Pokalni vikend v Prekmurju
PDF Natisni E-pošta
Avtor Nina Jug   
torek, 03 junij 2014

Pretekli vikend sta v Prekmurju potekali dve pokalni dirki. V soboto je bil na sporedu prvi letošnji kronometer, v nedeljo pa že šesta cestna dirka. Obeh sva se udeležila dva predstavnika KK DJAK.

 

 

Sergej

 
  

Trasa kronometra je potekala po isti progi kot prva cestna dirka aprila meseca, zato sem jo sama že zelo dobro poznala. Na startu se nas je zbralo slabih 100 kolesarjev. Najprej so se na progo podali rekreativci, za njimi ženske, nazadnje pa še moški. Ženske in moški nad 50 let smo prevozili 2 kroga (10 km), moški pod 50 pa so se spopadli s 3 krogi (15 km). Zame je bil to prvi kronometer in z njim sem opravila v 17'10'', kar je zneslo za 3. mesto v kategoriji Ženske A. Težko je bilo vzdrževati konstantno hitrost, saj je na nekaterih odsekih kar močno pihal veter v prsa. Ampak za prvič sem zadovoljna. Dobre pol ure kasneje pa se je na progo podal še Sergej Jug. Kronometer je opravil s časom 15'20'' in tako končal na 5. mestu v kategoriji Master E.

Rezultati: http://www.kolesarska-zveza.si/files/04_omr/Tekmovanja/2014-Rezultati/rezultati-2.kronometer-tisina2014.pdf

Slike: https://drive.google.com/folderview?id=0B0oI14trH07heENOemE0aE9ObzQ&usp=sharing

__________________________________________________________________________________

Naslednji dan pa nas je čakala še cestna dirka – pokal občine Rogašovci. Vremenska napoved ni bila ravno blesteča, zato se nas je na startu zbralo samo dobrih 70 kolesarjev. Ampak vreme je zdržalo. Vozili smo krožno dirko – ženske in moški nad 50 let smo prevozili 3 kroge (36,9 km), moški pod 50 let pa kar 7 krogov (86,1 km). Sam krog je bil zelo razgiban. Že na začetku smo se pognali v klanec (1,8 km in 110 višincev), nato je sledilo ravno toliko spusta, za tem 4,5 km dolga ravnine, nato spet v klanec (2 km in 110 višincev), do cilja pa samo še spust. Sergej je za celotno progo potreboval 1:15:19, kar ga je uvrstilo na 7. mesto v kategoriji Master E. Sama pa sem z dirko opravila v 1:20:02 in končala na 2. mestu v kategoriji Ženske A.

Rezultati: http://www.kolesarska-zveza.si/files/04_omr/Tekmovanja/2014-Rezultati/rezultati-rogasovci-za-zb-zc-me-mf-mg-mh-mi.pdf

Slike: https://drive.google.com/folderview?id=0B0oI14trH07hNWJvQkZoMmlBZ1E&usp=sharing

 

Še en uspešen in lep vikend. Pohvale obema organizatorjema za odlično izvedbo dirk.

 

 


 

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor