KK DJAK z evropskim prvakom
PDF Natisni E-pošta
Avtor Pinosa   
ponedeljek, 25 maj 2015

V soboto, 23.5.2015 v kraju Finale Ligure v Italiji je Uroš Breški po 24 urah gorskega kolesarjenja postal evropski prvak. Na dirko smo se odpravili v četrtek, kjer nas je pričakalo deževno vreme, ki ni napovedovalo lepega a je slab začetek pomenil odličen konec. V naslednje jutro smo se zbudili v sončno in vetrovno vreme, ki je posušilo progo in tekmovanje se je lahko začelo.

 

 

Uros 24 h

 

 

Spremljevalna ekipa v sestavi Gorazd Leban, Mitja Klavora, Luka Vodopivec in Matej Pinosa je Urošu nudila vso logistično, tehnično in motivacijsko podporo tako, da so osem kilometrski krogi z veliko singli in lepimi a tudi zahtevnimi stezami čim hitreje in brez težav minevali. Kroge je vozil zelo konstantno v tempu cca. 30 minut na krog. Tako je odpeljal 44 krogov kar je pomenilo 22 ur čiste vožnje z dvema urama postankov. Uroš je že v prvih urah vozil v prvi deseterici ter na prvem mestu v kategoriji. Ta rezultat je Urošu dajal pogon in železno voljo, da doseže nekaj težko predstavljivega. Več kot 20 let nočnih izmen in izkušnje iz MTB maratonov in težkih etapnih dirk ter odlično delovanje tehnike in spremljevalne ekipe je zadostovala, da je v 24 urah, 352 km in več kot 10000 višinskimi metri vzpona, pristal na skupnem 8. mestu in prvi v kategoriji senior ter s tem postal evropski prvak. Tekmovanje je po dirki solistov in dvojic nadaljevalo, ko so 24 urno dirko začele ekipe četvork in osmerk - mogoče zanimiv izziv tudi za ostale, ki ne želijo tako hudega preizkušanja osebnih sposobnosti.

Velik kolesarski dogodek z več tisoč obiskovalci in tekmovalci se ne more pohvaliti z organizacijo saj je na precej mestih šepala a vse je opravičil izjemen rezultat.

 

Matej Pinosa

 

slike...

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor