PREGLED SEZONE 2013
Avtor Pinosa   
petek, 22 november 2013

 

Člani kolesarskega klub DJAK smo se je tudi v sezoni 2013 lepo izkazali in tako dostojno zastopali barve kluba ter ob tem dosegli kar nekaj lepih in odmevnih uspehov. Na hitro bomo preleteli kje smo bili, mogoče pa bomo nehote tudi kaj še pozabili. Pri pregledu sezone ne bomo izpostavljali posameznih članov in članic, saj je večina tekem in dogodkov že opisanih v člankih na naši strani.

 

 

2013

 

Preberite več...
 
Vzpon na Sabotin 2013
Avtor Pinosa   
nedelja, 13 oktober 2013

KD Brda so že šestnajstič zapored organizirali vzpon na Sabotin za  zaključek sezone. Deževno in hladno jutro je verjetno odgnalo marsikaterega kolesarja a se je kljub temu na startu zbralo 33 tekmovalcev. Le dobrih 7 kilometrov je do vrha Sabotina, a je za dober čas potrebno kar nekaj moči in truda. Djakovci smo z 8. člani odnesli kar 5. pokalov.  Kratko in sladko, je izjava 4. uvrščenega Sreča Križniča. Zmagal je specialist za vzpone Jani Prešeren (BVG GULČ BTS) s časom 15min 56s.  

 

Preberite več...
 
Loka MTB maraton - DP
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 23 september 2013

 

 

V soboto 21.09. so se v Škofji Loki odvijali boji za naslove državnih prvakov v gorsko kolesarskem maratonu -xcm. Organizator je postregel z 84km in 2600 v.m. vzpenjanja po Škofjeloških gozdovih. Glavna posebnost tega maratona je vožnja v krogih. Organizator je najdaljšo varianto speljal v 3 krogih, ki so bili dovolj razgibani in zahteveni, da se je pokazalo "kolko nas je v nogah"

 

Naš klub sva zastopala Sergej Jug (M3) in Uroš Breški (M2). Oba sva uspešno in varno spravila maraton pod streho in dosegla Uroš 3. mesto in Sergej 4. mesto v svojih kategorijah.

Sicer pa je bil skupni zmagovalec in tudi zmagovalec najmočnejše kategorije ELITE Lenart Noč. Med Primorci je majico državnega prvaka oblekel Tomaž Volčič - Pantal, ki je bil tudi v absolutni konkurenci 4. Sledil pa mu je Mitja Černe - Deš Fleš.

 

Z maratona se vračam z malo mešanimi občutki. Prvič sem dirkal maraton v krogih, kar se mi zdi nekako, čeprav vem, da pravila to dopuščajo...hm...drugačno!! Na startu nas spet ni bilo veliko, čeprav vsi govorijo, da takšnih prireditev manjka. Mogoče je bila tokrat manjša udeležba zaradi , po mojem mnenju malo previsoke startnine.  Ampak, dokler bomo hodili samo v tujino na "velike" maratone, se bojo organizatorji težko odločali za organizacijo takih prireditev, kar je gotovo velik zalogaj! 

Se pravi, če hočemo podpreti organizacijo takih prireditev, je treba prit preprosto odpeljat!

Preberite več...
 
SOF - MTB maraton 2013
Avtor Pinosa   
nedelja, 15 september 2013

Zelo dobra promocija športnega dogodka z imenom SOČA OUTDOOR FESTIVAL je v Tolmin privabila  kar lepo število tekmovalcev tudi na gorsko kolesarski maraton. Prireditelji so pripravili zelo lepo a tudi zelo zahtevno traso maratona v dolžini 47 km z 1500 vm. V meglenem in mrzlem jutru se je zbralo tudi šest naših članov.  Jutranji mraz smo kar hitro pozabili, saj nas je ogrela zelo hitra, mogoče tudi prehitra zaprta vožnja skozi Tolmin do Podljubinja, kjer smo začeli z 20 kilometrskim vzponom proti planini Razor.

 

 


 

 

 

Preberite več...
 
Prednaročila za kolesa SCOTT 2014
Avtor Pinosa   
četrtek, 12 september 2013

Trgovina DJAK, vsem tekmovalcem z licenco KKDJAK,  ponuja zelo ugodne cene za kolesa SCOTT 2014.

Prednaročila in dodatne informacije v trgovini DJAK do 16.9. 2013.

 

KK DJAK

 
Djakovci v boju za Erazmovo rokavico
Avtor Gorazd Leban   
torek, 10 september 2013

V lepem sobotem vremenu smo se Djakovci ponovno odpravili v Belsko na že tradicionalen MTB maraton za Erazmovo rokavico. Na maratonu se je zbralo okoli sto udeležencev med katerimi kar šest tekmovalcev, ki smo branili čast svojega kluba. Vsekakor odlična priložnost za preizkušanje forme pred maratonom na SOF ter državnim prvenstvom v Škofji Loki.

 

 

Preberite več...
 
Vzpon na Vršič
Avtor Matej Pinosa   
ponedeljek, 09 september 2013

Med skoraj tisoč udeleženci, ki so nastopili na že 35. tradicionalnem Vzponu na Vršič so nastopili tudi člani našega kluba: Marko Bertoncelj, Damjan Vodopivec, Igor Bagon, Sergej Jug ter naša nova članica Nina Jug. Vzpon pa je štel tudi za pokal Schneekoppe (Maraton Franja,  Maraton Alp in Juriš na Vršič).

 


 

Preberite več...
 
Triatlon jeklenih 2013
Avtor Srečo Križnič   
sreda, 04 september 2013

V soboto 31.8.2013 sem se udeležil tradicionalnega Triatlona jeklenih v Bohinju. Gre za edinstveno športno tekmovanje, kjer morajo vzdržljivi posamezniki ali štafete opraviti z 8. km veslanja po Bohinjskem jezeru (526 mnm), 16. km gorskega kolesarstva od jezera preko planine Uskovnice proti Konjščici in 8. kilometri gorskega teka preko Studorskega prevala (1892 mnm) do Vodnikove koče. Letos je bil Triatlon jeklenih organiziran že 27. leto.

 

 

Srečo Križnič - triatlon jeklenih 2013
 
foto: Stane Klemenc

 

Preberite več...
 
Lokve maraton 2013
Avtor Pinosa   
nedelja, 01 september 2013

Zadnja tekma za  pokal Friuli MTB Challenge se je odvila na Lokvah nad Novo Gorico. Maraton je uspešno izpeljal  in organiziral klub BIKE&RUN iz stare Gorice v sodelovanju s trgovino CULT iz Solkana.

Na startu se nas je zbralo okrog 160 gorskih kolesarjev. Na voljo sta bili dve trasi, daljša trasa s 55km in 1200vm in krajša s 40km in 800 vm.

 

 


 

Preberite več...
 
Breveta: LONDON in MADRID
Avtor Tanja Kavčič   
četrtek, 29 avgust 2013

L O N D O N   -   E D I N B U R G H   -   L O N D O N   1430 km

M A D R I D    -   G I J O N   -   M A D R I D  1240 km

 

Sta velika, svetovno znana breveta in oba sem v tem poletju uspela prevoziti. Verjetno sem edina ženska na svetu, ki sem letos vozila oba. V Angliji nas je bilo okrog 65 žensk, v Španiji pa 10. V Angliji 7 Slovencev med okrog 1100 kolesarji, v Španiji pa 5 med 241. Vsi Slovenci smo bili obakrat uspešno na cilju.

 

 

Dve Tanji na cilju v Madridu

 

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 81 - 90 od 327

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor