Bled Bike Festival
PDF Natisni E-pošta
Avtor UroÅ¡ BreÅ¡ki   
ponedeljek, 28 avgust 2017

To nedeljo, 27.08. sem se udeležil še enega gosko kolesarskega maratona z 102km in 2700 vm vzpona, ki se je odvijal na Bledu v sklopu Bled Bike Festivala. Maraton, katerega je start in cilj tik ob blejskem jezeru te je vodil po  Mežakli, slikoviti Radovni in Pokljuki ter hribih na obeh straneh Save Bohinjke.

 

 

foto Bled Bike Festival

 

 

 

Preizkušnja sicer ni bil tehnično težka a je svoje naredila dolžina, višina in visoke temperature. Tekmovalci smo se lahko pomerili na 2 trasah 60 in 102 kilometra. Start je bil ob osmih, kar je bilo za vroč dan tudi dobra poteza. Na dolgi preizkušnji je bil prepričljivo najboljši Uwe Hochenwarter iz Avstrije, sicer vrhunski tekmovalec v maratonih. Pri dekletih pa je šla zmaga na Hrvaško. Zmagal je Andreja Kiršić Najboljši slovence pa je bil Lenart noč, tudi član organizacijske ekipe. Sam sem zasedel 8. mesto, s katerim sem zadovoljen. Kot velikokrat počasnejši na startu in hitrejši proti koncu. V prvih vzponih sem za konkurenco malo zaostal, ter potem z svojim tempom počasi pridobival, kar se je pridobiti dalo. Potem, ko sem razstavil kolo sem opazil, da sem imel tudi veliko sreče, saj sem v zadnjem kolesu odkril žebelj. Kdaj sem ga dobil in koliko časa sem ga vozil....nikoli ne bom vedel!

 

Sicer pa je bila uedeležba mednarodno kar obarvana, saj so bili na startu tako Avstrijci, Italijani, prestavniki Hrvaške, ÄŒeške,  Velike britanje....in še bi lahko našteval, ter seveda Slovenci.

Maraton se vsekakor lahko pohvali z čudovito naravo in seveda z startno ciljnim prostorom tik ob jezeru, kjer te je, če si hotel, po napornih kilometrih čakal še osvežujoč skok jezero, ki je preverjeno prijal.  Sledil je še obvezen klepet s soborci v "chill zone" pod senco tik ob jezeru kar je vedno pika na i ob takih dnevih!

Veseli me, da imamo v Sloveniji še en maraton z dolžino, višino in vsebino ter, da so se tudi pri nas začele odvijati take prireditve. Upajmo, da se bo ta trend tudi pri nas nadeljeval in da bojo te prireditve rastle in seveda tudi nastajale nove.

 

stran prireditve

rezultati

 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor