Rally di Sardegna MTB 2013
PDF Natisni E-pošta
Avtor Uroš Breški   
nedelja, 16 junij 2013

 

Včeraj, 15.06.2013 se je v Santa Maria Navaresse zaključil 6. Rally di Sardegna MTB internazionale. Po sedmih dneh poganjanja po predelu Ogliastra sem dirko zaključil na 3. mestu v kategoriji in s tem izpolnil cilj, ki sem si ga zadal pred tekmo.

Na startu smo bili ob prevladi domačinov in Špancev tudi predstavniki Urugvaja, Brazilije, Belgije, Nemčije, Francije...

 

NEKAJ SLIK JE V GALERIJI!


 

cilj

Tekma se je začela z prologom v Arzani, sedem kilometrskem uličnem  xc-ju, Že naslednji dan nam je organizator pokazal, da Sardegna ni le morje in bele plaze. Povzpeli smo se nad 1000m nad morje in etapo zaključil z spustom v kanjon, ki je ponujal tak razgled, da sem zaradi tega tudi poletel prek balance, k sreči brez posledic. Na žalost pa je bila že prva etapa usodna za Brazilskega prijatelja Lea, ki si je ob padcu obnovil poškodbo rame in tako hitro zaključil svojo dirko. Tudi naslednji dnevi so bili v znamenju gora! Tretja etapa je bila pa že pravi mali Iron Bike! Najvišja točka etape je bil najvišji vrh Sardegne, z nekaj več kot 1800 m.n.v.,  potem pa smo se spustili mimo edinega smučišča na otoku v najvišjo vas Sardegne - Fonni! Naslednji dan nas je etapa peljala bližje morju. Kljub temu da smo bili se vedno kar visoko, je bil razgled na morje nekaj posebnega. Naslednje etape so potekali ob ali nad morjem, mimo nekaj lepih plaž, ki so z avtom nedosegljive. Zadnja etapa se je zaključila z ciljem na plaži, tako da si samo odložil kolo in se ohladili v morju.

Z svojim nastopom sem zadovoljen. Z tretjim mestom v kategoriji in skupnem osmem sem dosegel svoj cilj. Čeprav sem bil nekajkrat blizu tudi majici vodilnega v kategoriji mislim, da je rezultat kar realen.

Ta dirka je odlična varianta za združitev počitnic in kolesarjenja. Etape te popeljejo v predele, kjer najbrž kot normalen turist ne zaideš! Vsaka etapna dirka je velik organizacijski zalogaj pa vendar mislim, da bi se ob lepih terenih, dalo dirko še izboljšat. Do takrat pa je veliko bolje če se udeleženci odločijo za spanje v hotelih, kot pa za spanje v taboru - šotorišču.

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor