Tiliment Marathon Bike 2015
PDF Natisni E-pošta
Avtor Uroš Breški   
ponedeljek, 27 april 2015

V nedeljo so se ljubitelji MTB maratonov zbrali na enem največjih maratonov v naši bližini v Spilimbergu. Med njimi je bil tudi nas član Denis Dodič. Kljub hudemu padcu, ki ga je stal nekaj zobov in šivane ustnice je zbral svoje misli in napisal:

V nedeljo 26.4. 2015 sem se udeležil Tiliment maratona v nam bližnjem Spilimbergu.

Na startu se nas je zbralo okrog 800 kolesarjev -  350 na maratonu 105km, 450 na granfondo 52km.

 

 

 

Prejšnja leta je bilo na startu polno Slovencev,  tudi iz našega kluba, letos pa sem barve DJAKa  zastopal le jaz. Od Slovencev sta bila še Lenart Noč in Milan Urbančič. Mislim da je proga na granfondu ostala nespremenjena medtem ko  so progo maratona, ta šteje letos za točke UCI,  spremenili. Dodali so še en asfaltni vzpon (tako je zdaj  vzpona 2500m - prej 2100m) ter kar nekaj singlov. Nekateri so bili vozni, nekaj pa sem jih pretekel. Seveda je ostal znameniti spust po tlakovani cesti  v mesto Forgaria nel Friuli, ter vsi singli,  kateri so bili tudi na krajši progi. Trasa se mi je zdela precej težja kakor prejšnja leta.

Vreme je bilo oblačno,  proga dokaj suha,  tako da s podlago - blatom ni bilo večjih težav.

 

 

 

 

 

 

Kot po navadi sem startal  v ozadju. Z Milanom sva se zmenila da bova vozila skupaj dokler bo šlo, kar na tej progi pomeni hendikep saj sva v prvih singlih izgubila kar neki minut ko sva vozila v koloni. Do 41 km je dobro na prvem novem singlu pa sem padel .Udaril sem se v glavo kri mi je tekla z ust, ugotovil sem da sem razbil tudi zobe. Vseeno sem nadaljeval z dirko(zakaj?). Na feed coni sem mislil odstopit, vendar  ko sem ugotovil da imam razbita dva zoba in prerezano ustnico sem odpeljal naprej. Prišel sem v cilj, nato pa  k zdravniku organizatorja kateri me je poslal na šivanje ustnice.

Na koncu sem osvojil 120 mesto absolutno in peto mesto v M5.

 

Denisu želimo hitro okrevanje in povratek na kolo saj bo kmalu pričel priprave na vrhunec sezone – Salzkamergut trophy XCM 211km in 7000 vzpona!

 

rezultati

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor