TIŠINA in PTUJ
Avtor Nina Jug   
torek, 14 april 2015

28. marca smo tudi cestni kolesarji ''otvorili'' pokalno sezono. Kot lani, smo jo začeli v Prekmurju, natančneje v Tišini. Tam je potekal že 6. Pokal občine Tišina. Dirko so otvorili starejši mladinci in nova kategorija Amater+. Tem so sledili Amaterji, ter Mastersi A – D. V naslednjem startu pa sva bila tudi 2 člana KK DJAK. Sergej Jug je zastopal kategorijo Masters E. Celotno dirko se je vozil v manjši skupini in na koncu zasedel 5. mesto. Sama sem prvi krog še zdržala z vodilnimi, nato pa so mi pobegnili. Končno razvrstitev je odločal ciljni sprint, v katerem sem dosegla 2. mesto.

Rezultati: http://prijavim.se/results/match/899/6__POKAL_OBCINE_TISINA_2015

 

 

Nina Jug

 

 
Preberite več...
 
19. Kamenjak Rocky trails Premantura
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 13 april 2015

V nedeljo, 12.04. smo se ljubitelji praha in kamenja zbrali na XCM Kamenjak rocky trails v Premanturi (Hrvaška). Na startu sva bila tudi DJAKovca Uroš in Denis. Zasedla sva Denis 1. mesto v M3 in Uroš 2. mesto V M2. Po sobotni XCO močni mednarodni dirki, je organizator spravil pod streho še maraton izvedbo. Odpeljati je bilo treba 3 kroge, kar je naneslo nekaj vec kot 65km, oziroma nam, starejšim borcem 2 kroga, kar je bilo okrog 44km.  

 

Preberite več...
 
XC Grici 2015
Avtor Pinosa   
ponedeljek, 06 april 2015

Še ena uspešno izvedena dirka na Vrtojbnskih Gričih v organizaciji DEŠ FELŠa. Primorska sapica je dodobra posušila progo, ki je bila pravo nasprotje lanskoletne blatne kopeli. KK-DJAK sta zastopala Tomaž Čefuta in Gregor Gergolet, ki sta odlično vozila po letos zelo trdi in hitri progi. Tomaž po preboleli virozici še ni pokazal vseh mišic, a se je kljub temu boril z najboljšini in dosegel peto mesto med amaterji in je bil drugi od Slovencev, kar mu prinaša veliko točk v pokalu. Gregor je bil v isti kastegoriji 16. Tako kot predlani sta tudi letos najboljše vožnje po gičih prikazala brata Braidot (Forestale cicli - Olympia Victtoria) pred Gregorjem Kranjcem - (Calcit bike team). Tanja Žakelj (Unior team) pa je slavila pri ženskah.

 

rezultati

foto

 

 


 

 

 
MTB izlet po Čičariji
Avtor Pinosa   
ponedeljek, 30 marec 2015

V nedeljo, 29.3.2015, smo se ekipa sedmih MTB-jevcev v sončnem jutru zbrali pred gostilno pod Slavnikom, kjer smo začeli MTB turco po prešernih pobočjih Podgorja. Zmeren tempo po stezah in makadamih so upočasnjevale predrte gume a to ni prav nič kazilo prelep dan, ki smo ga preživeli skupaj. Odlično sta nam tiste kraje razkazala naša člana Aleš Mlinarič in Denis Dodič, ki poznata tiste kraje kot svoj žep. Prekolesarili smo 50km čistega MTB-ja z okrog 1300vm, kjer ni bilo asfalta niti za vzorec. Postojanka s pokušino sira nam je dala moč, da smo se za konec povzpeli še na Slavnik. Prelep razled z rahlim a z mrzlim vertom in prazen trebuh nas je histro odgnal v dolino, kjer smo si privoščili in zaslužili odlične raviole s šparglji in kozarec refoška. Čičarija nudi pravo MTB idilo in še se bomo vrnili... in še enkrat havla Alešu in Denisu.

 

 

 

Slavnik

 

 
http://adriaction.com/sl/kolesarske-ture/dnevne-ture/kjer-se-je-%C4%8D-ustavil
 

 

 

Matej Pinosa

 
Brevet 200km - Odrezo
Avtor Igor Bagon   
sobota, 21 marec 2015

V nedeljo sva se s Kristjanom udeležila že tradicionalnega 205km breveta v Oderzu. Sam brevet poteka po beneških ravnicah proti letovišču Caorle na jugu, ter vse do Vittoria Veneta na severu. Pokrajina ni ne vem kako slikovita ob tem času tako, da se človek ravnic, rečnih in obmorskih kanalov skoraj nekoliko naveliča. Je pa brevet po svoje dobrodošel kot uvod v novo kolesarsko sezono (z samo 150 v.m.). Če pa človek upošteva, močan veter, ki nam je na ta dan ponagajal  in dirkalni tempo, ki so ga diktirali najmočnejši, se potem stvar zakomplicira in spremeni v pravo dirko ali po italijansko - gran fondo. Seveda moramo pohvaliti tudi organizatorja breveta ASD Randosauro, ki zna zelo dobro poskrbeti za udeležence. Tako rekoč energijskih ploščic, gelov pijač itd. ni zmanjkalo. Kot lepa dobrodošlica v cilj pa pripada topel krožnik »pašte« nekaj narezka in tudi kozarec++ dobrega vina. In to za borih 13.50€ štartnine???!

Pohvalno….pa k letu spet v Oderzo.

 

 

200km

 

 
3. KRAS KROS
Avtor Pinosa   
nedelja, 15 marec 2015

Preko 320 gorskih kolesarjev se je podilo na 3. KRAS KROSU v organizaciji ŠD ALES-CA RACING in KD DEŠ FLEŠ. Lepo vreme, dobra proga in super organizacija je privabila rekordno število predvsem italijanskih gorskih kolesarjev na slovenski maraton. Na 40 kilometerski progi se je ponovno odlično znašel in bil med najhitrejšimi Tomaž Čefuta skupno na 15. mestu s 5 minutnim zaostankom za zmagovelcem Boštjanom Hibovškom - Calcit bike team (1:39). Samo Gomboc se je prebil do 58.mesta (1:58) in je precej popravil lanski rezultat, takoj za njim pa še Gregor Gergolet - 69.mesto (2.00).  Aljoša Velušček 137.mesto (2:14) je po dolgem premoru ponovno uspešno tekmoval. Žal sta odstopila Gorazd Štrukelj (defekt) in Denis Dodič (veriga). Pri ženskah pa je slavila Tina Perše - Calcit bike team s časom 1:55.

 

Rezultati...

 

Slike...

 

 

Kras kros3

 

 
1. Palmanova Bike Marathon
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 09 marec 2015

V nedeljo. 8. marca, se je v bližnji Palmanovi odvijal 1. PALMANOVA BIKE MARATHON. Po navadbah organizatorja se nas je na startu zbralo 600 kolesarjev, od tega 400 na tekmovalnem delu prireditve. Proga je bila speljana po obzidju mesta in je ponudila razgibano, prepleteno traso, dolgo nekaj več kot 50km. Če sem se še pred startom spraševal, kako jim bo uspelo naplesti tako razdaljo v krožno obzidje, mi je bilo to kaj kamlu jasno! Gor in dol, nad, pod in skozi obzidje v dveh krogih, začinjenih z vetrom, je traso naredil kar zahtevno a zanimivo, tako za tekmovace kot tudi za gledace ob progi.

 

Preberite več...
 
Sezona 2015 je tu...
Avtor Pinosa   
ponedeljek, 02 marec 2015

Začela se je že v januarju, ko je naš nov član Tomaž Čefuta suvereno nastopal in zmagal na tekmi zimske MTB lige in bil skupno tretji na maratonu Lenaro GF nad Trstom. Klubu se je pridružil še Savo Bremec iz Ljubljane, ki bo nastopal na MTB maratonih.

Že prihodnji vikend bodo sezono začeli naši dolgoprogaši oz. brevetarji na prvem 200km brevetu, sledil pa bo MTB vikend s 3. KRAS KROS-om in začetkom CAPE EPICA v JAR. Proti koncu meseca bo otvoritev sezone za slovenski pokal s kronometri, cestnimi dirkami in vzponi. V aprilu se začne pokal Friuli MTB Challenge z devetimi preizkušnjami v MTB maratonih ter SLO pokal v XC krosu z uvodom v Vrtojbi z XC Griči. Tu so še tekme Endura in DH-ja ter razni festivali in tradicionalne kolesarske prireditve.

Do konca sezone bo torej več kot dovolj tekem in priložnosti za borbe in akcijo s kolesi. Zato vsem želimo veliko uspehov in uživanja na kolesu.

Septembra  pa klub čaka organizacija 2. vzpona na Sveto Goro, ki je letos vpisan v koledar tekem v KZS in bo letos štel za točke SLO pokala v vzponih.  

 

marathonmtb.com

KOLEDARJI:

 

PRIJAVIM.SE

MTB.SI

Friuli MTB Challenge

BREVETI

UCI

MTB KLASIKE

MTB HUDE

MTB MARATONI

 

 

 

 

 

 

 
SEZONA 2014 in SREČNO 2015
Avtor Pinosa   
sobota, 20 december 2014

Enkratno. Hvala, najprej vsakemu posebej, ki je kakor koli omogočil in pomagal klubu, da smo izpeljali vse zastavljene cilje. Sezono 2014 si bomo prav gotovo zapomnili kot eno bolj uspešnih sezon za klub, tako po organizacijski plati kot tudi s strani rezultatov naših članov. Tukaj imajo največ zaslug Nina Jug, ki je že v prvi tekmovalni sezoni zablestela v slovenskem pokalu. Izredne rezultate pa sta dosegala udarni dvojček Srečo Križnič – Uroš Breški, ki sta se redno uvrščala na oder za zmagovalce na različnih  MTB dirkah in maratonih in kjer je bil vrhunec sezone zmaga na zahtevnem etapnem maratonu na Poljskem. Na odru za zmagovalce pa smo večkrat imeli še Saša Čosiča, Denisa Dodiča, Gorazda Lebana, upam, da nisem nikogar izpusti. Poleg odličnih rezultatov tudi ostalih članov, ki so se vsekakor borili po najboljših močeh, pa smo skupaj z mestno občino Nova Gorica uspešno organizirali tudi 1. vzpon na Sveto Goro. Zahvala pripada tudi vsem sponzorjem, ki so nam stali ob strani. Dobro klimo v klubu in skupno delo bomo poskušali vzdrževati in še nadgraditi tudi v prihajajoči sezoni.

 

Vsem klubskim kolegom in ostalim kolesarskim navdušencem, želim veliko kolesarskih užitkov in sreče v letu 2015.

 

 

 Sezona 2014

 

 

Utrinki 2014

 

Matej Pinosa

 

 
Pod streho je prvi vzpon na Sveto Goro
Avtor Gorazd   
torek, 23 september 2014

  Po letu dni premora smo se v kolesarskem klubu DJAK odločili, da ponovno organiziramo kolesarsko prireditev. V mesecu maju smo se odzvali na povabilo iz Mestne občine Nova Gorica za sodelovanje v projektu TEDEN MOBILNOSTI. Mestni občini Nova Gorica smo pripravili več kolesarskih ponudb in skupaj smo se odločili za izvedbo kolesarskega vzpona na Sveto Goro, vodene MTB ture in otroške tekme - Mali kolesarček.  

  Po dolgih birokratskih postopkih, ko smo končno pridobili vsa dovoljenja, je organizacija stekla v polnem teku. Za osrednji dogodek tedna mobilnosti pa je bila predvidena kolesarska  tekma 1. vzpon na Sveto Goro. Nestabilno vreme in slabe napovedi za goriško niso obetale velike udeležbe a nam je kljub temu uspelo privabiti na start 62 pogumnih tekmovalcev iz cele Slovenije in nekaj tekmovalcev iz Italije. Uvodna dva kilometra sta vodila tekmovalce v zaprti vožnji do začetka vzpona v Solkanu, kjer je sledil leteči start tekmovalnega dela. Skupina se je hitro raztegnila saj so prvi trije narekovali zelo hud ritem.

 

 

 

Na edinem položnejšem delu vzpona pa je odločilen skok (KLIK NA POVEZAVO) in pobeg uspel kolesarju KD ALPE – Matjažu Marinku, ki si je pridobil okrog 100m prednosti, katere ni več izpustil do vrha klanca na Sveti Gori. Sledila sta mu veterana  Valter Bonča - KK Soča in Erik Kodermac – KD Brda. Zmagovalec je postavil uradni rekord proge s časom 21m:19s. V ženski kategoriji je zmago slavila Ivanka Škerlj – KD BRDA, prav tako z odličnim časom 31m:02s.

 

 

 

 

 

 

  Glede pozitivne odzive tekmovalcev pa smo s prireditvijo zelo zadovoljni, kar nam daje motivacijo za prihodnje leto, ko bomo poskušali tekmovanje dvigniti na še višji nivo, kjer bi vzpon štel za točke pokala Slovenije v vzponih. Dodano vrednost dogodka pa so prispevali tudi naši sponzorji, brez katerih prireditev ne bi uspela, za kar se vsakemu posebej iskreno zahvaljujemo.

 

 

Sponzorji vzpona

 

 

za KK-DJAK, Matej Pinosa predsednik kluba

 

 

Fotografije 1. vzpona na Sv. Goro si lahko ogledate TUKAJ

Članek: PRIMORSKE NOVICE (Vec kot 60 jih je dirkalo na Sveto Goro)

 

REZULTATI:

 

                 ABSOLUTNO  (MOŠKI, ŽENSKE)

                 PO KATEGORIJAH

 

 MALI KOLESARČEK

 

  Nič kaj obetavna vremenska napoved pa ni ustavila niti izvedbe otroške tekme-Mali kolesarček na travniku pred mestno občino Nova Gorica. Čeprav je bilo na startu le 7 nadobudnih kolesarčkov sta bili tekmi z dvema startoma (v kategoriji U7 ter U9) pestri in napeti do zadnjega količka. Gledalci so poskrbeli za glasno navijanje in spodbujanje, malčki pa so postregli z atraktivno predstavo.

 

 

 

 

 

 


 


 

 


 
Gorazd Leban, podpredsednik kluba KKDJAK

 

 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 51 - 60 od 329

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor