4. MTB maraton KRAS 2012 - REZULTATI
PDF Natisni E-pošta
Avtor Pinosa   
nedelja, 03 junij 2012

REZULTATI - 4. MTB MARATON KRAS

Djakovci smo skupaj z italijanskim klubom BIKE&RUN ter z množico prostovoljcev uspešno izpeljali 4. mednarodni gorsko kolesarski maraton KRAS. Tokrat je maratonu vreme odlično odslužilo in je za razliko od lanske preizkušnje ravno toliko zalilo prah kraške zemlje, da je bilo idealno za kolesarjenje.

 

 


 

Slovenski doprinos maratonu je prav skrb za traso maratona, ki po večini poteka po slovenskem krasu mimo znanih kraških vasi. Veliko tekmovalcev trdi, da je trasa maratona Kras najzahtevnejša preizkušanja v pokalu, čeprav ni veliko vzpona, pa je za dosego cilja potrebno veliko napora, znanja in sreče, saj kraški teren ne prizanaša nikomur.

 

Na startu v Doberdobu se zbralo 218 tekmovalcev, ki se je preizkusilo na dveh trasah. Tekmovalni del je zaključilo le 118 od 143 tekmovalcev, kar priča o zahtevnosti proge, ki terja svoj davek. Najbolje se je na progi znašel David Bevilacqua (KI.CO.SYS. CUSSIGH BIKE),ki je vodil skozi celotno progo in tako zmagal letošnjo preizkušnjo pred Andreom Bravinom (U.C. CAPRIVESI) ter lanskim zmagovalcem Marcom Depolom (TEAM FULL DYNAMIX).

 

Od slovencev moramo omeniti prvega slovenca Uršiča Blaža (Geax Orbea), ki je bil 9. skupno in prvi v maloštevilni OPEN kategoriji, ter drugega Breški Uroša (KK Djak), ki je letos prvič preizkusil svojo domačo traso na dirki in z 9. minutami zaostanka zasedel odlično 12. mesto ter 4. mesto v zelo močni M2 kategoriji. Krajšo traso je končalo 70 tekmovalcev, kjer je zmagal Cudicio Alberto pred Stecchinom Alessandrom in prvim slovencem Lutman Valeriom.

 

Preveč birokracije, nešteto ur priprav, čiščenja prog, kilometri označevalnih trakov ter druge malenkosti so plačane z zadovoljnimi tekmovalci.

Več lahko preberete v ZAKULISJU MARATONA.

 

ČESTITKE IN HVALA VSEM

 

Fotografije (Matej Pinosa)

 

REZULTATI (MS excel)

 

zvezdice: Blog Aleš Boben

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor