1. Palmanova Bike Marathon
PDF Natisni E-pošta
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 09 marec 2015

V nedeljo. 8. marca, se je v bližnji Palmanovi odvijal 1. PALMANOVA BIKE MARATHON. Po navadbah organizatorja se nas je na startu zbralo 600 kolesarjev, od tega 400 na tekmovalnem delu prireditve. Proga je bila speljana po obzidju mesta in je ponudila razgibano, prepleteno traso, dolgo nekaj več kot 50km. Če sem se še pred startom spraševal, kako jim bo uspelo naplesti tako razdaljo v krožno obzidje, mi je bilo to kaj kamlu jasno! Gor in dol, nad, pod in skozi obzidje v dveh krogih, začinjenih z vetrom, je traso naredil kar zahtevno a zanimivo, tako za tekmovace kot tudi za gledace ob progi.

 

Po startu iz mestnega trga, smo se podali v uvodni pred krog, kjer naj bi si vsak izboril svojo pozicijo. Tudi meni je približevanje vodilni skupini kar uspevalo, dokler se nisem zapletel v gužvi  še z enim tekmovalcem in  končal na tleh. Takoj se je moj trud začetnih kilometrov izničil in spet sem bil v fazi lovlenja in konstante vožnje na čelu skupin, ki sem jih prehiteval. Če mi je to prvi krog še kar uspevalo, sem v drugem krogu to občutil in tem prilagodil vožnjo, ter seveda opustil lov za "konkurenco". Tako sem zadnji krog sodeloval z skupinico še treh kolesarjev, ki pa sem jo v zadnjem km uspel prehiteti in še zadnjega člena le te odšprintal v ciljni rampi na obzidju. 

S samo vožnjo, od padca dalje, sem zadovoljen, še posebej s tem kako so se vrtele noge. Kaj več pa tako zaradi padca, kot potem vetra in ravninske taktične dirke nisem uspel iztržit!

Na startu se nas je zbralo kar nekaj Slovencev, najboljši je bila dešfleš-ova korenika Aleš Boškin, ki je bil absolutno 14. Potem pa smo v cilj v dobri minuti in pol pripihali Matjaž Budin, Robert Blaznik, Blaž Uršič, Mitja Černe in na koncu še moja malenkost, Uroš Breški. Z nekaj zaostanka pa še Peter Brovč. Če sem koga izpustil, pa naj mi prosim ne zameri!

Naslednji vikend se bojo  MTB kavboji ponovno zbrali v Mirnu, na 3. KRAS KROSu, ki se je v Palmanovi predstavil z promocijskih šotorom ter vabil na sončni Kras. Sam bom KRAS-X 2015 zaradi obveznosti izpustil in se počasi že začel spogledovati z 4 islands MTB stage race, kjer se bom pomeril v dvojicah z Matjažem Budinom.

 

stran prireditve

rezultati

 

Uroš Breški

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor