2. Proaction Kros Triatlon Vogršček 2014
PDF Natisni E-pošta
Avtor Srečo Križnič   
sreda, 25 junij 2014

Triatlon Klub Ajdovščina je pri zajetju Vogršček organiziral 2. kros triatlon. Najprej so izvedli triatlon za vse, kjer so se pomerili posamezniki in štafete v več kategorijah. Tekmovalce je najprej čakalo plavanje v topli vodi, nato kolesarjenje po makadamskih in gozdnih poteh, kjer so monotonost razbijali jarki, strmi spusti in podobne ovire. Po kolesarjenju je prišel na vrsto še tek po krožni razgibani poti, ki je večinoma potekala po travnikih in kolovozih. Zanimiva preizkušnja, saj vključuje 3 različne discipline, poleg tega pa kolesarjenje in tek ne potekata po klasičnih progah. 

 

 

 Srečo - KOLO

 

Po triatlonu za vse so priredili še prvo državno prvenstvo v kros triatlonu. Proga je bila enaka, kot pri triatlonu za vse, samo potrebno je bilo več plavati, kolesariti in teči. Na državno prvenstvo sem se prijavil tudi sam. Najprej nas je čakalo 750 m plavanja. Glede na nič treninga plavanja, sem bil najbolj vesel, ko sem med zadnjimi tekmovalci stopil na kopno :) Na menjavi sem se opremil za kolesarjenje in začel se je del, kjer sem se počutil bolj domače kot v vodi. Trasa je bila tehnično nezahtevna kros proga, ki je omogočala dinamično vožnjo. Z najhitrejšim časom kolesarjenja sem se prebil na skupno 4. mesto. Preobul sem se v tekaške copate in kot ostali pretekel pet razgibanih krogov. Na koncu sem dosegel absolutno 5. mesto in bil najhitrejši veteran (40+). 

 

Triatlon Klub Ajdovščina je zelo lepo organiziral in izvedel kros triatlon za vse in državno prvenstvo v kros triatlonu. 

 

Kros triatlon priporočam tudi ostalim gorskim kolesarjem, saj se očitno da na kolesu veliko pridobiti.

 

 

 Srečo - TEK

 

 

 

 

 

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor