na 309. mestu je bil Denis Dodič, ki se ni mogel upreti dirkanju in se ponovno vsedel na MTB z startno številko!

Čestitke gredo tudi organizatorju, ki je ponovno uspešno spravil pod streho tudi to izvedbo trenutno največje MTB prireditve v Sloveniji!

 

Foto Matej Pinosa

Rezultati

 

 
LICENCE 2017
Avtor Pinosa   
sreda, 25 januar 2017

 

Prijave za licenciranje članov pri KZS zbiramo do petka, 27.1.2017.

 

Prošnjo ali podpis na zbirni seznam pustite v trgovini DJAK.

 

 Več INFO na strani KZS

 

 

 

 
Vzpon na Sv. Goro 2016
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 15 avgust 2016

 

 

KOLESARSKI KLUB DJAK

v sodelovanju z mestno občino NOVA GORICA,
prireja

v soboto, 17.9.2016 KOLESARSKI VZPON in

OTROŠKI KROS

 

 Osrednja prireditev bo kolesarsko rekreativno tekmovanje s cestnimi kolesi v disciplini vzpon, veljaven za točkovanje v pokalu Slovenije

 

VZPON NA SVETO GORO

 

Datum tekmovanja:    sobota, 17.09.2015

Start tekmovanja:  ob 10:00 uri

Organizator:    Kolesarski klub DJAK, NOVA GORICA 

Kraj tekmovanja:  
- start tekmovanja:
NOVA GORICA - pred stavbo mestne občine
- cilj tekmovanja:
Sveta Gora nad Novo Gorico

 

Disciplina:        
* vzpon (uphill) - kolesarsko tekmovanje s kolesi v disciplini vzpon; 

Tekmovanje:

* je odprtega tipa za vse rekreativne kolesarje; 

Opis:

* Zaprta vožnja v spremstvu policije bo od starta pred občino Nova Gorica do vznožja vzpona v Solkanu, cca. 2,5 km. V Solkanu naprej od križišča za Sveto Goro bo leteči start. Pot se nadaljuje do odcepa pri gostilni na Prevalu kjer se zavije za Sveto Goro in nadaljuje do vrha. Skupaj je 8,4 km proge. Višinska razlika je 570 m. Trasa proge je asfaltirana.

 

Startnina:
Po pravilniku OMR – 16€ - plačilo na dan tekmovanja.

Prvih 150 prijavljenih prejme promocijski paket.

 

Prijave:

Preko portala:

WWW.PRIJAVIM.SE

  

(do 16.9.2015 do 12. ure)

 

Na dan tekmovanja od 7:30 ure do 09.30 ure pred občino Nova Gorica

 

RAZPIS

REZULTATI 2016  - novo

 REZULTATI 2015 

 

Prvi dve izvedba kolesarskega vzpona na Sveto Goro sta se izkazala kot zelo uspešna in to je bil motiv, da se v klubu potrudimo  in izpeljemo tekmo tudi v letu 2016. Prekrasen vzpon bo izziv za vsakogar. Že uvodni del vzpona bo kolesarje razporedil. Selekcijo in najmočnejšega pa bodo določili najstrmejši odseki vzpona, ki dosežejo tudi 20% naklona. Vzpon bo pokazal kdo je ohranil najboljšo pripravljenost čez vroče poletje. Sam vzpon pa naj bo izziv tudi drugim, saj se trud poplača s prelepimi razgledi, ki segajo od Triglava do morja, prekrasne cerkve sv. Marije, ter klancu, ki bo vsakemu močneje pognal kri po žilah. Merjenje časov bo potekalo od vznožja vzpona v Solkanu do vrha Sv. Gore. Premagati bo potrebno 570 višinskih metrov v dolžini 8.4 km (5,5 km vzpona - s popolno zaporo ceste).

 

 

 

 

1. vzpon v medijih

 2. vzpon v medijih 

3. vzpon v medijih 

 

galerija 2014

 galerija 2015 

 galerija 2016 

 

 TRGOVINA IN SERVIS MOTORNIH ŽAG IN KOSILNIC

 

 KOLESARSKI DAN – MALI OTROŠKI KROS

 

(sobota, 17.9.2015 -  popoldan )

 Mali otroški kros bo popestritev kolesarskega dne, kjer bodo otroci od 3. do 10. leta starosti v 4. kategorijah tekmovali s kolesi v malem kros krogu – poligonu  po travniku pred Mestno občino Nova Gorica. 

 Prijave na dan prireditve od 12.30 - 13:30 - brezplačno.

 

- prvi trije v kategoriji prejmejo medalje

 

  Štiri starostne kategorije:

1.     START ob 14.00 : 3-4 leta  - 1. mali krog (skupna kategorija)

2.     START ob 14: 15 : 5-6 let  - 2. kroga (kategorija dečki in deklice)

3.     START ob 14:30  : 7-8 let  - 3. krogi (kategorija dečki in deklice)

4.     START ob  15:00  : 9-10 let  -  4. krogi (kategorija dečki in deklice)

 

Predvidena podelitev medalj za najhitrejše tri v posamezni kategorij po končani prireditvi!


 
Transmaurienne Vanoise 2016
Avtor Uroš Breški   
petek, 05 avgust 2016

 

 

 Uroš Breški:

 V francoskih Alpah se je med 20. in 24. julijem odvijala pet dnevna MTB etapna dirka TRANSMAURIENNE VANOISE. Dirka z več kot dvajsetletno tradicijo, je na start v različnih kategorijah, razdaljah in izpeljankah privabila okrog 600 ljubiteljev gorskega kolesarstva. Večina nas je tekmovala v SOLO kategorijah, prvič pa so letos razpisali tudi kategorijo TEAM - dvojice po vzoru največjih etapnih MTB dirk dvojic. Prav tako je bila letos prvič tudi borba za UCI točke, kar je popestrilo borbo v ospredju in povabilo kar nekaj poznanih imen MTBja! Na zahtevnih a lepih trasah sem na koncu iztržilo 8. mesto v kategoriji, 61. v skupni razvrstitvi. Na dirki nisem bil edini Slovenec. 7. mesto v kategoriji 50+ je dosegel Aleš Boben, skupno 123.!

 

 

Preberite več...
 
Soča MTB maraton
Avtor Uroš Breški   
sreda, 06 julij 2016

 

                                                      foto: B. Čučič

 

V nedeljo. 03.07. je potekal v dolinah reke Soče in Nadiže ter po pobočjih Stola Soča MTB maraton. Maraton se je preselil na novo lokacijo - Kobarid, ki je z svojo pozicijo odlična lokacija za ljubitelje tovrstnih prireditev! Kljub dežju se je na startu zbralo približno 80 kolesarjev, tudi iz sosednjih držav, ter celo predstavnica JAR!

Proga je postregla z dolgim vzponom od Nadiže na Stol, ki v lepem vremenu ponuja veličasten razgled na dolino Soče in Nadiže. Sledi rahel spust po grebenu in nato  po urejeni stezi, z manjšim makedamskim delom in kamnitim zadnjim odcepom v Trnovo. Čez brv se prečka Sočo in prične vzpon v Magozd. Od tam pa še zadnji spust do Soče in v cilj!

Na startu  je bilo tudi nekaj kolesarjev iz goriških klubov, KK DJAK pa je zastopal Uroš Breški in kljub manjšim tehničnim težavam, v absolutni razvrstitvi dosegel 6. mesto, ter 4. v kategoriji! Absolutni zmagovalec je bil državni prvak v XCM Lenart Noč.

 
Plitvice - Kočevje - Mašun express
Avtor Uroš Breški   
četrtek, 23 junij 2016

 

Pretekli vikend smo se DJAKovci borili na različnih fronath in v različnih disciplinah ter dosegli nekaj lepih rezultatov!

"Cestni odsek" se je povzpel na Mašun.  Mitja Klavora je osvojil 4. mesto Master A, Bojan Jerončič 5. Master B in Tomaž Mikuš 10. Master B.

Tudi na MTB terenih se je dogajalo! Na Plitvicah, so na Husquarna Adria bike Marathon Plitvice nastopili trije predstavniki kluba in posegli tudi po stopničkah! Naš specialist za hrvaške dirke Denis Dodić je dosgel na Epic varijnti  v kategoriji 45+ 2. mesto. Na Easy varianti je osvojil  Sašo Ćosić v kategoriji 45+3. mesto, Blaž Dodič pa 27. mesto pod 45 let!

V Kočevju pa so se čez vikend XC in  XCM bojevniki potegovali za nalove državnih prvakov! Prvi je v soboto nastopil Tomaž Čefuta, a je kljub dobri vožnji na žalost odstopil, se je pa za to v nedeljo bolje poklopilo Urošu Breškiju, ki je v XCMju v katgoriji M2 dosegel 3.mesto!

 
MTBVV 360 - Maraton Vipavska dolina
Avtor Uroš Breški   
nedelja, 01 maj 2016

 

V soboto 30.04. smo se v Ajdovščini zbrali ljubitelji gorsko kolesarskih maratonov. Na maratonu, v organizaciji ŠD Tura se nas je na 3. razdaljah zbralo cca 150 kolesarjev! Na izbiro smo imeli 30, 50 in 80km trase in tudi KK DJAK smo imeli na vseh razdaljah svoje predstavnike, ki smo posegli tudi po lepih rezultatih! Barve kluba smo zastopali Mitja Klavora, Blaž Dodič, Denis Dodič, Gorazd Štrukelj, Matej Rijavec in Uroš Breški.

 

 

 

Preberite več...
 
4 Islands 2016
Avtor Uroš Breški   
petek, 22 april 2016

 

 

To pomlad je en bolj aktivnih članov KK DJAK Denis Dodič, ki je minule dni nadeljeval svojo "hrvaško turnejo" in nastopil na etapni dirki 4 Islands! Znova se je izkazal in v ekipi z hrvaškim kolesarjem Vrban Milanom izboril 3. mesto v 45+ kategoriji! Ko se je odpočil, je strnil svoje vtise!

 

Prejšnji teden se je končala etapna dirka 4 islands, tokrat še številčnejša kot prejšnje leto. Na startu je bilo 210 dvojic iz 25 držav,  največ okrog 20 iz Slovenije. tokrat sem barve našega kluba zastopal žal sam .V ekipi sem bil z Vrban Milanom iz BK Crikvenica . V kategoriji 45 + sva osvojila 3. Mesto. Zaostala sva le za rusko dvojico ter slovensko navezo - Robič-Kuzma.

 

Preberite več...
 
Kamenjak rocky trails 2016
Avtor Uroš Breški   
torek, 05 april 2016

 

 

  

 

 

V nedeljo ja bil v Istri maraton Kamenjak rocky trails ( Premantura pri Puli).Na startu je bilo več kot  350 tekmovalcev kateri so morali prevoziti 22, 42 oz 62 km odvisno od kategorije, od tega tudi  dva Djakovca Mitja Klavora in Dodič Denis. Na kamniti progi je Mitja dosegel 10 mesto v kategoriji M1, Denis pa je zmagal v kategoriji M3 pred njegovim partnerjem za tekmo 4 otoki. 

Letos je bilo v Premanturi manj zvenečih imen kod lani,absolutni zmagovalec je bil Čeh Lami Michal, od Slovencev je bil najboljši Boškin na 12 mestu. Med ženskami je bila najboljša Tanja Žakelj, odlično pa je odpeljal tudi Matjaž Budin, ki je zmagal v M1.

 

   

 

 
Prve dirke 2016
Avtor Pinosa   
ponedeljek, 28 marec 2016

Sezona se je začela in naši člani že pridno nabirajo tekme. Začeli smo s tekmo na krasu s Kras krosom, kjer je bila kar pisana udeležba in med 490 tekmovalci je bilo kar 9 članov našega kluba z lepimi rezultati. Še isti dan se je začela tudi Enduro sezona s tekmo v okolici Trsta, kjer se je preizkusil naš novi član kluba. Štirje člani  so se udeležili tudi prve Xc tekme v sezoni v Vrtojbi - tradicionalno XC dirko za SloXCup. Že prihodnji vikend pa nas čaka maraton Colio&Brda s startom in ciljem v Dobrovem v Goriških brdih. Ekipa na cestnih kolesih pa pridno trenira in čaka april in prve prave dirke. Brevetaši pa so počasi meljejo svoje zastavljene cilje in ekstremne razdalje.

Več na Facebooku in v galeriji slik... 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 31 - 40 od 333

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor