Tiliment maraton 2013
PDF Natisni E-pošta
Avtor Pinosa   
ponedeljek, 22 april 2013

Druga preizkušnja v pokalu Friuli MTB challenge je bila v Spilimbergu blizu Vidma. Že 5. zapored so organizatorji prireditev izvedli na zelo visokem nivoju. Veliko o organizaciji pove že podatek o več kot 400 prostovoljcih. Na izbiro so bile tri različne trase gorskega maratona od 25km, 52km in 104 km za najbolj pripravljene. Na startu najdaljše in srednje trase so se pojavila znana imena iz MTB sveta kot so: PERIKLIS ILIAS, BRAIDOT LUCA, CELESTINO MIRKO, CARO SILVA JULIO HUMBERTO, HYNEK KRISTIAN.

 

 


 

Slednji je tudi zmagal s časom 04:06:13 na 104 km dokaj hitri in suhi trasi. Od Slovencev se je na najdaljši progi odlično znašel naš član Uroš Breški, ki je bil 40. absolutno in 5. v kategoriji Master 3. Na daljšo različico pa sta se podala tudi dva nova člana kluba  Denis Dodič, ki je končal na 83. mestu  in Aleš Mlinarič, ki je zasedel 103. mesto od 227 tekmovalcev. Na srednji  trasi pa je natopilo več kot 500 tekmovalcev med katerimi smo bili štirje člani iz DJAKa. Z 52 km preizkušnjo pa je najhitreje premagal PONTA MARCO s časom 01:56:32. Zelo dobro je bil na poti Primož Antler, ki pa je imel na sredini proge tehnično težavo z verigo in je izgubil kar 15 minut za popravilo ter je tako zaključil na 142. mestu, sicer bi se lahko boril za mesta med 50. Na 203. mestu je bil Gorazd Leban sam pa sem bil dve mesti za njim. Sam sem v cilj prišel po nekoliko podaljšani trasi saj je vlakec v katerem sem vozil zašel iz prave poti in tako smo morali traso podaljšati za skoraj dva kilometra in s tem izgubil kakšno minuto ali dve. Igor Obid je prispel na 297. mesto. Tomaž Volčič KK-Pantal pa je bil na 31. mestu z okrog 15. minutami zaostanka za najhitrejšim kot najhitrejši od kar številnih Slovencev na startu.

Tiliment maraton je vsekakor prireditev na katerega se bomo še vrnili saj maraton ponuja vse, kar si gorski kolesar želi. Lepo pa je bilo videti tudi lepo skupino članov KK-DJAKa. Čestitke vsem za rezultate in borbene vožnje.

MTB-jevci nadaljujemo v Istri na Terramagici  in na tretji tekmi v Friuli MTB Challenga.

 

Rezultati 

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor