Finale 24h WEMBO world solo MTB championship
PDF Natisni E-pošta
Avtor Uroš Breški   
torek, 06 junij 2017

2. junija je bilo v Finale Ligure svetovno prvenstvo v endurance MTB 24h kolesarjenju, kjer je član KK DJAK Uroš Breški osvojil 5. mesto. Po dirki je strnil vtise:

 

 

V nedeljo smo se dodobra zdelani a z dobrimi rezultati vrnili iz Finale Ligure, kjer so se iz petka na soboto odvijali boji za naslove svetovnih prvakov v 24 urnem solo MTB vzdržljivostnem kolesarjenju, prav tako pa so se za noslove borile tudi dvojice.

Po osvojitvi naslova evropskega prvaka, sem si želel udeležiti še svetovnega prvenstva in zaradi relativne bližine je bilo to pretekli vikend mogoče.  Domov sem prinesel prigarano 5. mesto, rezultat s katerim sem zadovoljen. Medalja mi je bila blizu a sem tokrat bil  zanjo žal malo prepočasen. Odlično pa se je izkazal tudi Srečko Križnič, ki je ovojil 2 mesto v svoji kategoriji.

Tekma poteka na platoju nad tirenskim morjem. Tam je cel vikend gorsko kolesarski praznik! Poskrbljeno je za urejene pit stop bokse in kampiranje tik ob prog. Blizu je restavracija, zvečer koncerti, DJ party ob spustu. Skratka nobenemo ni dolgčas. Prav tako ni bilo dolgačs tistim, ki smo navijali kroge na progi. V glavnem kamnita podlaga, z srednje tehničnimi spusti in strmimi težkimi vzponim so iz nas vztrajno izžemali energijo in praznili tako noge kot glavo. Vmes sicer nekaj makedama, ki smo ga izkoriščali za hranjenje in pitje.

Ključ do dobrega rezultata na vzdržljivostnih tekmah je nedvomno dobra ekipa v boksih. To srečo sva ponovno imela tudi Srečo in jaz. Ekipa mora biti iznajdljiva, prilagodljiva, velikokrat malo stroga in predvsem dober motivator, ki tistih 24 ur diha in borba s tabo. Prav tako so ti oni velika motivacija v najtežjih trenutkih, ko si postavljaš tista vprašnja, do katerih ne bi smel nikoli prit. 

Pravo delo ekipe se začne že dan prej, ko je treba tabor postavit in pa kar je še težje dan po dirki, ko je treba še spakirat prašne torbe, šotore in se varno vrniti domov. Za mojih 24 ur kolesarjenja so se Metka, Polona, Andreja in Mitja razdajali praktično tri dni, bili vedno tam kjer je treba z tistim kar je treba za kar sem jim od srca hvaležen!

Naj izkoristim še da se zahvalim tudi vsem tistim, ki so mi tako ali drugače stali ob strani, me podpirali, navijali, spremljali rezulate, pošiljali sms, like, qudose.... Vsi ste pomgali da sem tudi v najtežjih trenutkih vztrajal in vrtel dalje. Zdaj pa zaslužen dopust, regenracija in potem smo s mislim že na Saltzkamergut Trophyu!

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

7. otroški kolesarski kros
21. september 2023

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor