Triatlon jeklenih 2013
PDF Natisni E-pošta
Avtor Srečo Križnič   
sreda, 04 september 2013

V soboto 31.8.2013 sem se udeležil tradicionalnega Triatlona jeklenih v Bohinju. Gre za edinstveno športno tekmovanje, kjer morajo vzdržljivi posamezniki ali štafete opraviti z 8. km veslanja po Bohinjskem jezeru (526 mnm), 16. km gorskega kolesarstva od jezera preko planine Uskovnice proti Konjščici in 8. kilometri gorskega teka preko Studorskega prevala (1892 mnm) do Vodnikove koče. Letos je bil Triatlon jeklenih organiziran že 27. leto.

 

 

Srečo Križnič - triatlon jeklenih 2013
 
foto: Stane Klemenc

 

Trasa se je z leti malo spremenila, vendar je takšna, kot je opisana zgoraj, že od leta 2001. 
Triatlon odlikujejo prekrasno okolje, v katerem poteka, odlična organizacija ter zanimiv izbor treh zahtevnih disciplin, ki jih je potrebno posameznikom(cam) združiti v celoto. Zato se na triatlon redno vračam in sem se ga tokrat udeležil 16. leto zapored. 

Letošnjega triatlona se je udeležilo 110 posameznikov in 45 štafet. Dober članek o letošnjem triatlonu je napisal Metod Močnik: http://www.dnevnik.si/sport/ostali-sporti/drugi-sporti/jekleni-pod-triglavom.

Še več o Triatlonu jeklenih pa je na njegovi uradni strani: http://www.bohinj.si/triatlon/

Letos sem triatlon ponovno opravil v svojem ritmu. Ura pri Vodnikovi koči je pokazala čas 2:35:34, kar je zadostovalo za 2. mesto v kategoriji in 7. mesto skupno. S potekom letošnjega triatlona in doseženim časom in uvrstitvijo sem zelo zadovoljen. 

Vsi rezultati so dostopni na http://www.bohinj.si/triatlon/rezultati.php '''''''''''''''''
--
Lep pozdrav,

Srečo
 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor