1. Palmanova Bike Marathon
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 09 marec 2015

V nedeljo. 8. marca, se je v bližnji Palmanovi odvijal 1. PALMANOVA BIKE MARATHON. Po navadbah organizatorja se nas je na startu zbralo 600 kolesarjev, od tega 400 na tekmovalnem delu prireditve. Proga je bila speljana po obzidju mesta in je ponudila razgibano, prepleteno traso, dolgo nekaj več kot 50km. Če sem se še pred startom spraševal, kako jim bo uspelo naplesti tako razdaljo v krožno obzidje, mi je bilo to kaj kamlu jasno! Gor in dol, nad, pod in skozi obzidje v dveh krogih, začinjenih z vetrom, je traso naredil kar zahtevno a zanimivo, tako za tekmovace kot tudi za gledace ob progi.

 

Preberite več...
 
Sezona 2015 je tu...
Avtor Pinosa   
ponedeljek, 02 marec 2015

Začela se je že v januarju, ko je naš nov član Tomaž Čefuta suvereno nastopal in zmagal na tekmi zimske MTB lige in bil skupno tretji na maratonu Lenaro GF nad Trstom. Klubu se je pridružil še Savo Bremec iz Ljubljane, ki bo nastopal na MTB maratonih.

Že prihodnji vikend bodo sezono začeli naši dolgoprogaši oz. brevetarji na prvem 200km brevetu, sledil pa bo MTB vikend s 3. KRAS KROS-om in začetkom CAPE EPICA v JAR. Proti koncu meseca bo otvoritev sezone za slovenski pokal s kronometri, cestnimi dirkami in vzponi. V aprilu se začne pokal Friuli MTB Challenge z devetimi preizkušnjami v MTB maratonih ter SLO pokal v XC krosu z uvodom v Vrtojbi z XC Griči. Tu so še tekme Endura in DH-ja ter razni festivali in tradicionalne kolesarske prireditve.

Do konca sezone bo torej več kot dovolj tekem in priložnosti za borbe in akcijo s kolesi. Zato vsem želimo veliko uspehov in uživanja na kolesu.

Septembra  pa klub čaka organizacija 2. vzpona na Sveto Goro, ki je letos vpisan v koledar tekem v KZS in bo letos štel za točke SLO pokala v vzponih.  

 

marathonmtb.com

KOLEDARJI:

 

PRIJAVIM.SE

MTB.SI

Friuli MTB Challenge

BREVETI

UCI

MTB KLASIKE

MTB HUDE

MTB MARATONI

 

 

 

 

 

 

 
SEZONA 2014 in SREČNO 2015
Avtor Pinosa   
sobota, 20 december 2014

Enkratno. Hvala, najprej vsakemu posebej, ki je kakor koli omogočil in pomagal klubu, da smo izpeljali vse zastavljene cilje. Sezono 2014 si bomo prav gotovo zapomnili kot eno bolj uspešnih sezon za klub, tako po organizacijski plati kot tudi s strani rezultatov naših članov. Tukaj imajo največ zaslug Nina Jug, ki je že v prvi tekmovalni sezoni zablestela v slovenskem pokalu. Izredne rezultate pa sta dosegala udarni dvojček Srečo Križnič – Uroš Breški, ki sta se redno uvrščala na oder za zmagovalce na različnih  MTB dirkah in maratonih in kjer je bil vrhunec sezone zmaga na zahtevnem etapnem maratonu na Poljskem. Na odru za zmagovalce pa smo večkrat imeli še Saša Čosiča, Denisa Dodiča, Gorazda Lebana, upam, da nisem nikogar izpusti. Poleg odličnih rezultatov tudi ostalih članov, ki so se vsekakor borili po najboljših močeh, pa smo skupaj z mestno občino Nova Gorica uspešno organizirali tudi 1. vzpon na Sveto Goro. Zahvala pripada tudi vsem sponzorjem, ki so nam stali ob strani. Dobro klimo v klubu in skupno delo bomo poskušali vzdrževati in še nadgraditi tudi v prihajajoči sezoni.

 

Vsem klubskim kolegom in ostalim kolesarskim navdušencem, želim veliko kolesarskih užitkov in sreče v letu 2015.

 

 

 Sezona 2014

 

 

Utrinki 2014

 

Matej Pinosa

 

 
Pod streho je prvi vzpon na Sveto Goro
Avtor Gorazd   
torek, 23 september 2014

  Po letu dni premora smo se v kolesarskem klubu DJAK odločili, da ponovno organiziramo kolesarsko prireditev. V mesecu maju smo se odzvali na povabilo iz Mestne občine Nova Gorica za sodelovanje v projektu TEDEN MOBILNOSTI. Mestni občini Nova Gorica smo pripravili več kolesarskih ponudb in skupaj smo se odločili za izvedbo kolesarskega vzpona na Sveto Goro, vodene MTB ture in otroške tekme - Mali kolesarček.  

  Po dolgih birokratskih postopkih, ko smo končno pridobili vsa dovoljenja, je organizacija stekla v polnem teku. Za osrednji dogodek tedna mobilnosti pa je bila predvidena kolesarska  tekma 1. vzpon na Sveto Goro. Nestabilno vreme in slabe napovedi za goriško niso obetale velike udeležbe a nam je kljub temu uspelo privabiti na start 62 pogumnih tekmovalcev iz cele Slovenije in nekaj tekmovalcev iz Italije. Uvodna dva kilometra sta vodila tekmovalce v zaprti vožnji do začetka vzpona v Solkanu, kjer je sledil leteči start tekmovalnega dela. Skupina se je hitro raztegnila saj so prvi trije narekovali zelo hud ritem.

 

 

 

Na edinem položnejšem delu vzpona pa je odločilen skok (KLIK NA POVEZAVO) in pobeg uspel kolesarju KD ALPE – Matjažu Marinku, ki si je pridobil okrog 100m prednosti, katere ni več izpustil do vrha klanca na Sveti Gori. Sledila sta mu veterana  Valter Bonča - KK Soča in Erik Kodermac – KD Brda. Zmagovalec je postavil uradni rekord proge s časom 21m:19s. V ženski kategoriji je zmago slavila Ivanka Škerlj – KD BRDA, prav tako z odličnim časom 31m:02s.

 

 

 

 

 

 

  Glede pozitivne odzive tekmovalcev pa smo s prireditvijo zelo zadovoljni, kar nam daje motivacijo za prihodnje leto, ko bomo poskušali tekmovanje dvigniti na še višji nivo, kjer bi vzpon štel za točke pokala Slovenije v vzponih. Dodano vrednost dogodka pa so prispevali tudi naši sponzorji, brez katerih prireditev ne bi uspela, za kar se vsakemu posebej iskreno zahvaljujemo.

 

 

Sponzorji vzpona

 

 

za KK-DJAK, Matej Pinosa predsednik kluba

 

 

Fotografije 1. vzpona na Sv. Goro si lahko ogledate TUKAJ

Članek: PRIMORSKE NOVICE (Vec kot 60 jih je dirkalo na Sveto Goro)

 

REZULTATI:

 

                 ABSOLUTNO  (MOŠKI, ŽENSKE)

                 PO KATEGORIJAH

 

 MALI KOLESARČEK

 

  Nič kaj obetavna vremenska napoved pa ni ustavila niti izvedbe otroške tekme-Mali kolesarček na travniku pred mestno občino Nova Gorica. Čeprav je bilo na startu le 7 nadobudnih kolesarčkov sta bili tekmi z dvema startoma (v kategoriji U7 ter U9) pestri in napeti do zadnjega količka. Gledalci so poskrbeli za glasno navijanje in spodbujanje, malčki pa so postregli z atraktivno predstavo.

 

 

 

 

 

 


 


 

 


 
Gorazd Leban, podpredsednik kluba KKDJAK

 

 

 
1. vzpon na Sv. Goro 2014
Avtor Uroš Breški   
sobota, 13 september 2014

 


 

Program: sobota 20. september 2014

 

TEKMOVALNI KOLESARSKI IZZIV - VZPON NA SVETO GORO NAD NOVO GORICO

 

Start ob 12.00 - zaprta vožnja do vznožja vzpona v Solkanu z letečim startom.

Startnina je 12€ in vključuje promocijski paket za prvih 100 prijavljenih, merjenje časov, nagrade za prve 3 najboljše v kategoriji ter topli obrok.

Del startnine bo namnjen dobrodelni organizaciji.

Prireditev je namenjena vsem kolesarjem od 16. leta starosti naprej.

 

 

VODENA GORSKO KOLESARSKA TURA (vodenje ADRIACTION d.o.o.)

 

Start pred občino ob 11.30 - zbirno mesto pred občino. 

Težavnost ture bo prilagojena sposobnostim kolesarjev, je pa le-ta primerna za kolesarje, ki jim nekaj urno kolesarjenje ne povzroča težav. PRIJAVNINE NI.

 

OTROŠKA KOLESARSKA TEKMA - MALI KOLESARČEK

 

Travnik pred občino Nova Gorica, prijave od 14:30 do 15:15,
Štiri starostne kategorije (U5, U7, U9 in U11)-

STARTNINE NI. Prvih 50 prijavljenih otrok prejme lepo darilo festivala.

 

Start prve starostne kategorije ob 15.30.

U5 - en mali krog (cca 5 min)

U7- en velik krog (cca 10 min)

U9- dva velika kroga (cca 12 min)

U11- trije veliki krogi (cca 15 min)

 

TESTNE VOŽNJE Z ELEKTRIČNIMI KOLESI E-BIKE

 

 

RAZGLASITEV REZULTATOV VZPONA Z DRUŽENJEM PRED OBČINO od 14.30 ure naprej.

 

Fructal

 

PRIJAVE  - PRIJAVIM.SE

RAZPIS (novo)

(dodani kategoriji  nad 60 let  in nad 70 let)

 

 
Tekmovalnega vzpona na Sveto Goro ni bilo že od leta 2006, kjer se je končala etapa dirke po Sloveniji, ki jo je dobil Tomaž Nose. Prekrasen vzpon bo izziv za vsakogar. Že uvodni del vzpona bo kolesarje razporedil. Selekcijo in najmočnejšega pa bodo določili najstrmejši odseki vzpona, ki dosežejo tudi 20% naklona. Vzpon bo pokazal kdo je ohranil najboljšo pripravljenost tudi na koncu kolesarske sezone. Sam vzpon pa naj bo izziv tudi drugim, saj se trud poplača s prelepimi razgledi, ki segajo od Triglava do morja, prekrasne cerkve sv. Marije, ter klancu, ki bo vsakemu močneje pognal kri po žilah. Merjenje časov bo potekalo od vznožja vzpona v Solkanu do vrha Sv. Gore. Premagati bo potrebno 570 višinskih metrov v dolžini 8.4 km (5,5 km vzpona - s popolno zaporo ceste).
 
Sveta gora
 
Višinski profil:
 
Profil

Kategorije in nagrade
 
 
 
 
 
 
 

Dogodek omogočajo:

 Sponzorji vzpona

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
TransDinara 2014
Avtor Uroš Breški   
petek, 12 september 2014

V nedeljo 7.9. Se je v Kninu zaključila prva izvedbe TRANSDINARE – 3 dnevne zahtevne etapne dirke z gorskimi kolesi.  Dirka je bila sestavljena iz 3. etap, dveh daljših in zahtevnih in zadnje – krajše etape.  Kolesarji  smo lahko izbirali med kategorijami SOLO ali TEAM (dvojice).  Ponovno sva združila moči Srečko Križnič in Uroš Breški ter zasedla 3. mesto v kategoriji TEAM!

 

   foto Denis Peroš

Preberite več...
 
13. Vzpon na Široko
Avtor Gorazd   
sobota, 16 avgust 2014

V Petek 15.8. smo se kolesarji kluba DJAK udeležili že tradicionalnega 13.Vzpona na Široko. V malce vetrovnem vremenu smo se spopadli z 5,6 km dolgo cestno ter 4,7 km dolgo gorko traso, obe pa z 600m višinske razlike pripeljeta do turistične kmetije Široko.

 

  Nina

Preberite več...
 
Sudety MTB challenge - Opravljeno!
Avtor Uroš Breški   
sreda, 06 avgust 2014

 

 

V petek, 01.08.2014, se je v Kudowa Zdroju na Poljskem  zaključil že 10. SUDETY MTB CHALLENGE. Uspešno sta z njim opravila tudi člana KK DJAK  Srečko Križnič in Uroš Breški. Prepričljivo sta dobila vseh 6 etap in tako tudi absloutno zmagala v kategoriji TEAM MASTER. Z kontrolirano a učinkovito vožnjo brez tehničnih težav sta opravila z vsemi etapami in si vztrajno nabirali prednost pred zasledovalci. Dirko je zaznamovalo spremenljivo vreme, ki je dirkanje še otežilo. 

Naslednji mesec se bosta udeležila še TRANSDINARE, Srečko se bo, tako kot vsako leto, udeležil še Bohinsjkega Triatlona Jeklenih!

 

 

 

 

rezultati

stran prireditve

 

                 

 

 

 
SOF maraton 2014
Avtor Pinosa   
nedelja, 06 julij 2014

Začelo se je z jutranjo ploho, ki je dodobra namočila 50 km progo MTB maratona SOČA, a se je kmalu zatem nebo razjasnilo. Okrog 140 gorskih kolesarjev se nas je zbralo ob sotočju Soče in Tolminke, kjer smo se podali proti planini Razor do katere je potrebo najprej premagati slabih 20km vzpona.

 

zmagovalec SOČE 2014

 

 

 

Preberite več...
 
2. Proaction Kros Triatlon Vogršček 2014
Avtor Srečo Križnič   
sreda, 25 junij 2014

Triatlon Klub Ajdovščina je pri zajetju Vogršček organiziral 2. kros triatlon. Najprej so izvedli triatlon za vse, kjer so se pomerili posamezniki in štafete v več kategorijah. Tekmovalce je najprej čakalo plavanje v topli vodi, nato kolesarjenje po makadamskih in gozdnih poteh, kjer so monotonost razbijali jarki, strmi spusti in podobne ovire. Po kolesarjenju je prišel na vrsto še tek po krožni razgibani poti, ki je večinoma potekala po travnikih in kolovozih. Zanimiva preizkušnja, saj vključuje 3 različne discipline, poleg tega pa kolesarjenje in tek ne potekata po klasičnih progah. 

 

 

 Srečo - KOLO

 

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 61 - 70 od 333

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor