Festina 24h evropsko prvenstvo
PDF Natisni E-pošta
Avtor UroÅ¡ BreÅ¡ki   
sreda, 06 junij 2018

Pretekli vikend, od 2. do 3. junija sem imel ponovno priliko se preizkusit v 24 urnem dirkanju. Na Slovaškem, v Nižnih Kamencah se je odvijalo evropsko prvenstvo. Pomerili smo se solo jezdeci, dvojice in štirice v različnih starostnih kategorijah.

Sam sem letos prestopil v 45+ kategorijo, kjer sem si po dobri vožnji  privozil drugo mesto v kategoriji in osmo v skupnem seštevku. Zaostal sem samo za Srečkom Križničem, ki je v naši kategoriji postal evropski prvak!  Po tem, ko je imel Srečko z perfektno vožnjo neulovljovo prednost, tretji pa je podpisal kapitulacijo že sredi noči in se razvrtitev ne bi mogla več spremenit, sem tudi zaradi dežja prekinil vožno dve uri pred iztekom tekme!

 

 


 

Projekt Sovaška 24h se je začel že pozimi, saj je prizorišÄe daleč. Potrebuješ ogromno opreme predvsem pa ob sebi dovolj ljudi, ki jim zaupaš in dihajo, se veselijo in trpijo s tabo ne samo 24 ur dirke, ampak tudi prej in po tekmi. Tako sem imel ponovno srečo, da sem v boksih imel posadko, ki je veliko doprinesla k gladki vožnji in dobremu rezultatu. Letos so zaradi blata in dežja imeli še posebej veliko dela, saj je bilo treba kolesa velikokrat menjavat, prat, mazat. In ker sva si z Srečotom ekipo delila so imeli še toliko več dela.

Proga je bila tekoča, dolga 10km in dovolj zanimiva, da navijanje krogov ni postalo preveč dolgočasno. Vse skupaj pa je spremenil dež, zaradi katerega so tekmo tudi za dve uri prekinili. Sledil je ponoven start in blatna veselica!

Tekma je bila odlično organizirana. Vedno ažurni rezultati, pralnice koles, okrepčevalnica.... Ponoči po deževju je veliko prostovoljcev urejalo progo in se trudilo, da smo lahko mi čim bolj tekoče vozili skozi blatne odseke. Kapo dol vsem za organizacijo in požrtvovalnost!

Veseli me, da sem odpravil napake iz lanskega svetovnega prvenstva in naredil korak naprej pri razumevanju in izvedbi takega tekmovanja. A še vedno se učim....in to je čar tega!

Naj se še enkrat zahvalim vsej ekipi, Denisu, Mateju, Metki in Srečotovi družini, ki ste bdeli b boksih in poskrbeli, da smo se mi lahko posvetili samo vožnji. Vem, da v danes še največji problem čas. In vi ste si ga vzeli zame. Upam, da vam bom lahko kdaj vse to povrnil!  
 

Sponzorji

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Aktualni dogodki

No events

Prijava


Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Intelektualna vsebina strani je last Kolesarskega kluba DJAK.
Za ogled priporocamo brskalnik Mozzilo Firefox2

survivor