19. Kamenjak Rocky trails Premantura
PDF Natisni E-pošta
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 13 april 2015

V nedeljo, 12.04. smo se ljubitelji praha in kamenja zbrali na XCM Kamenjak rocky trails v Premanturi (Hrvaška). Na startu sva bila tudi DJAKovca Uroš in Denis. Zasedla sva Denis 1. mesto v M3 in Uroš 2. mesto V M2. Po sobotni XCO močni mednarodni dirki, je organizator spravil pod streho še maraton izvedbo. Odpeljati je bilo treba 3 kroge, kar je naneslo nekaj vec kot 65km, oziroma nam, starejšim borcem 2 kroga, kar je bilo okrog 44km.  

 

 

 

 

Proga je bila speljana po rtu Kamenjaku in je bila, kot je ze z imena razbrano izredno kamnita, z tehničnimi odseki, a tudi hitra! Ker sva se Denisom, zaradi moje pozabljivosti, moral vrniti nazaj v Kozino po mojo torbo z opremo, sva v Premanturo prispela točno pol ure pred startom dirke in tako ob 11h startala povsem neogreta, a kljub temu dobro razpoložena. Po dveh krogih sva v cilj pripeljala srečno, brez defektov ali ostalih težav. Denis Dodič je zmagal, sam pa sem moral priznat premoč Hrvaškemu kolesarju Marinu Dekoviću, ki je ciljno črto prečkal 19 sekund pred mano. Absolutno pa je zmagal, tako kot v soboto na XCO olimpijski prvak Jaroslav Kulhavy.

Čestitke gredo tudi organizatorju, ki je v enem vikendu spravil pod streho ob XCO in XCM tudi trail tek in tako naredil enega večjih dogodkov tega tipa v tem koncu!

Že v torek se odpravljamo spet na Hrvaško. Tokrat gremo na Krk,kjer se bo v sredo začela 4 dnevna etapna dirka 4 Islands! To bo dirka dvojic, kjer bo Denis združil moči z Alešem Mlinaričem, jaz pa z Matjažem Budinom!

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor