4. Islands MTB stage race 2015
PDF Natisni E-pošta
Avtor Uroš Breški   
sreda, 22 april 2015

 

Pred nekaj dnevi se je na Lošinju zaključila premierna izvedba 4 Islands MTB stage race, ki jo je uspešno organizirala skupina Adria Bike! Z priblizno 250 km dolgo dirko se nas je spopadlo okrog 100 parov iz 19. držav. Dirka je potekala po štirih otokih v Kvarnerju – Krk, Rab, Cres in Lošinj. Naš klub sva zastopala Uroš Breški z Matjažem Budinom pod imenom DJAK - sportR.si in Denis Dodič, ki je v “last minute” varianti, dobrih 12 ur pred startom dirke dobil partnerja z Hrvaške Marka Ercega, v ekipi Biker. Z Matjažem sva si priborila skupno drugo mesto, med tem, ko je Denis zaključil dirko na 27. Mestu.

 

 

 

foto Adriabike

 

 

 

 

 

 

Start prve etape je bil v Baški, kjer je bila tudi baza prva dva dni. Drugi dan smo se z ladjico odpeljali na Rab, kjer je bila startna črta postavljena na Trajektu. Po koncu etape smo se z isto ladjico vrnili na Krk. Na poti nazaj nam je del poti delala družbo skupina delfinov, ki je dobro razpoloženje samo se povečala! Naslednji dan je sledila večja selitev. Z Baške smo se odpravili na Cres. Nekateri z ladjo organizatorja, veliko nas, tisti ki smo imeli spremljevalce pa z avtom in trajektom. Start je bil postavljen v trajektni luki in imel cilj v Osorju. Zadnji dan pa je bil rezerviran za Lošinj. Organizator se je zaradi varnosti odločil za skrajšano verzijo etape,  ki je potekala ob morju in po stezicah okrog Malega Lošinja!

Z Matjažem sva dirko odpeljala zelo konstanto, brez prevelikih težav. Izpostavil bi mogoče drugo etapo, ko sem zaradi kratkih vzponov in pospeševanj nekoliko zaostal za ekipo, ki nam je bila največji tekmec v skupnem seštevku obenem pa prišel v cilj z tehnično okvaro, ki sem jo zaznal sredi etape in z veliko sreče prečkal črto brez izgube dodatnega časa! K sreči sem imel nadomestne dele z sabo, tako da sva dirko naslednji dan nemoteno nadaljevala in samo še utrdila drugo mesto na dirki!

 

Denis je bil v svoji ekipi močnejši člen in je tako dirko izkoristil za uživanje na kolesu. Ker ni bilo takega tekmovalnega naboja, je lahko dirko doživel na popolnoma drugačen način. Z partnerjem sta se dobro razumela in tako je v cilj vedno prihajal z nasmehom na obrazu! Konec koncev, prav to je pravi smisel gorsko kolesarskih etapnih dirk! Vožnja po naravi in opazovanje le te, sklepanje novih prijateljstev z podobno mislečimi in več dnevno druženje z svojim plemenom. To je tisto kar ti da lahko samo tovrsten dogodek! Po dirki je povedal:

"Kot je že Uroš povedal je bila dirka super organizirana, mogoče tu pa tam kakšen spodrsljaj, katerega bo organizator sigurno odpravil. Sam sem na dirki  užival, ker sem vozil v rekreativnem ritmu. Spoznal sem dosti kolesarjev,  kateri so prišli na dirko uživat ne  tekmovat . Sam sem pričakoval da bo dirka precej lažja -organizator je že v najavi točno povedal kaj naj pričakujemo. Velika večina kolesarjev je hvalila progo tu pa tam se je našel kdo kateremu je bila proga pretežka (večina je rekla, jaz samo  cesto vozim). Treba pa se je zavedati, da je to dirka za prave gorske kolesarje. Na njej so tudi freerajderji(turni kolesarji) uživali!

S partnerjem sva se zelo dobro ujela. Spoznala sva se 10 minut pred startom. Meni je bil to dober trening, on pa je dal 120% od sebe. Po koncu 4 etape je dejal "noge so prazne srce je polno".

Preživel sem 5 prečudovitih dni v dobri družbi Uroša in Matjaža ter naših boljših polovic in ostalih tekmovalcev kar je neprecenljivo! Drugo leto ponovno pa čim  več Djakovcev   vabim na 4 otoke!"

 

 

Dirka je bila tudi organizacijsko velik zalogaj in izziv! Prevozi tekmovalcev, spremljevalcev, koles in opreme je zahteval usklajenost in sprotno prilagajanje. Vsekakor je to dogodek z karakterjem in se nekoliko razlikuje od podobnih tekmovanj. Strije dnevi preganjanja po skalah na štirih otokih, pozitivno vzdušje in pisana mednarodna udeležba bojo  vsekakor privabil naslednje leto na start se več privržencev tega športa! Dirko bi priporočil vsem, ki jim ob dobri fizični prijavljenosti vožnja po dokaj tehničnih terenih ni tuja! Mi bomo tam!

 

rezultati

stran organizatorja

Matjaz Budin blog

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor