Djakovci v boju za Erazmovo rokavico
PDF Natisni E-pošta
Avtor Gorazd Leban   
torek, 10 september 2013

V lepem sobotem vremenu smo se Djakovci ponovno odpravili v Belsko na že tradicionalen MTB maraton za Erazmovo rokavico. Na maratonu se je zbralo okoli sto udeležencev med katerimi kar šest tekmovalcev, ki smo branili čast svojega kluba. Vsekakor odlična priložnost za preizkušanje forme pred maratonom na SOF ter državnim prvenstvom v Škofji Loki.

 

 

Letošnji maraton je zaznamovala skrenitev smeri cca 30 tekmovalcev saj se redarji na prvi točki niso utegnili postaviti in nakazati pravilno smer. Tekmovalci smo tako naredili dodatnih pet kilometrov več, preden smo se vrnili na označeno progo. Največji problem je nato postal padec motivacije za nadaljevanje tekme na visokem ritmu. Sam sem se po nekaj kilometrih uspel zmotivirati in za sabo potegnil še Mateja ter sva tako po skupni borbi končala na 11. in 12. mestu oziroma 6. in 7. v kategoriji na 30km progi. Gorazd Štrukelj je po samotni vožnji v cilj pripeljal kot 26. skupno, oziroma 11. v kategoriji tik za njim pa sta se, po ležernem pedaliranju in kramljanju, v cilj pripeljala Aleš Mlinarič in Denis Dodič, ki sta naredila še kakšnih 6 kilometrov več kot vsi ostali.

Na 50 kilometerski trasi, pa se je odlično boril naš predstavnik Srečko Križnič, vendar je zaradi defekta na svojem kolesu bil primoran preteči 2 kilometra, vse dokler ni 3 kilometre do cilja zagledal boljše rešitve. V cilj se je tako kot 17. Skupno in 7. V kategoriji pripeljal z Rog-ovim kolesom zadnje generacije, ki si ga je sposodil od prijaznih domačinov. Verjamemo, da bi se lahko brez smole na progi lahko vmešal v boj za najvišja mesta, prav tako tudi naši predstavniki na krajši trasi. Slaba volja po prihodu v cilj je hitro minila, ko smo ob pašti z golažem (nekateri ob pasulju s klobaso) debatirali o pripetljajih na progi ter o tem kje vse ne bi smeli voziti.

Na 50 kilometrski razdalji s 1500 metri višinske razlike je bil letos najhitrejši Boštjan Hribovšek (Calcit bike team), ki je za progo potreboval 2 uri in 23 minut. Drugi je bil Borut Rudolf (MBK Črni vrh) in tretji mladinec Peter Zupančič (Calcit bike team). Kot edina tekmovalka se je na progo podala tudi Tina Perše (Calcit Kamnik).

Na krajši 30 kilometrski preizkušnji s 700 metri višinske razlike je bil najhitrejši Miran Modic (Calcit bike team), drugi je bil Dejan Nemeček (UNI team Cult) in tretji Domen Otoničar (Postojna). Pri dekletih je bila na isti razdalji najhitrejša Danijela Svetlik (Kojsko)

Na najkrajši 7 kilometrski razdalji je bil najhitrejši Miha Smrdel (Črni vrh), pri deklicah pa Katjuša Stefanovski (Belsko).

Vsekakor si organizatorji kljub napakici zaslužijo pohvale in vsekakor se naslednje leto vrnemo ponovno, v še večjem številu.

 

Rezultati

 

Nekaj slik je v galeriji ostale pa tukaj in tukaj (foto Miran Simčič)

Slike s cilja pa tukaj (foto Miran Simčič)

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor