1. STOTICA v 2013
PDF Natisni E-pošta
Avtor Tanja Kavcic   
nedelja, 06 januar 2013

Ma ja, kej čmo, rečem smu, da vam je usem, ki ste dns ostali doma ali kjerkoli, lhku zlu žau, ker vs ni blo szi nami. Razen tistim, ki ste bolni, čimprej ozdravte. Smo vozili tudi z vs.

Zjutraj se nas je na železniški postaji v Novi Gorici zbralo devet kolesarjev, super skupina in ob 9.05 smo se zapodili Tržaški stotici naproti.

 

Superlativi so z jasnega neba kar deževali. Prvega sem že omenila, super skupino, homogeno, hitro, obetal se je enkraten trening, enkratna vožnja. In tako je tudi bilo. Nizkih jutranjih temperatur skoraj nismo čutili in pri spustu na devinsko sesljanski konec nas je objel gost, topel morski zrak, pa se je ogrelo na komaj 7 stopinj.

Trst je Trst, promet itd…, zato pa je bil vzpon na Prosek divji, saj je Motorist od Bricev spredaj gnal, kot da vozi motor in ne specialke. Trije so držali ta tempo, ostali tudi, samo bolj zadaj…. Sonce pa nam je sijalo in bil je enkraten dan.

Po miniaturni pavzici na Proseku, ko so nas ta hitri počakali, smo se zapodili na kraške vzpetine in doline, do Štanjela, kjer je Boštjan požigosal svoj kartonček, saj je on tudi uradno vozil permanentni brevet Tržaška stotica. V Štanjelu smo imeli malo daljši postanek, kakšnih deset minut. Ker tako piše v planu, je rekel Robi in z užitkom spil svojo birro. Sledilo je še nekaj intervalčkov po dolinskih hupserjih in že smo bili nazaj v Novi Gorici. Ob 13.00.

 

Na cilju smo izvedeli, da sta nas zjutraj zgrešila dva  djakovska kolega, Damjan in Igor. Škoda. Za ostale pa – upanje vedno umre zadnje. Morda se nam pa enkrat le uspe povezati v skupni kolesarski turi, ta gorskim in ta cestnim Djakom.  V tako čudoviti vožnji, kot je bila danes.

 

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor