Sellaronda HERO 2014
PDF Natisni E-pošta
Avtor Pinosa   
nedelja, 22 junij 2014

Maraton Sellaronda Hero 2014 je v osrčje Dolomitov privabil več kot 4000 gorskih kolesarjev. Organizator je tudi letos povečal za 1000 število prijav in tudi tokrat so bile kvote zapolnjene v enem samem dnevu. Letos se je kar veliko Slovencev odločilo, da preizkusi eno izmed dveh tras izredno zahtevnega maratona (84km - 4400vm in 63km 3300vm).

 

 

 Sportograf

 

 

 

Na krajšo traso sem se podal tudi sam. Čeprav tretjič, sem tudi tokrat imel kar nekaj strahu pred tekmo, saj je proga izredno zahtevna in to ne zaradi tehničnih odsekov ampak zaradi zelo dolgih in strmih klancev. Začel sem v kar solidnem tempu - mogoče nekoliko prehitro, saj mi pulz-meter ni deloval. Trasa je bila nekoliko spremenjena, kjer so bili dodani nekateri novi uživaški deli singlc, kjer kolesar dobesedno leti v dolino. Naslednje prelaze sem obdelal po zmožnostih a nekoliko rezervirano saj sem se bal krčev ob kar vročem, jasnem vremenu. Slednje pa je  omogočalo nepopisne razglede na mogočne gore, kjer človek spozna svojo majhnost. Žal pa je preveliko število kolesarjev nekatere tehnične odseke dobesedno zabilo, kjer smo popolnoma stali občutno več časa kot prejšnja leta. V cilju sem bil brez vsakršne težave v 6. urah, kar je bil okviren zastavljen cilj. Zaključil sem na 39. mestu od 180. v kategoriji M2.  Maraton z ogromnim proračunom, je postal velika blagovna znamka, ki jo organizator zna odlično tržiti. Na daljšem maratonu je že tretjič slavil Paez Leon Hector Leonardo (I.IDRO DRAIN BIANCHI s časom 4:45.07 pred Ursom Huberjem  (Team Bulls) 4:47.41 in Paulissen Roel Tonyjem- (TORPADO FACTORY TEAM) - 4:49.07. Od Slovencev je bil na daljši progi ponovno najboljši Lenart Noč (KD UNI Team –CULT) s časom 5:25:46 na odličnem 21. mestu med več kot 1700 licenciranih. Na krajšem pa slavil Costa Walter (TEAM SELLE SAN MARCO) s  časom  3:57.41. Prva licencirana ženska na krajši trasi pa je bila Brandau Elisabeth (EBE-Racing Team) z izrednim časom 4:23.52. Tudi ostali slovenski heroji pa si zaslužijo vse čestitke.

 

Če povzamem: prelepo vreme, prekrasni razgledi, prestrmi klanci, prekratki spusti, preveč kolesarjev, preveč komerciale, predrago, preizkušeno,   … tretjič in zadnjič!

 

Rezultati...

Galerija Sportograf ...

 

Moj heroj: 

 

My Hero

 

 

Zunanje povezave:

Sellaronda.com

http://www.mtb-mag

 

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor