Skrat Race 2015
Avtor Uroš Breški   
sreda, 13 maj 2015

Pretelki vikend se je v San Leonardu - v Benečiji ponovno odvijal MTB vikend sestavljen iz mini etapne dirke SKRAT RACE in nedeljskega GRANFONDO DELLE FRAZIONI! Skrat race sva se udeležila tudi Srečko Križnič in Uroš Breški. Prave MTB trase z veliko višinci in zgledno urejenimi singlcami so nas ponovno prepričale in nam z kolesarskega vidika ponudile vse, kar imamo ljubitelji tega športa radi! V ne preveč številčni konkurenci sva že tretjič zmagala, v nedeljskem granfondu pa se je izkazal tudi Pantalovec Blaž Uršič, ki je bil drugi!

 

 

Preberite več...
 
Kolesarski vikend v Prekmurju
Avtor Pinosa   
sobota, 09 maj 2015

Prvomajski vikend smo najbolj zagrizeni kolesarji preživeli v Prekmurju. Tam sta potekali dve pokalni dirki in en rekreativni maraton. Vse tri dirke je organiziralo ŠD TT Tropovci.

V petek, 1. maja smo se najprej spopadli z razgibanim kronometrom Sebeščan, ki ga je še oteževal neugoden veter. Najprej smo se na progo podale ženske. Sama sem dosegla 2. mesto v kategoriji in 3. generalno. Ravno ko sem prišla v cilj pa se je na progo podal še Sergej Jug. Tudi on se je odlično odrezal in dosegel 4. mesto v kategoriji.

 

 

 

 

Preberite več...
 
Tiliment Marathon Bike 2015
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 27 april 2015

V nedeljo so se ljubitelji MTB maratonov zbrali na enem največjih maratonov v naši bližini v Spilimbergu. Med njimi je bil tudi nas član Denis Dodič. Kljub hudemu padcu, ki ga je stal nekaj zobov in šivane ustnice je zbral svoje misli in napisal:

V nedeljo 26.4. 2015 sem se udeležil Tiliment maratona v nam bližnjem Spilimbergu.

Na startu se nas je zbralo okrog 800 kolesarjev -  350 na maratonu 105km, 450 na granfondo 52km.

 

 

 

Preberite več...
 
4. Islands MTB stage race 2015
Avtor Uroš Breški   
sreda, 22 april 2015

 

Pred nekaj dnevi se je na Lošinju zaključila premierna izvedba 4 Islands MTB stage race, ki jo je uspešno organizirala skupina Adria Bike! Z priblizno 250 km dolgo dirko se nas je spopadlo okrog 100 parov iz 19. držav. Dirka je potekala po štirih otokih v Kvarnerju – Krk, Rab, Cres in Lošinj. Naš klub sva zastopala Uroš Breški z Matjažem Budinom pod imenom DJAK - sportR.si in Denis Dodič, ki je v “last minute” varianti, dobrih 12 ur pred startom dirke dobil partnerja z Hrvaške Marka Ercega, v ekipi Biker. Z Matjažem sva si priborila skupno drugo mesto, med tem, ko je Denis zaključil dirko na 27. Mestu.

 

 

 

foto Adriabike

 

 

 

Preberite več...
 
TIŠINA in PTUJ
Avtor Nina Jug   
torek, 14 april 2015

28. marca smo tudi cestni kolesarji ''otvorili'' pokalno sezono. Kot lani, smo jo začeli v Prekmurju, natančneje v Tišini. Tam je potekal že 6. Pokal občine Tišina. Dirko so otvorili starejši mladinci in nova kategorija Amater+. Tem so sledili Amaterji, ter Mastersi A – D. V naslednjem startu pa sva bila tudi 2 člana KK DJAK. Sergej Jug je zastopal kategorijo Masters E. Celotno dirko se je vozil v manjši skupini in na koncu zasedel 5. mesto. Sama sem prvi krog še zdržala z vodilnimi, nato pa so mi pobegnili. Končno razvrstitev je odločal ciljni sprint, v katerem sem dosegla 2. mesto.

Rezultati: http://prijavim.se/results/match/899/6__POKAL_OBCINE_TISINA_2015

 

 

Nina Jug

 

 
Preberite več...
 
19. Kamenjak Rocky trails Premantura
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 13 april 2015

V nedeljo, 12.04. smo se ljubitelji praha in kamenja zbrali na XCM Kamenjak rocky trails v Premanturi (Hrvaška). Na startu sva bila tudi DJAKovca Uroš in Denis. Zasedla sva Denis 1. mesto v M3 in Uroš 2. mesto V M2. Po sobotni XCO močni mednarodni dirki, je organizator spravil pod streho še maraton izvedbo. Odpeljati je bilo treba 3 kroge, kar je naneslo nekaj vec kot 65km, oziroma nam, starejšim borcem 2 kroga, kar je bilo okrog 44km.  

 

Preberite več...
 
XC Grici 2015
Avtor Pinosa   
ponedeljek, 06 april 2015

Še ena uspešno izvedena dirka na Vrtojbnskih Gričih v organizaciji DEŠ FELŠa. Primorska sapica je dodobra posušila progo, ki je bila pravo nasprotje lanskoletne blatne kopeli. KK-DJAK sta zastopala Tomaž Čefuta in Gregor Gergolet, ki sta odlično vozila po letos zelo trdi in hitri progi. Tomaž po preboleli virozici še ni pokazal vseh mišic, a se je kljub temu boril z najboljšini in dosegel peto mesto med amaterji in je bil drugi od Slovencev, kar mu prinaša veliko točk v pokalu. Gregor je bil v isti kastegoriji 16. Tako kot predlani sta tudi letos najboljše vožnje po gičih prikazala brata Braidot (Forestale cicli - Olympia Victtoria) pred Gregorjem Kranjcem - (Calcit bike team). Tanja Žakelj (Unior team) pa je slavila pri ženskah.

 

rezultati

foto

 

 


 

 

 
MTB izlet po Čičariji
Avtor Pinosa   
ponedeljek, 30 marec 2015

V nedeljo, 29.3.2015, smo se ekipa sedmih MTB-jevcev v sončnem jutru zbrali pred gostilno pod Slavnikom, kjer smo začeli MTB turco po prešernih pobočjih Podgorja. Zmeren tempo po stezah in makadamih so upočasnjevale predrte gume a to ni prav nič kazilo prelep dan, ki smo ga preživeli skupaj. Odlično sta nam tiste kraje razkazala naša člana Aleš Mlinarič in Denis Dodič, ki poznata tiste kraje kot svoj žep. Prekolesarili smo 50km čistega MTB-ja z okrog 1300vm, kjer ni bilo asfalta niti za vzorec. Postojanka s pokušino sira nam je dala moč, da smo se za konec povzpeli še na Slavnik. Prelep razled z rahlim a z mrzlim vertom in prazen trebuh nas je histro odgnal v dolino, kjer smo si privoščili in zaslužili odlične raviole s šparglji in kozarec refoška. Čičarija nudi pravo MTB idilo in še se bomo vrnili... in še enkrat havla Alešu in Denisu.

 

 

 

Slavnik

 

 
http://adriaction.com/sl/kolesarske-ture/dnevne-ture/kjer-se-je-%C4%8D-ustavil
 

 

 

Matej Pinosa

 
Brevet 200km - Odrezo
Avtor Igor Bagon   
sobota, 21 marec 2015

V nedeljo sva se s Kristjanom udeležila že tradicionalnega 205km breveta v Oderzu. Sam brevet poteka po beneških ravnicah proti letovišču Caorle na jugu, ter vse do Vittoria Veneta na severu. Pokrajina ni ne vem kako slikovita ob tem času tako, da se človek ravnic, rečnih in obmorskih kanalov skoraj nekoliko naveliča. Je pa brevet po svoje dobrodošel kot uvod v novo kolesarsko sezono (z samo 150 v.m.). Če pa človek upošteva, močan veter, ki nam je na ta dan ponagajal  in dirkalni tempo, ki so ga diktirali najmočnejši, se potem stvar zakomplicira in spremeni v pravo dirko ali po italijansko - gran fondo. Seveda moramo pohvaliti tudi organizatorja breveta ASD Randosauro, ki zna zelo dobro poskrbeti za udeležence. Tako rekoč energijskih ploščic, gelov pijač itd. ni zmanjkalo. Kot lepa dobrodošlica v cilj pa pripada topel krožnik »pašte« nekaj narezka in tudi kozarec++ dobrega vina. In to za borih 13.50€ štartnine???!

Pohvalno….pa k letu spet v Oderzo.

 

 

200km

 

 
3. KRAS KROS
Avtor Pinosa   
nedelja, 15 marec 2015

Preko 320 gorskih kolesarjev se je podilo na 3. KRAS KROSU v organizaciji ŠD ALES-CA RACING in KD DEŠ FLEŠ. Lepo vreme, dobra proga in super organizacija je privabila rekordno število predvsem italijanskih gorskih kolesarjev na slovenski maraton. Na 40 kilometerski progi se je ponovno odlično znašel in bil med najhitrejšimi Tomaž Čefuta skupno na 15. mestu s 5 minutnim zaostankom za zmagovelcem Boštjanom Hibovškom - Calcit bike team (1:39). Samo Gomboc se je prebil do 58.mesta (1:58) in je precej popravil lanski rezultat, takoj za njim pa še Gregor Gergolet - 69.mesto (2.00).  Aljoša Velušček 137.mesto (2:14) je po dolgem premoru ponovno uspešno tekmoval. Žal sta odstopila Gorazd Štrukelj (defekt) in Denis Dodič (veriga). Pri ženskah pa je slavila Tina Perše - Calcit bike team s časom 1:55.

 

Rezultati...

 

Slike...

 

 

Kras kros3

 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 51 - 60 od 333

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor