Loka MTB maraton - DP
PDF Natisni E-pošta
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 23 september 2013

 

 

V soboto 21.09. so se v Škofji Loki odvijali boji za naslove državnih prvakov v gorsko kolesarskem maratonu -xcm. Organizator je postregel z 84km in 2600 v.m. vzpenjanja po Škofjeloških gozdovih. Glavna posebnost tega maratona je vožnja v krogih. Organizator je najdaljšo varianto speljal v 3 krogih, ki so bili dovolj razgibani in zahteveni, da se je pokazalo "kolko nas je v nogah"

 

Naš klub sva zastopala Sergej Jug (M3) in Uroš Breški (M2). Oba sva uspešno in varno spravila maraton pod streho in dosegla Uroš 3. mesto in Sergej 4. mesto v svojih kategorijah.

Sicer pa je bil skupni zmagovalec in tudi zmagovalec najmočnejše kategorije ELITE Lenart Noč. Med Primorci je majico državnega prvaka oblekel Tomaž Volčič - Pantal, ki je bil tudi v absolutni konkurenci 4. Sledil pa mu je Mitja Černe - Deš Fleš.

 

Z maratona se vračam z malo mešanimi občutki. Prvič sem dirkal maraton v krogih, kar se mi zdi nekako, čeprav vem, da pravila to dopuščajo...hm...drugačno!! Na startu nas spet ni bilo veliko, čeprav vsi govorijo, da takšnih prireditev manjka. Mogoče je bila tokrat manjša udeležba zaradi , po mojem mnenju malo previsoke startnine.  Ampak, dokler bomo hodili samo v tujino na "velike" maratone, se bojo organizatorji težko odločali za organizacijo takih prireditev, kar je gotovo velik zalogaj! 

Se pravi, če hočemo podpreti organizacijo takih prireditev, je treba prit preprosto odpeljat!


 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor