SOF maraton 2014
PDF Natisni E-pošta
Avtor Pinosa   
nedelja, 06 julij 2014

Začelo se je z jutranjo ploho, ki je dodobra namočila 50 km progo MTB maratona SOČA, a se je kmalu zatem nebo razjasnilo. Okrog 140 gorskih kolesarjev se nas je zbralo ob sotočju Soče in Tolminke, kjer smo se podali proti planini Razor do katere je potrebo najprej premagati slabih 20km vzpona.

 

zmagovalec SOČE 2014

 

 

 

Najhitrejši so bili prej kot v uri na vrhu med njimi pa se je odlično boril tudi naš član Srečo Križnič. Sam sem do vrha držal svoj ritem in na vrhu zaostal že 20 minut za najhitrejšimi. Sledi kar hiter spust proti Zatolminu ter po nekaj kilometrih lepih stezic smo se povzpeli še do vasice Čadrg. Organizatorji maratona so se zelo potrudili in lepo očistili, označili in pripravili teren po žledolomu. Po utrjenih, ozkih in na nekaterih delih kar nevarnih stezah so se nekateri bolje nekateri smo se slabše prebijali, saj kolesarjenje popestri kar nekaj mokrih skal in korenin, kjer je potrebno pokazati kar nekaj MTB spretnosti. Sledil je sledil le še zanimiv in kar dolg povratek do cilja, kjer je bil najhitrejši Italijan - Daniele Braidot - (2:12), pred Halzerjem in Nočem, ki sta zaostala po minuto. Med ženskami pa je slavila Tanja Žakelj (2:27) pred Natalijo Anderluh (2:53), ki je večino prvega vzpona kolesarila z mano, v najstrmejšem delu pa je pospešila in se odpeljala naprej - kapo dol.

 

Srečo Križnič je bil v deseterici najhitrejših na odličnem 8. mestu in 4. v kat., zmanjkalo mu je le nekaj sekund do 3. mesta (2:21), sam pa sem bil skupno 45. in 15. v kat. (2:58), kar je zelo podoben rezultat kot lansko leto, več pa bo potrebnega treninga, predvsem spusta, kjer izgubljam preveč.

 

Tudi ostali Primorci so se zelo izkazali: Volčič 5. Boškin 6. Budin 9. Uršič 10.

 

Lahko rečemo, da je SOČA OUTDOOR FESTIVAL s SOČA MTB maratonom zadetek v polno in še enkrat vse pohvale organizatorju.

 

http://timing.bfit.si/images/stories/rezultati/2014/soca%20outdoor%202014/mtb_abs.htm

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor