1. vzpon na Sv. Goro 2014
Avtor Uroš Breški   
sobota, 13 september 2014

 


 

Program: sobota 20. september 2014

 

TEKMOVALNI KOLESARSKI IZZIV - VZPON NA SVETO GORO NAD NOVO GORICO

 

Start ob 12.00 - zaprta vožnja do vznožja vzpona v Solkanu z letečim startom.

Startnina je 12€ in vključuje promocijski paket za prvih 100 prijavljenih, merjenje časov, nagrade za prve 3 najboljše v kategoriji ter topli obrok.

Del startnine bo namnjen dobrodelni organizaciji.

Prireditev je namenjena vsem kolesarjem od 16. leta starosti naprej.

 

 

VODENA GORSKO KOLESARSKA TURA (vodenje ADRIACTION d.o.o.)

 

Start pred občino ob 11.30 - zbirno mesto pred občino. 

Težavnost ture bo prilagojena sposobnostim kolesarjev, je pa le-ta primerna za kolesarje, ki jim nekaj urno kolesarjenje ne povzroča težav. PRIJAVNINE NI.

 

OTROŠKA KOLESARSKA TEKMA - MALI KOLESARČEK

 

Travnik pred občino Nova Gorica, prijave od 14:30 do 15:15,
Štiri starostne kategorije (U5, U7, U9 in U11)-

STARTNINE NI. Prvih 50 prijavljenih otrok prejme lepo darilo festivala.

 

Start prve starostne kategorije ob 15.30.

U5 - en mali krog (cca 5 min)

U7- en velik krog (cca 10 min)

U9- dva velika kroga (cca 12 min)

U11- trije veliki krogi (cca 15 min)

 

TESTNE VOŽNJE Z ELEKTRIČNIMI KOLESI E-BIKE

 

 

RAZGLASITEV REZULTATOV VZPONA Z DRUŽENJEM PRED OBČINO od 14.30 ure naprej.

 

Fructal

 

PRIJAVE  - PRIJAVIM.SE

RAZPIS (novo)

(dodani kategoriji  nad 60 let  in nad 70 let)

 

 
Tekmovalnega vzpona na Sveto Goro ni bilo že od leta 2006, kjer se je končala etapa dirke po Sloveniji, ki jo je dobil Tomaž Nose. Prekrasen vzpon bo izziv za vsakogar. Že uvodni del vzpona bo kolesarje razporedil. Selekcijo in najmočnejšega pa bodo določili najstrmejši odseki vzpona, ki dosežejo tudi 20% naklona. Vzpon bo pokazal kdo je ohranil najboljšo pripravljenost tudi na koncu kolesarske sezone. Sam vzpon pa naj bo izziv tudi drugim, saj se trud poplača s prelepimi razgledi, ki segajo od Triglava do morja, prekrasne cerkve sv. Marije, ter klancu, ki bo vsakemu močneje pognal kri po žilah. Merjenje časov bo potekalo od vznožja vzpona v Solkanu do vrha Sv. Gore. Premagati bo potrebno 570 višinskih metrov v dolžini 8.4 km (5,5 km vzpona - s popolno zaporo ceste).
 
Sveta gora
 
Višinski profil:
 
Profil

Kategorije in nagrade
 
 
 
 
 
 
 

Dogodek omogočajo:

 Sponzorji vzpona

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
TransDinara 2014
Avtor Uroš Breški   
petek, 12 september 2014

V nedeljo 7.9. Se je v Kninu zaključila prva izvedbe TRANSDINARE – 3 dnevne zahtevne etapne dirke z gorskimi kolesi.  Dirka je bila sestavljena iz 3. etap, dveh daljših in zahtevnih in zadnje – krajše etape.  Kolesarji  smo lahko izbirali med kategorijami SOLO ali TEAM (dvojice).  Ponovno sva združila moči Srečko Križnič in Uroš Breški ter zasedla 3. mesto v kategoriji TEAM!

 

   foto Denis Peroš

Preberite več...
 
13. Vzpon na Široko
Avtor Gorazd   
sobota, 16 avgust 2014

V Petek 15.8. smo se kolesarji kluba DJAK udeležili že tradicionalnega 13.Vzpona na Široko. V malce vetrovnem vremenu smo se spopadli z 5,6 km dolgo cestno ter 4,7 km dolgo gorko traso, obe pa z 600m višinske razlike pripeljeta do turistične kmetije Široko.

 

  Nina

Preberite več...
 
Sudety MTB challenge - Opravljeno!
Avtor Uroš Breški   
sreda, 06 avgust 2014

 

 

V petek, 01.08.2014, se je v Kudowa Zdroju na Poljskem  zaključil že 10. SUDETY MTB CHALLENGE. Uspešno sta z njim opravila tudi člana KK DJAK  Srečko Križnič in Uroš Breški. Prepričljivo sta dobila vseh 6 etap in tako tudi absloutno zmagala v kategoriji TEAM MASTER. Z kontrolirano a učinkovito vožnjo brez tehničnih težav sta opravila z vsemi etapami in si vztrajno nabirali prednost pred zasledovalci. Dirko je zaznamovalo spremenljivo vreme, ki je dirkanje še otežilo. 

Naslednji mesec se bosta udeležila še TRANSDINARE, Srečko se bo, tako kot vsako leto, udeležil še Bohinsjkega Triatlona Jeklenih!

 

 

 

 

rezultati

stran prireditve

 

                 

 

 

 
SOF maraton 2014
Avtor Pinosa   
nedelja, 06 julij 2014

Začelo se je z jutranjo ploho, ki je dodobra namočila 50 km progo MTB maratona SOČA, a se je kmalu zatem nebo razjasnilo. Okrog 140 gorskih kolesarjev se nas je zbralo ob sotočju Soče in Tolminke, kjer smo se podali proti planini Razor do katere je potrebo najprej premagati slabih 20km vzpona.

 

zmagovalec SOČE 2014

 

 

 

Preberite več...
 
2. Proaction Kros Triatlon Vogršček 2014
Avtor Srečo Križnič   
sreda, 25 junij 2014

Triatlon Klub Ajdovščina je pri zajetju Vogršček organiziral 2. kros triatlon. Najprej so izvedli triatlon za vse, kjer so se pomerili posamezniki in štafete v več kategorijah. Tekmovalce je najprej čakalo plavanje v topli vodi, nato kolesarjenje po makadamskih in gozdnih poteh, kjer so monotonost razbijali jarki, strmi spusti in podobne ovire. Po kolesarjenju je prišel na vrsto še tek po krožni razgibani poti, ki je večinoma potekala po travnikih in kolovozih. Zanimiva preizkušnja, saj vključuje 3 različne discipline, poleg tega pa kolesarjenje in tek ne potekata po klasičnih progah. 

 

 

 Srečo - KOLO

 

Preberite več...
 
Sellaronda HERO 2014
Avtor Pinosa   
nedelja, 22 junij 2014

Maraton Sellaronda Hero 2014 je v osrčje Dolomitov privabil več kot 4000 gorskih kolesarjev. Organizator je tudi letos povečal za 1000 število prijav in tudi tokrat so bile kvote zapolnjene v enem samem dnevu. Letos se je kar veliko Slovencev odločilo, da preizkusi eno izmed dveh tras izredno zahtevnega maratona (84km - 4400vm in 63km 3300vm).

 

 

 Sportograf

 

 

 

Preberite več...
 
Pokalni vikend v Prekmurju
Avtor Nina Jug   
torek, 03 junij 2014

Pretekli vikend sta v Prekmurju potekali dve pokalni dirki. V soboto je bil na sporedu prvi letošnji kronometer, v nedeljo pa že šesta cestna dirka. Obeh sva se udeležila dva predstavnika KK DJAK.

 

 

Sergej

 
  

Preberite več...
 
Skrat Race 2014
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 02 junij 2014

V San Leonardu, blizu Čedada, smo se ta vikend zbrali ljubitelji gorskega kolesarjenja. Na izbiro smo imeli FriulBike varjanto, Maraton Skrat (enodnevni MTB maraton) in pa drugo izvedbo dvodnevne etapne MTB Dirke!  Te sva se udeležila tudi Srečko Križnič in Uroš Breški ter v sicer maloštevilčni konkurenci zmagala! Izkoristila sva jo kot dober trening in uigravanje za SUDETY MTB CHALLENGE , ki nas čaka to poletje skupaj z Alešem Mlinaričom!

 

 

 

Preberite več...
 
Cestno DP - Slap-Lože
Avtor Mitja Klavora   
torek, 27 maj 2014

V soboto 24.5.2014 se nas je 6 članov KK Djaka udeležilo 1.Kolesarske Dirke Slap-Lože, ki je štela za Državno prvenstvo in pokal SLO v organizaciji KK Izvir Vipava. Dirka je potekala na 4,3km dolgem, dokaj tehnično zahtevnem krogu s 50m višinske razlike na krog. Za zaključek kroga pa je poskrbel 400m klanc, ki je biw po parih krogih že kar zahtevn-zaradi vročine. Dirko pa je otežila še šibka vipavska burja.

 

 

Krisjan in Mitja

 

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 61 - 70 od 329

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor