SOF - MTB maraton 2013
PDF Natisni E-pošta
Avtor Pinosa   
nedelja, 15 september 2013

Zelo dobra promocija športnega dogodka z imenom SOČA OUTDOOR FESTIVAL je v Tolmin privabila  kar lepo število tekmovalcev tudi na gorsko kolesarski maraton. Prireditelji so pripravili zelo lepo a tudi zelo zahtevno traso maratona v dolžini 47 km z 1500 vm. V meglenem in mrzlem jutru se je zbralo tudi šest naših članov.  Jutranji mraz smo kar hitro pozabili, saj nas je ogrela zelo hitra, mogoče tudi prehitra zaprta vožnja skozi Tolmin do Podljubinja, kjer smo začeli z 20 kilometrskim vzponom proti planini Razor.

 

 


 

 

 

Tempo prvi skupini, kjer je bilo okrog 20 kolesarjev je narekoval Peter Vesel in tam sta med prvimi bila tudi naša člana, Srečo Križnič in Uroš Breški. Skupina je hitro izginila v hribu. Z Gorazdom sva ostala v drugi skupini, kjer je tempo narekoval Primož Gulin. Sam sem nekje do Stadorja še lovil in držal stik, potem pa mi je nekoliko pobralo moči in sem do konca nadaljeval v nižjem ritmu. Gorazd je lepo držal tempo in ga postopoma tudi stopnjeval ter je nato na najstrmejšem delu prvega vzpona napadel in prehitel skupino. Do vrha si je nabral skoraj dve minuti prednosti, ki jo je pred skupino obdržal do cilja. Sledil je spust po muletieri, zelo zanimiv in tehnično ne prezahteven in tako si kar hitro v Tolminskih ravnah, kjer so nas domačini lepo in bučno pozdravili. Sledil je krajši asfaltni odsek do prvega tehnično zahtevnejšega dela. Dokaj ozka nekje tudi precej strma in kamnita pot je vodila ob bregovih, kjer padec ni prav priporočljiv, saj so tereni precej strmi in zato nevarni. Sledil je še zadnji hud klanec proti Čadrgu, čeprav asfalten vzpon ni prav nič nedolžen saj je naklon okrog 15-20%. Nato pa je sledilo še dobrih 5km singlov do reke Tolminke, ki so bili zaradi mokrega terena in kamov kar zahtevni. Po zadnji okrepni postaji pa je bilo še nekaj kilometrov makadama in nekaj hupserjev skozi vasi, ciljna ravnina in cilj. Maraton je v 2. urah in 10 minutah najbolje odpeljal Peter Vesel (UNI team), ki je Tomaža Volčiča (KK-Pantal) prehitel za dobrih  10s. Za tretje mesto pa se je vnel boj med štirimi kolesarji, kjer je najbolje zaključil Blaž Uršič (KK Pantal) 2h16m. V boju za tretje mesto je bil tudi Srečo Križnič, ki tokrat ni imel težav z opremo in je tako pristal na odličnem 6. mestu. Le dve minuti za njim pa je bil v cilju tudi Uroš Breški. Naslednji izmed naših je prispel na 19. mestu Gorazd Leban, ki je prav tako odlično odpeljal maraton s časom 2h41min in je tako za dve minuti prehitel tudi specialista za MTB maratone Primoža G. Sam sem s časom 2h54min bil na 32. mestu in sem precej slabo odpeljal predvsem tehnične odseke in spuste. Gorazd Štrukelj je klub padcu prišel na 39. mesto v času 2h59min ter Aljoša Velušček na 46. mesto s časom 3h7min. V cilj je prispelo 97 tekmovalcev.

Po mojem mnenju je bil to eden bolj zahtevnih maratonov, kar sem jih kdaj odpeljal. Sama organizacija maratona in samega festivala z veliko sponzorji in razstavljalci je bila na nivoju in za slovenske razmere dobrodošla novost. Trasa je bila dobro označena in tudi redarjev in okrepnih postaj je bilo dovolj. Nekaj kritike si zasluži le štartni paket za ceno 25-35€ je bil nekoliko preskromen in menim, da bi vsaj spominska majica festivala pripadala vsakemu udeležencu.

Mogoče pa jo dobimo naslednje leto - SOF festival naj raste.

 

 REZULTATI

 

Nekaj slik je galeriji

 

Matej Pinosa

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor