TransDinara 2014
PDF Natisni E-pošta
Avtor UroÅ¡ BreÅ¡ki   
petek, 12 september 2014

V nedeljo 7.9. Se je v Kninu zaključila prva izvedbe TRANSDINARE – 3 dnevne zahtevne etapne dirke z gorskimi kolesi.  Dirka je bila sestavljena iz 3. etap, dveh daljših in zahtevnih in zadnje – krajše etape.  Kolesarji  smo lahko izbirali med kategorijami SOLO ali TEAM (dvojice).  Ponovno sva združila moči Srečko Križnič in Uroš Breški ter zasedla 3. mesto v kategoriji TEAM!

 

   foto Denis Peroš

Dirka se je začela v Trilju, v petek  4.9. ter nam že prvi dan postregla s kamnitim in zahtevnim terenom, ki pa naju je žal z tremi »gumi defekti« izločil iz boja za sam vrh. Po 70km in 2000 višinskimi metri vzpona sva se v Sinju morala zadovoljiti s 4. mestom v kategoriji.  Naslednji dan nas je čakala spet dolga in zahtevna etapa. Po uvodnih kilometrih nas je čakal dolg vzpon na več kot  1700m nad morjem. Od tu pa obrat in dolg ter za telo zahteven spust po razsutih kamnitih poteh v dolino. Najin načrt, dobro odpeljati vzpon in pametno ter varno spust v Vrliko, je uspel in tako sva se z 2. mestom v etapi  povzpela  na 3. mesto v razvrstitvi TEAM.  Zadnji dan sva se kljub še vedno velikem zaostanku v skupni razvrstitvi in tako skoraj nemogočem napredovanju odločila za napadalno vožnjo. Le ta se nam je obrestovala, saj sva se na predzadnjem vzponu uspela znebiti neposrednih tekmecev in tako prečkala ciljno črto kot zmagovalca etape. To je samo še dopolnilo primorski dan na TRANSDINARI, saj je bil v SOLO kategoriji najmočnejši Tomaž Volčič iz sosednjega kluba Hit Casinos Meblo Jogi! V naši kategoriji je bil najhitrejši tim LUMA (Marko Fržop & Luka Šopić), ki sta tako lepo začela priprave na Cape Epic 2015. Sledila sta jima člana tima BIKER1 z enim najmočnejših masterjev Hrvaške Marinom Dekovićem in epicovcem Tomasom Katalenićem!

 

Dirka ima po mojem mnenju velik potencial, saj kamnite gore, reke in jezera nudijo čudovito kuliso in zahtevne terene.  Prijetno vzdušje in dobra družba (hvala Srečko in Tomaž) mi bo ostala v čudovitem spominu.  Glede na to, da je bila to prva izvedba te dirke velja organizatorju oprostiti napakice, ki so se jim pripetile! Mogoče pa bo ta fleksibilnost in iznajdljivost ob majhnih presenečenjih dala tisti poseben karakter dirki! Skratka spet pester vikend s kolesarjenjem  in druženjem s poznanimi ter spoznavanjem novih bajkerskih obrazov, tako organizatorjev kot tekmovalcev!

 

stran prireditve

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor