Dirka ob Blejskem jezeru
PDF Natisni E-pošta
Avtor Nina Jug   
nedelja, 11 maj 2014

Drugo soboto v maju je bila na vrsti že 42. mednarodna kolesarska dirka Ob Blejskem jezeru. To je bila že tretja dirka, ki šteje za pokal Slovenije. Udeležili smo se je tudi štirje člani KK DJAK.

 

 

Mitja

 

Po nekaj težavah s prevzemom startnih številk, je ob 9. uri nastopila prva skupina kolesarjev - ženske in moški nad 50 let. V tej skupini sva nastopila Nina in Sergej Jug. Prevoziti sva morala 5 krogov (14,75 km). Sergeju je to uspelo v 28' 48'' in s tem rezultatom zasesti 11. mesto v skupini Masters E. Sama sem bila ujeta na koncu predzadnjega kroga in se uvrstila na 4. mesto v skupini Ženske A.

V drugi skupini so nastopili Masters B, C in D. Tudi v tej skupini smo imeli predstavnika - Matej Pinosa. Tekmovalci so se morali spopasti z 10 krogi (29,50 km). Tik pred koncem dirke so ujeli tudi Mateja in dirko je zaključil z 8. mestom v skupini Masters B.

Naš zadnji predstavnik Mitja Klavora pa se je pomeril v skupini, kjer so tekmovali Amaterji in Masters A. Prevoziti so morali 8 krogov (23,60 km). Mitja se je za svojo prvo cestno dirko v dresu kluba odlično odrezal in zasedel 7. mesto v svoji kategoriji, s časom 41' 17''.

Kljub malo slabši organizaciji, smo se vrnili iz sončnega Bleda bogatejši za nove izkušnje, ki nam bodo prav prišle na prihodnjih dirkah.

Za konec pa bi pozvala tudi ostale člane, da se pridružijo na kateri izmed pokalnih dirk. Odlična priložnost bo že 24. maja v Vipavski dolini na 1. dirki Slap - Lože.

 

Ninina kremšnita.... njam, njam...

 

 


 se nekaj slik je v galeriji..

Rezultati pa tukaj...

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor