MTB Maraton Salzkammergut
PDF Natisni E-pošta
Avtor Pinosa   
nedelja, 04 avgust 2013

Naša klubska kolega Srečko Križnič in Sašo Ćosić sta uspešno odpeljala MTB maraton - Salzkammergut.  Srečo na najdaljši trasi z 211km in preko 7000vm, Sašo pa na 119km preizkušnji. Srečo je po opravljenem zasluženem dopustu strnil nekaj besed o tem maratonu.

Obema čestitamo za uspešno opravljeni preizkušnji.

 

 

Srečo

 

 (na sliki Srečo v akciji - klubski dres pa bil narejen žal prepozno)

 

 

Dopusta je konec in lahko podam nekaj informacij o tem zanimivem maratonu, ki se ga vsekakor splača odpeljati.

Začne se en dan prej s tehničnim pregledom kolesa. Brez opravljenega pregleda in potrdila o brezhibnosti kolesa se ne more dvigniti štartne številke. Ob pregledu je potrebno napisati tudi vse podatke o kolesu in njegovi opremi, da dobijo informacije s čim se podajajo na pot udeleženci najtežjega evropskega (svetovnega?) MTB maratona. Ob dvigu štartne številke smo dobili paket izdelkov Powerbar, ki je prišel naslednji dan še kako prav, saj na stojnicah ni bilo energetskih ploščic in gelov, bile so pa klobase :ohmy:, medenjaki, banane, izotonični napitek, voda itd.. V veliko pomoč mi je bila Andreja, ki je šla nabaviti energetske ploščice, ko sem ji sporočil, kakšna hrana je na stojnicah.

Štartali smo ob 5ih zjutraj, limit je do 9ih zvečer. Vmes je več časovnih kontrol na katerih izločajo prepočasne kolesarje. Proga na splošno ni tehnično zahtevna, ima pa tudi zelo zahtevne vzpone (pešačenje) in tudi zahtevne spuste in več pešpoti. Štartalo nas je 650 namesto 600 zaradi velikega zanimanja za ta maraton. Na isti dan so potekali še maratoni na drugih trasah - skupno nas je bilo 5600 udeležencev. Nekatere dele proge smo vozili skupaj z udeleženci drugih tras, vendar zaradi brezhibne organizacije ni bilo težav z izgubljanjem ali prehodi na napačne trase.

Sam sem zaradi poznega prihoda na štart začel zadaj, prišel na prvi kontroli že na 123 mesto, potem pa uničil zadnjo gumo, ki mi je ni uspelo popraviti. Prehitelo me je preko 200 kolesarjev, dokler mi gume na servisni točki niso brezplačno zamenjali z novo. Potem sem se naprej vozil v svojem ritmu in si privoščil daljše postanke (čiste vožnje sem imel pod 12 ur) in prehiteval kolesarje, ki sem jih enkrat že prehitel ter končal na skupno 138 mestu.

Trasa maratona je tako speljana, da se vidi velik del pokrajine Salzkammergut. Vozi se ob prelepih rekah, potokih in jezerih ter po hribih. Vsekakor zelo lepo doživetje,ki ga priporočam.

 

Srečo.

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor