MOJI BREVETI V LETU 2013
PDF Natisni E-pošta
Avtor Tanja Kavčič   
torek, 09 julij 2013

Zaokrožuje se prvi del sezone brevetov, ko sem prevozila vseh 10 v Sloveniji organiziranih in še dva v tujini: 200 km v hrvaški Istri in 300 km v Oderzu v Italiji. Prevozila sem tudi dva permanentna breveta, 100 in 150 km.

 

Poleg tega sem nastopila na DOSu, kjer sva z Andrejem Zamanom zmagala v kategoriji mešanih dvojic (premagala sva tudi 8 moških dvojic), skupno pa sva zasedla 12 mesto. Na ekipnem tekmovanju Fleche Slovenija je naša ekipa TooManyTeam zasedla drugo mesto med 8 sodelujočimi sestavi – v 24 urah smo prevozili 529 km z okoli 4500 višinci.

  

 

 

 

 

V četrtek, 4. 7. 2013 smo se podali na progo breveta Slovenskih 1000+ (km) in od 14 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije nas je 10 srečno prispelo do cilja. Vesela sem svojega rezultata, čas 65 ur in 13 min že lani ni bil slab, letos pa sem ga uspela izboljšati za 7 ur in 19 min. S pripravljenostjo nisem imela težav, žal pa ponoči še vedno ne zmorem voziti kot podnevi oz. kot fantje v skupini, saj moj organizem že prvo noč terja vsaj enourni počitek s spanjem in edino to mi povrne moči.

 

Brevet Slovenskih 1000+ slovi kot zahteven, a tudi kot eden najbolje organiziranih pri nas, saj nam organizator, Andrej Zaman pripravi marsikaj, kar nam olajša dolgo vožnjo. Letos smo imeli na poti tudi kar nekaj dobrotnikov, ki so nas postregli, prijazni gostitelji v Lescah in na Goričkem pa so sploh bili pika na i. V Tolminu pa so nam moji kolegice in kolegi OŠ Franceta Bevka priredili nadvse prijazen sprejem.

 

Zdaj sta pred mano dva glavna cilja sezone, udeležba na svetovnih brevetih LONDON – EDINBURGH – LONDON (1400 km) konec julija in MADRID – GIJON – MADRID (1200 km) konec avgusta. Glede prvega me skrbi, ker je vreme tam običajno slabo, deževno, kar precej upočasni vožnjo in povzroča dodatne težave, vročine, ki ima biti na drugem, pa smo že vajeni.

 

Potem pa še dva 200 km brevetissima v septembru pri nas in to bo to. Za letos.

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor