6h Bibione - Bibone Bike Trophy
Avtor Uroš Breški   
nedelja, 27 september 2015

Včeraj 27.9. se je v obalnem mestecu Bibione, v okviru Bibione Bike Trophya  odvijal šest urni XC - 6h Bibione! Na priblžno 7 km krogu smo se preizkušali solisti, prav tako pa tudi ekipe po 2, 3 in 4 tekmovalcev! Proga je bila speljana ob morju, z kar nekaj ciklokros odsekov, kjer je bilo med trakovi polno pospeševanj in zavijanj. V SOLO OPEN je Urošu Breškiju 160km. 21. krogov zadostovalo za 5. mesto med solisti!

 

 

 

 

Preberite več...
 
Vzpon na Sv. Goro 2015
Avtor KK DJAK   
petek, 21 avgust 2015

          
 

 

KOLESARSKI KLUB DJAK

v sodelovanju z mestno občino NOVA GORICA,
prireja

v soboto, 19.9.2015 KOLESARSKI DAN

(100km Brevet, Vzpon za PSLO, predavanje-gorske etapne dirke in otroški Kros)

 

Osrednja prireditev bo kolesarsko rekreativno tekmovanje s cestnimi kolesi v disciplini vzpon, veljaven za točkovanje v pokalu Slovenije

 

VZPON NA SVETO GORO

 

Datum tekmovanja:    sobota, 19.09.2015

Start tekmovanja:  ob 12:00 uri

Organizator:    Kolesarski klub DJAK, NOVA GORICA 

Kraj tekmovanja:  
- start tekmovanja: NOVA GORICA - pred stavbo mestne občine
- cilj tekmovanja: Sveta Gora nad Novo Gorico

 

Disciplina:        
* vzpon (uphill) - kolesarsko tekmovanje s kolesi v disciplini vzpon; 

Tekmovanje:

* je odprtega tipa za vse rekreativne kolesarje;
 

Opis:
* Zaprta vožnja v spremstvu policije bo od starta pred občino Nova Gorica do vznožja vzpona v Solkanu, cca. 2,5 km. V Solkanu naprej od križišča za Sveto Goro bo leteči start. Pot se nadaljuje do odcepa pri gostilni na Prevalu kjer se zavije za Sveto Goro in nadaljuje do vrha. Skupaj je 8,4 km proge. Višinska razlika je 570 m. Trasa proge je asfaltirana.

 

Startnina:
Po pravilniku OMR – 16€ - plačilo na dan tekmovanja.

Prvih 150 prijavljenih prejme promocijski paket.

 

Prijave:

Preko portala:  WWW.PRIJAVIM.SE   (do 18.9.2015 do 12. ure)

Na dan tekmovanja od 9:30 ure do 11.30 ure pred občino Nova Gorica.

 

 RAZPIS

REZULTATI 2015 

 

 

Prva izvedba kolesarskega vzpona na Sveto Goro je kljub slabemu vremenu uspela in to je bil motiv, da se v klubu potrudimo še enkrat in izpeljemo tekmo tudi v letu 2015. Prekrasen vzpon bo izziv za vsakogar. Že uvodni del vzpona bo kolesarje razporedil. Selekcijo in najmočnejšega pa bodo določili najstrmejši odseki vzpona, ki dosežejo tudi 20% naklona. Vzpon bo pokazal kdo je ohranil najboljšo pripravljenost čez vroče poletje. Sam vzpon pa naj bo izziv tudi drugim, saj se trud poplača s prelepimi razgledi, ki segajo od Triglava do morja, prekrasne cerkve sv. Marije, ter klancu, ki bo vsakemu močneje pognal kri po žilah. Merjenje časov bo potekalo od vznožja vzpona v Solkanu do vrha Sv. Gore. Premagati bo potrebno 570 višinskih metrov v dolžini 8.4 km (5,5 km vzpona - s popolno zaporo ceste).

Nahitrejši na prvi izvedbi vzpona na Sveto Goro je bil Matjaž Marinko (KD Alpe) s časom 21m:19s. 

 

 

1. vzpon v medijih

galerija 2014

 

 

 

 TRGOVINA IN SERVIS MOTORNIH ŽAG IN KOSILNIC

TRGOVINA IN SERVIS MOTORNIH ŽAG IN KOSILNIC

 

 

100 km BREVET - TRI SVETIŠČA

 

BREVET BO IZPELJAN KOT KLUBSKI IZLET !!!

 

Kolesarski dan bomo začeli že ob 8.00 uri s startom na 100 kilometerski BREVET "TRI SVETIŠČA".

Brevet je netekmovalno kolesarjenje, kjer je potrebno odpeljati traso po navodilih organizatorja  oz. po pripravljeni

vozni knjigi - ROAD BOOK in je potrebno požigosati kartonček na kontrolnih točkah.

Na BREVET-u -  TRI SVETIŠČA bo potrebno mimo treh znanih romarskih svetič- SVETA GORA, LIG in STARA GORA  ali CASTELMONTE v Italiji. Trasa je dolga 108 km z okrog 2000 metri višinske razlike.

Vožnja na Brevetu ni varovana in vask kolesar vozi po cestnoprometnih predpisih in na lastno odgovornost.

 

OPIS TRASE(.pdf)

 

ROAD BOOK - POTNA KNJIGA

 
 

KOLESARSKI DAN – MALI OTROŠKI KROS

(sobota, 19.9.2015 -  popoldan )

 

Mali otroški kros bo popestritev kolesarskega dne, kjer bodo otroci od 3. do 10. leta starosti v 4. kategorijah tekmovali s kolesi v malem kros krogu – poligonu  po travniku pred Mestno občino Nova Gorica. 

 

 Prijave na dan prireditve od 14:30 -15:20 - brezplačno.

 

- vsak prijavljeni otrok prejme simbolično darilo organizatorja

- prvi trije v kategoriji prejmejo medalje

 

 Štiri starostne kategorije:

 

1.     START ob 15.30 : 3-4 leta  - 1. mali krog (skupna kategorija)

2.     START ob 15:45 : 5-6 let  - 2. kroga (kategorija dečki in deklice)

3.     START ob 16:00 : 7-8 let  - 3. krogi (kategorija dečki in deklice)

4.     START ob 16:20 : 9-10 let  - 4. krogi (kategorija dečki in deklice)

 

Ob 16.45 je predvidena podelitev medalj za najhitrejše tri v posamezni kategoriji.

 

 

 

 
3EPIC MTB Marathon di Cadore
Avtor Uroš Breški   
sreda, 12 avgust 2015

 

 

 

  soboo 05.09. se je v Auronzo di Cadore odvijala prva izvedba MTB Marathona z pomenljivim imenom 3EPIC! Na dveh trasah - 86km 3400 v.m. in 53km z 2200v.m. je bilo prijavljenih skoraj 3000 tekmovalcev, vendar je deževno vreme marsikoga odvrnilo od nastopa! Dež pa ni ustavil DJAKovca DENISA DODIČ in UROŠA BREŠKIJA! Z maratonom sta dobro opravila in Denis je osvojil odlično 3.mesto v kategoriji in 69. absolutni rezultat, ter s tem samo potrdil, da je postal pravi maček za dolge preizkušnje, Urošu pa je 45. skupno mesto zadostovalo za 7. mesto v kategoriji!

Uspešno sa odpeljala tudi borca Primoža s sosednjega DešFleša  - Gulin in Ladava!

Ladava je na dolgi trasi  osvojil 43 v kategoriji, Gulin pa na krajši 15. mesto

Naj omenim še Goričana Cristiana Poberaia, ki se bo v paru z Urošom Breškijem pomeril drugi mesec na BRASIL RIDE. Na kratki razdalji je dosegel absolutno 4. mesto in 1. mesto v kategoriji!

 

Preberite več...
 
Salzkamergut Trophy 2016 - strecke A
Avtor Uroš Breški   
četrtek, 16 julij 2015

V soboto 11.07. je član KK DJAK Denis Dodič opravil z enim najdaljiših MTB maratonov v svetu Salzkamergut trophy in dosegel odlično uvrstitev -  79 v skupni razvrstitvi in pa 5 mesto v kategoriji!! Tako je za Srečkom Križničem, ki je maraton opravil 2013, tudi drugi član našega kluba, ki se lahko pohvali, da je finisher tega "monster" maratona!

Po tekmi je strnil misli...

 

 

To soboto sem se udeležil  mtb maratona Salzkammergut  Trophy  " strecke A" 211,3 km 7112 višincev, ki nekateri ga nekateri ne  smatrajo kot maraton, ampak kot ekstremna preizkušnja. Ta je bi tudi glavni cilj moje sezone. Organizacija na nivoju, dan prej tehnični pregled bicikla prijava, nikjer nobenega čakanja.

Start tekme ob 5 petih zjutraj  je pomenilo da sem moral skupaj s spremljavalno ekipo vstati že sredi noči.Potreben je bil bogat zajtrk in še zadnje priprave.
Preberite več...
 
Brdo pri Kranju in Mašun
Avtor Nina Jug   
petek, 26 junij 2015

Pretekli vikend je bil zopet kolesarsko obarvan. Tisti, ki tekmujemo za pokal Slovenije smo imeli na voljo 2 dirki - cestno in vzpon. Sama sem se seveda udeležila obeh.V soboto smo se že navsezgodaj odpravili na Brdo pri Kranju, kjer je potekal 1. Scottov kolesarski dan. Nič kaj prijetno vreme je na start privabilo majhno število kolesarjev. Ob 9. uri smo se na 33 km dolgo progo odpravile ženske ter moški nad 50 let. Vsega skupaj nas je bilo na startu le 33. Prvih 8 kilometrov smo vozili v grupi, ki pa se je na kratkem klančku raztrgala. Tako sem naslednjih 13 km vozila kronometer, dokler me ni ujela skupinica štirih kolesarjev. Skupaj smo se pripeljali na ciljno ravnino in v sprintu sem dosegla 2. mesto, če upoštevam samo to našo skupinico. Končni rezultat je zadostoval za zmago v kategoriji in 3. mesto absolutno.

 

Nina Jug - Brdo pri Kranju

 

 

 

 

Rezultati: http://prijavim.se/uploads/1026_result.pdf

Slike: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.835476026546786.1073741848.572039722890419&type=3

 

 

Preberite več...
 
Trstenik in Golte
Avtor Nina Jug   
ponedeljek, 01 junij 2015


Minuli vikend sta se v pokalu Slovenije odvili 2 dirki, že osma cestna dirka in prvi vzpon.

 

V soboto sva se Sergej in moja malenkost že navsezgodaj odpravila na Gorenjsko, natančneje v vasico Trstenik, kjer nas je čakala zanimiva krožna dirka. Krog, dolg 3 km, smo morali prevoziti 12-krat. Razgibana trasa je vsebovala hiter spust, tri ostre zavoje in dva manjša hupserčka. Sergej je v cilj pridrvel v manjši skupini in zasedel 5. mesto v kategoriji, sama pa sem osvojila 2. mesto. Dirka je bila zelo hitra, saj so najboljši skoraj večino prehiteli za en krog.

 

 

 

 

 

Rezultati: http://prijavim.se/uploads/912_result.pdf

Slike: http://prijavim.se/gallery/album/6154785964090782721/Trstenik_2015

 

 

Preberite več...
 
KK DJAK z evropskim prvakom
Avtor Pinosa   
ponedeljek, 25 maj 2015

V soboto, 23.5.2015 v kraju Finale Ligure v Italiji je Uroš Breški po 24 urah gorskega kolesarjenja postal evropski prvak. Na dirko smo se odpravili v četrtek, kjer nas je pričakalo deževno vreme, ki ni napovedovalo lepega a je slab začetek pomenil odličen konec. V naslednje jutro smo se zbudili v sončno in vetrovno vreme, ki je posušilo progo in tekmovanje se je lahko začelo.

 

 

Uros 24 h

 

 

Preberite več...
 
MTB marathon vikend na Hrvaškem
Avtor Uroš Breški   
torek, 19 maj 2015

Minuli vikend sta se na Hrvaškem odvijala dva maratona in obeh se je uspešno udeležil tudi naš član Denis Dodič. Zgleda, da je padec v Spilimbergu pozabljen in Denis uspešno nadaljuje z tekmami in pripravami na Salzkamergut trophy.

 

Denis:

Ta konec tedna sem bil na dveh maratonih katera sta se odvijala na Hrvaškem. V soboto sem bil na Terra magici v Rabcu bile so tri proge -  20, 50 ,in 70 km. Štartali smo vsi skupaj nato si se med samo dirko odločil katero razdaljo boš vozil. Sam sem se odloči za 50 km(malo taktiziranja),kjer sem zasedel skupno 4 mesto ter zmagal v kategoriji 45+.

V nedeljo je bil v Crikvenici maraton kateri je štel tudi za Hrvaški pokal. Tu sem moral nastopiti na krajši razdalji(master3). Osvojil sem skupno 3 mesto in 2 mesto v kategoriji 4 minute za Petrom Veselom.
 Oba maratona sta potekala po precej kamnitem terenu z zahtevnimi spusti. Tokrat sem zaključil obe tekme brez defekta ali padca.
 

 
Skrat Race 2015
Avtor Uroš Breški   
sreda, 13 maj 2015

Pretelki vikend se je v San Leonardu - v Benečiji ponovno odvijal MTB vikend sestavljen iz mini etapne dirke SKRAT RACE in nedeljskega GRANFONDO DELLE FRAZIONI! Skrat race sva se udeležila tudi Srečko Križnič in Uroš Breški. Prave MTB trase z veliko višinci in zgledno urejenimi singlcami so nas ponovno prepričale in nam z kolesarskega vidika ponudile vse, kar imamo ljubitelji tega športa radi! V ne preveč številčni konkurenci sva že tretjič zmagala, v nedeljskem granfondu pa se je izkazal tudi Pantalovec Blaž Uršič, ki je bil drugi!

 

 

Preberite več...
 
Kolesarski vikend v Prekmurju
Avtor Pinosa   
sobota, 09 maj 2015

Prvomajski vikend smo najbolj zagrizeni kolesarji preživeli v Prekmurju. Tam sta potekali dve pokalni dirki in en rekreativni maraton. Vse tri dirke je organiziralo ŠD TT Tropovci.

V petek, 1. maja smo se najprej spopadli z razgibanim kronometrom Sebeščan, ki ga je še oteževal neugoden veter. Najprej smo se na progo podale ženske. Sama sem dosegla 2. mesto v kategoriji in 3. generalno. Ravno ko sem prišla v cilj pa se je na progo podal še Sergej Jug. Tudi on se je odlično odrezal in dosegel 4. mesto v kategoriji.

 

 

 

 

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 41 - 50 od 331

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor