Sudtirol Dolomiti Superbike 2013
PDF Natisni E-pošta
Avtor Uroš Breški   
nedelja, 14 julij 2013

 

 

V dolomitih se je odvijal, z 4200 kolesarji, eden največjih mtb martonov v Evropi -Sudtirol Dolomiti Superbike 2013.  Med tekmovalci iz celega sveta smo imeli tudi predstavnika našega kluba  Denisa Dodiča, ki je z časom 6:01:23 dosegel 14. Mesto v M4 in 167 v skupni razvrstitvi. Absolutna zmagovalca sta bila Cristian Hynek  in Sally Bigham.

 

Po tekmi je Denis strnil vtise:

 6.7. sem se udeležil DSB, ker se mi ni uspelo prijaviti na Selolaronado...

 


 

6.7. sem se udeležil DSB, ker se mi ni uspelo prijaviti na Sella Rondo (čeprav bi lahko pozneje dobil karto od  Lebana vendar nisem imel pripravljene logistike). Na prizorišče sem prispeli v petek, s še s štirimi člani  bk Opatija . Za dvig številke ni bilo nobenega čakanje -  vse organizirano super. Vidi pa se, da tu sodeluje cela vas, kajti bilo je ogromno otrok kateri so pomagali pri  razdeljevanju številk  in darilnih paketov( kakor tudi kasneje na feedconah ).

 

Proge so dve  113 in  60  km, oziroma so organizirali tudi 80 km za elite ženske, kajti po novem pravilu naj ne bi ženske in moški elite nastopali na isti progi . Zanimivo je tudi, da se med samo tekmo odločiš na katero razdaljo boš šel. Po približno 20 km izbereš razdaljo, start pa je za vse skupaj. Še ena zanimivost je, da se krog eno leto vozi v levo stran naslednjo pa v desno.

 

Start je bil ob 7:30 in začne takoj z 5 km dolgim asfaltnim klancem. Nato pridejo lepe gozdne poti s  spusti, ki so speljanimi predvsem po urejenih poteh in malo asfalta. Proga ni tehnično zahtevna, razen par km lepih singletrackov, tako da je ta maraton primeren za vse gorske kolesarje , pa tudi cestni kateri vozijo občasno gorca bi se dobro znašli.

 

Sam sem šel na dolgo progo 113 km 3300 višincev. Startal sem z drugega boxa v ospredju, tako da prvih 10 minut nisem imel večje gmeke, dokler nisem začel prehitevat tekmovalce kateri so startali v 1 boxu. Startal sem precej hitro mogoče prehitro, počutil sem se dobro. Cilj mi je bil prevoziti progo pod 6. urami. Do 53 km vse ok, 60 km pred ciljem pa težava.  Začeli so me prijemati krči -  v začetku rahli nato vse močnejši. Tako da zaradi krčev zadnjih 60 km nisem  mogel vozit svoj tempo in se nisem uspel pridružit kaki skupini, ker če sem pospešil je bilo še huje. Vendar sem nekako prekolesaril zadnji vzpon nato še spust proti cilju. Ko sem mislil da je cilj že dosežen, sem na blagem vzponu zaradi gneče padel z bicikla, potem pa zaradi krčev nisem mogel več nanj.  krči so bili tako hudi,  da ko sem vstal,  sem kar ponovno  padel - noge me niso držale več. Po  minuti, dveh mi je nekako uspelo »zajahat« scotta  in prevoziti še zadnje 3 km. Na cilj sem prišel  v času 6:01:23 kar je bilo 14 mesto v M4in 167 skupno. Na žalost sem med rezultati še pod starim klubom.

 

Naslednje leto pa verjetno Sellaronda  - bolj »gorska«  kakor DSB

 

Denis

 

 

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor