Transmaurienne Vanoise 2016
PDF Natisni E-pošta
Avtor UroÅ¡ BreÅ¡ki   
petek, 05 avgust 2016

 

 

 Uroš Breški:

 V francoskih Alpah se je med 20. in 24. julijem odvijala pet dnevna MTB etapna dirka TRANSMAURIENNE VANOISE. Dirka z več kot dvajsetletno tradicijo, je na start v različnih kategorijah, razdaljah in izpeljankah privabila okrog 600 ljubiteljev gorskega kolesarstva. Večina nas je tekmovala v SOLO kategorijah, prvič pa so letos razpisali tudi kategorijo TEAM - dvojice po vzoru največjih etapnih MTB dirk dvojic. Prav tako je bila letos prvič tudi borba za UCI točke, kar je popestrilo borbo v ospredju in povabilo kar nekaj poznanih imen MTBja! Na zahtevnih a lepih trasah sem na koncu iztržilo 8. mesto v kategoriji, 61. v skupni razvrstitvi. Na dirki nisem bil edini Slovenec. 7. mesto v kategoriji 50+ je dosegel Aleš Boben, skupno 123.!

 

 

Glava "gostitelja" dirke sta bila prve tri dni Bessans, ki je na 1700m nad morjem tudi veliko letno zimsko središÄe za tek na smučeh in biatlon in zadnja dva dni Aussois, z prelepimi smučišÄi in atraktivnimi trdnjavami po katerih smo se podili udeleženci tekme. Prvi dan je bil na sporedu krajši prolog, sledile pa so mu prave gorsko alpske etape, ki so nam ponudile veliko vzpenjanja pa tudi tehnični spustov! Tekmovalci smo bili razdeljeni na dve dolžini, ki so se razlikovale po dolžini in pa predvsem po skupnem vzponu - 9000 ali 6000! Najtežja je bila varianta 9000, katere sem se tudi sam udeležil. Za malo manj zahtevne, ali pa če hočete manj pripravljene je bil na voljo tudi 6000. Prav tako so omogočili tekmovanje tudi tistim, ki so se hoteli udeležiti samo posamičnie etape. Poleg tekmovalnih kategorij, je bilo poskrbljeno tudi za tiste, ki jih je bolj kot tekmovanje zanimalo občudovanje narave in znamenitostih v dolini in okoliških gorah. Da so lahko občudovali iste razglede in spuste kot tekmovalci, so določene dele opravili tudi z sedežnicami!

 

 

 

Transmaurienne Vanoise bi priporočil vsem, ki jim je všeč kolesarjenje v visokih Alpah. Prav tako se da lepo združiti z dopustom, saj dolina in okoliški vrhovi ponujajo ogromno možnosti za oddih - od kopanja v urejenem jezercu, do kolesarjenja, pohodništva... Malo manj je primerna za tiste, ki poleg dirkanja - kolesarjenja išÄejo tudi tisto domačnost, druženje, ki se ga doživi na etapnih dirkah, kjer tekmovalci bivajo v skupnih kampih. No! Temu primerna je tudi cena startnine, ki je tudi zaradi tega zelo ugodna! Tekmovalci smo se po etapi kar hitro razkropili po svojih apartmajih.  Moje mnenje je da so popoldnevi med etapami, ko se pletejo nova poznanstva in prijateljstva, ko se družiš s svojim plemenom tista sladka češnja na torti etapne dirke!

 

 

 

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor