Pod streho je prvi vzpon na Sveto Goro
PDF Natisni E-pošta
Avtor Gorazd   
torek, 23 september 2014

  Po letu dni premora smo se v kolesarskem klubu DJAK odločili, da ponovno organiziramo kolesarsko prireditev. V mesecu maju smo se odzvali na povabilo iz Mestne občine Nova Gorica za sodelovanje v projektu TEDEN MOBILNOSTI. Mestni občini Nova Gorica smo pripravili več kolesarskih ponudb in skupaj smo se odločili za izvedbo kolesarskega vzpona na Sveto Goro, vodene MTB ture in otroške tekme - Mali kolesarček.  

  Po dolgih birokratskih postopkih, ko smo končno pridobili vsa dovoljenja, je organizacija stekla v polnem teku. Za osrednji dogodek tedna mobilnosti pa je bila predvidena kolesarska  tekma 1. vzpon na Sveto Goro. Nestabilno vreme in slabe napovedi za goriško niso obetale velike udeležbe a nam je kljub temu uspelo privabiti na start 62 pogumnih tekmovalcev iz cele Slovenije in nekaj tekmovalcev iz Italije. Uvodna dva kilometra sta vodila tekmovalce v zaprti vožnji do začetka vzpona v Solkanu, kjer je sledil leteči start tekmovalnega dela. Skupina se je hitro raztegnila saj so prvi trije narekovali zelo hud ritem.

 

 

 

Na edinem položnejšem delu vzpona pa je odločilen skok (KLIK NA POVEZAVO) in pobeg uspel kolesarju KD ALPE – Matjažu Marinku, ki si je pridobil okrog 100m prednosti, katere ni več izpustil do vrha klanca na Sveti Gori. Sledila sta mu veterana  Valter Bonča - KK Soča in Erik Kodermac – KD Brda. Zmagovalec je postavil uradni rekord proge s časom 21m:19s. V ženski kategoriji je zmago slavila Ivanka Škerlj – KD BRDA, prav tako z odličnim časom 31m:02s.

 

 

 

 

 

 

  Glede pozitivne odzive tekmovalcev pa smo s prireditvijo zelo zadovoljni, kar nam daje motivacijo za prihodnje leto, ko bomo poskušali tekmovanje dvigniti na še višji nivo, kjer bi vzpon štel za točke pokala Slovenije v vzponih. Dodano vrednost dogodka pa so prispevali tudi naši sponzorji, brez katerih prireditev ne bi uspela, za kar se vsakemu posebej iskreno zahvaljujemo.

 

 

Sponzorji vzpona

 

 

za KK-DJAK, Matej Pinosa predsednik kluba

 

 

Fotografije 1. vzpona na Sv. Goro si lahko ogledate TUKAJ

Članek: PRIMORSKE NOVICE (Vec kot 60 jih je dirkalo na Sveto Goro)

 

REZULTATI:

 

                 ABSOLUTNO  (MOŠKI, ŽENSKE)

                 PO KATEGORIJAH

 

 MALI KOLESARČEK

 

  Nič kaj obetavna vremenska napoved pa ni ustavila niti izvedbe otroške tekme-Mali kolesarček na travniku pred mestno občino Nova Gorica. Čeprav je bilo na startu le 7 nadobudnih kolesarčkov sta bili tekmi z dvema startoma (v kategoriji U7 ter U9) pestri in napeti do zadnjega količka. Gledalci so poskrbeli za glasno navijanje in spodbujanje, malčki pa so postregli z atraktivno predstavo.

 

 

 

 

 

 


 


 

 


 
Gorazd Leban, podpredsednik kluba KKDJAK

 

 

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor