4 Islands 2016
PDF Natisni E-pošta
Avtor UroÅ¡ BreÅ¡ki   
petek, 22 april 2016

 

 

To pomlad je en bolj aktivnih članov KK DJAK Denis Dodič, ki je minule dni nadeljeval svojo "hrvaško turnejo" in nastopil na etapni dirki 4 Islands! Znova se je izkazal in v ekipi z hrvaškim kolesarjem Vrban Milanom izboril 3. mesto v 45+ kategoriji! Ko se je odpočil, je strnil svoje vtise!

 

Prejšnji teden se je končala etapna dirka 4 islands, tokrat še številčnejša kot prejšnje leto. Na startu je bilo 210 dvojic iz 25 držav,  največ okrog 20 iz Slovenije. tokrat sem barve našega kluba zastopal žal sam .V ekipi sem bil z Vrban Milanom iz BK Crikvenica . V kategoriji 45 + sva osvojila 3. Mesto. Zaostala sva le za rusko dvojico ter slovensko navezo - Robič-Kuzma.

 

Na dirki je bila tudi goriška dvojka Boškin-Budin,  katera je na koncu v absolutni konkurenci osvojila 5 mesto.

Prvi dan start v Baški . Po 20 minutnem tehničnem spustu po kamenju  v Punat je sledil nov del 1 etape,  speljan po strmem križevem potu navzgor. Tu  se je za naju (predvsem za Milana ) začel res pravi križev pot.  Å½e po 1 uri in pol so ga začeli prijemat krči a nekako sva le uspela pripeljati do cilja na 3 mesto v kategoriji.

Drugi dan etapa na Rabu . Za razliko od prejšnjega leta smo letos startali v mestu Rab, tako da smo se z Baške do Raba vozili z ladjo dobri dve uri. Etapa je bila hitra ne preveč tehnična z dosti manj kamenja kakor tista na Krku. Nama se je poznala utrujenost od prejšnjega dne ,tako da nisva ujela pravega  ritma a etapo vseeno končala na 3. mestu,  prav tako sva tudi v skupnem seštevku zadržala 3. mesto.  Zaostanek za 2. mestom je bil že 15 minut, tako da sva se odločila da ne bova napadala drugega mesta, ampak branila 3. mesto.

Na Cresu nas je čakala "kraljevska etapa" 68 km in 1800 višincev. Start  s trajekta, nato takoj v strm klanec potem  pa spust po kamenju  in vožnja po več 100 let starem nasadu oljk. Ceste niso bile zaprte za promet,  tako da si moral biti pozoren na promet.  Å½al je Kukovič (Calcit ) imel bližnje srečanje z avtomobilom in  si zlomil nogo.  Po mestu Cres je sledil lep del trase z prečudovitimi pogledi na morje. Na to pa spet kamenje in skale,  nov spust v MartinšÄico ter  vzpon v Lubenice ter cilj v Osorju.  Na tej etapi sva osvojila 4 mesto v kategoriji vendar ubranila 3. v skupnem seštevku.

Zadnja etapa Lošinj. Organizator je napovedal da je to verjetno tehnično najbolj zahtevna etapa,kar se je tudi potrdilo. Po nekaj km vzpona je sledil spust po kamenju, levo desno zid tako da je večina tekmovalcev hodila (če ni hitrosti je še težje odpeljat) nato strm vzpon,  kjer smo zopet več ali manj vsi hodili,sledil pa je še en kamnit spust nato pa do cilja ob morju.  Na koncu sva etapo sva zaključila na 2.  mestu in ostala na 3 skupno.

Dirka je bila odlično organizirana,  za drugo leto pa napovedujejo  še prolog. Je dokaj blizu in zaenkrat tudi relativno poceni-500 € štartnina 5 nočitev z polpenzionom in  trajektom  vendar pa mislim da je malo tehnično prezahtevna, saj je zahtevala kar nekaj poškodb!

 

 

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor